کد خبر: 1383377
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۳
مهترین رویداد‌های مجازی این هفته؛

فیلترینگ فیس‌بوک لغو می‌شود/ هفته‌ رونمایی‌ها

گروه فضای مجازی: این هفته‌ فضای مجازی کشور با خبر تلاش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای لغو فیلتر یک شبکه اجتماعی خارجی، برگزاری نشست‌ها، کنفرانس‌ها و رونمایی‌ از سایت‌ها و نرم‌افزارها، خاتمه یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، تعدادی از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها در این هفته به بیان گسترده سخنان علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره‌ فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی در کشور اقدام کردند در بخشی از این سخنان وی اظهار کرده است که شخصا و با مجموعه‌ای از فرهیختگان، اعتقاد داریم که نمی‌توانیم افراد را در محیطی محدود محصور کرده و ادعا کنیم، هیچ ارتباطی با دنیا نداریم و به بهانه‌ حفظ ارزش‌های اسلامی جلوی چیزی را بگیریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزوده است که اگر به عقب بازگردیم، می‌بینیم خیلی کارها که در اول انقلاب انجام شده، مضحک به‌نظر می‌آید، مثل این‌که ویدئو و دستگاه فکس ممنوع بود.

چهار میلیون ایرانی‌ عضو فیسبوک هستند

جنتی با بیان این‌که در حال حاضر در دنیا شبکه‌های اجتماعی فعال هستند، تصریح کرد: ۷۰۰ میلیون نفر در دنیا عضو فیسبوک هستند که چهار میلیون نفر از این تعداد را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند؛ ولی ما آن را محصور کرده‌ایم.

وی با اشاره به این‌که ما باید سعی کنیم از این پدیده بیشترین استفاده را به نفع خود داشته باشیم، گفت:‌ البته این موضوع جزو مواردی است که حل آن به زمان نیاز دارد و با گذشت زمان برطرف می‌شود.

همایش «بررسی راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی» برگزار شد

البته در این هفته اتفاقات بزرگ و کوچک دیگری هم در فضای مجازی کشور رخ داد که اکثر آنها نشست‌ها، کنفرانس‌ها و نمایشگاه‌هایی بودند که یا برگزار شدند و یا اینکه محصولی برای رونمایی داشتند.

همایش «بررسی راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی» روز سه‌شنبه، 13 اسفندماه، در سالن همایش‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.

همایش بررسی راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی با حضور حسن نجفی‌سولاری، مشاور وزیر و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، سیدمحمدحسن ابوترابی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از تولیدکنندگان محتوای دیجیتال برگزار شد.

بیان راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی و معرفی شبکه ملی فرهنگ به عنوان مهمترین شبکه تولید محتوای دیجیتال در کشور، نقد و بررسی قوانین مربوط به حمایت از تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی، مطالعه تطبیقی شیوه‌های تولید محتوا در ایران و جهان و تقدیر از تولیدکنندگان سریال اینترنتی «نفوذ» از جمله برنامه‌های این نشست بود.

مسابقات جهانی «دانشجوی بازی‌ساز» برگزار شد

نخستین مسابقات جهانی دانشجوی بازی‌ساز در قالب 24 ساعته و آنلاین با حضور حدود 62 گروه از سراسر دنیا با نظارت و حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد.

براساس اعلام ستاد برپایی این مسابقات، حدود 500 شرکت‌کننده از سراسر جهان در این رویداد ثبت نام کردند که تنها 62 گروه مجال ارسال آثار به مسابقات را یافتند. این مسابقات به میزبانی ایران و برای اولین بار در دنیا برگزار شد که در رأس آن انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای و دانشگاه مازندران و شرکت بازی‌سازان جوان حضور داشتند.

دروغ‌بافی نشریه آمریکایی علیه شورای عالی فضای مجازی

نشریه «فارین پالیسی» در گزارشی به تشکیل شورای عالی فضای مجازی با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخته است و با جعل اخبار، مدعی شده که هدف این شورا، طراحی حملات سایبری به آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

فارین پالیسی ادعا کرده که یکی از اهداف تشکیل این شورای عالی، توسعه راه‌های حمله‌ سایبری به شبکه‌های مجازی دشمنان ایران است.

این سایت مدعی شده که با گذشت دو سال از راه‌اندازی شورای عالی فضای مجازی، مقامات امنیتی آمریکا نسبت به سرعت بالای رشد توانمندی‌های جنگ سایبری ایران، هشدار می‌دهند. فارین پالیسی، هدف حملات سایبری ایران را کشورهای غربی، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی عنوان کرده است.
طبق این گزارش، در اواخر سال ۲۰۱۲ مقامات امنیتی آمریکا اعلام کردند که هکرهای ایرانی مجموعه حملات سایبری از نوع افزایش کاذب ترافیک علیه سایت‌های بانک‌های بزرگ آمریکایی ترتیب داده‌اند که در نوع خود بزرگترین نوع تا آن زمان بود و نشانه احاطه بالای ایرانی‌ها بر این مقوله بود.

اولین موتور جستجوی صوتی تحت وب کشور رونمایی شد

اولین «موتور جستجوی تحت وب کشور» با محوریت جستجو در بیانات امام راحل به همت مرکز امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی تولید و رونمایی شد.

علاقه‌مندان برای دسترسی به این موتور جستجو می‌توانند به پایگاه اینترنتی chashmeh.ir مراجعه کرده و پس از ورود در منوی سمت راست از این موتور جستجو استفاده کنند.

موتور جستجوی صوتی تحت وب کشور روز، 13 اسفند، در مرکز امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی رونمایی شد.
آستان قدس رضوی نرم‌افزار «راهبری فضای مجازی» را عرضه کرد.

رونمایی از نرم‌افزار راهبری فضای مجازی

وحدت عماد، مدیر راهبری فضای مجازی مؤسسه خدمات مشاوره‌ای، جوانان و پژوهش‌های اجتماعی آستان قدس رضوی با اشاره به تولید نرم‌افزار راهبری فضای مجازی اظهار کرد: این نرم‌افزار، یک بسته آموزشی است که در نتیجه برگزاری نخستین دوره راهبری فضای مجازی، تولید شده است.

وی افزود: محتوای این نرم‌افزار در قالب‌های مختلف همچون متن، عکس، صوت و فیلم تهیه شده است. در اولین دوره آموزشی راهبری فضای مجازی جمعی از استادان برجسته حوزه رسانه و فضای مجازی کشور همچون حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، گیل‌آبادی، منتظرقائم، حجت‌الاسلام والمسلمین زائری، کامران نجف‌زاده و تقی دژاکام به ارائه مباحث مختلف در دو حوزه نگرشی و کاربردی پرداختند که متن مهم‌ترین نکات مطرح شده و عکس، صوت و فیلم جلسات در قالب این نرم‌افزار به عموم  کاربران ارائه شده است.

برترین‌های جشنواره «وبلاگ‌نویسان حج» اعلام شدند

فراخوان این جشنواره از ۲۱ دی ماه آغاز شد و تا ۱۰ اسفندماه ادامه داشت. همچنین نتایج نهایی جشنواره وبلاگ‌نویسان حج با رأی‌گیری از عموم مخاطبان، ۱۶ اسفندماه به صورت اینترنتی همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) اعلام می‌شود.

بیست وبلاگ برتر توسط هیئت داوران به‌ عنوان برگزیدگان مرحله نخست انتخاب شده‌اند و از این تعداد ۱۰ وبلاگ برتر نهایی با نظرسنجی اینترنتی عموم کاربران مشخص و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

از ۱۵۰۰ نفر از روحانیون، مداحان، مدیران و پزشکان کاروان‌های حج و همچنین زائران و دانشجویان در این جشنواره شرکت کرده‌اند که از این تعداد ۶۰۰ وبلاگ فعال انتخاب و لینک آن در پایگاه اطلاع‌رسانی حج منعکس شده است.

برگزیدگان نخستین جشنواره وبلاگ‌نویسان حج در نشستی با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تقدیر می‌شوند. کاربران می‌توانند با مراجعه به نشانی www.haj.ir به صورت آنلاین مراسم اختتامیه را مشاهده کنند.

نخستین سرویس‌دهنده ‌پست الکترونیک قرآنی رونمایی شد

سرویس‌دهنده پست الکترونیک قرآنی، دهم اسفندماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خبرگزاری ایکنا رونمایی شد.
کاربران براساس سرویس‌دهنده پست الکترونیک قرآنی می‌توانند با ایجاد یک اکانت اَمن، به راحتی مطالب و محتواهای‌شان را از طریق یک سرویس ایرانی - قرآنی به نشانی mail.quran.ir/owa ارسال کنند.

تلاش برای استقلال کشور در فضای مجازی

حسن انتظاری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، 12 اسفند‌ماه، در گردهمایی «چالش‌ها و فرصت‌های توسعه باند پهن» با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی بحث استقلال در سیاست‌، صنعت و فرهنگ در کشور مطرح شد گفت‌: هم‌اکنون، تحولی در کشور در حال رخ دادن است و ما وارد فضای مجازی شده‌ایم که امتداد زندگی روزمره ماست و ما می‌خواهیم در این عرصه نیز مستقل باشیم و استقلال سیاسی‌، اقتصادی و فرهنگی خود را حفظ کنیم‌.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد‌: 65 درصد هاست‌های ایرانی در خارج از کشور هستند و بعضی از سرویس‌دهنده‌ها نیز که علاقمند به داشتن هاست داخلی‌اند اما می‌گویند هاست‌های داخلی پایدار نیست.

انتظاری افزود: علاوه بر این 95 درصد ایمیل‌های ایرانی‌ها خارجی است و یک مقام مسئول بلندپایه در یک وزارتخانه برای ارتباط به من ایمیل یاهو ارائه کرد.

اختتامیه کنفرانس «سیتادیم» برگزار شد

مراسم اختتامیه کنفرانس بین‌المللی سیتادیم(CITaDIM) به منظور ارتقای کیفیت محصولات دیجیتال، 11 اسفند‌ماه در آخرین روز نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

در این مراسم 561 مقاله در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی به دبیرخانه این کنفرانس ارائه شد که از این تعداد بالغ بر 300 مقاله قابل قبول بودند. برای این تعداد، گواهینامه‌ها صادر و خلاصه مقالات به عنوان یک کتاب چاپ و تهیه شد.

20 نرم‌افزار در نمایشگاه فناوری اطلاعات رونمایی ‌‌شد

همزمان با برگزاری نمایشگاه «فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال»، از 20 محصول فناورانه و نوآورانه دیجیتالی با حضور معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان نمایشگاه در دو روز پایانی نمایشگاه رونمایی شد.

نمایشگاه «فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال» بدون تبلیغات گسترده طی روزهای هشتم تا یازدهم اسفند‌ماه در قالب نمایش سخت‌افزار و نرم‌افزار در مجل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

captcha