به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام و المسلمین احمد مازنی، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایثار و شهادت که از صبح امروز، 17 اسفندماه در مرکز فرهنگی سیدالشهد (ع) در حال برگزاری است، 22 اسفندماه، سالروز «گرامیداشت شهدا» را تبریک گفت.
22 اسفند، روز بزرگداشت شهدا
وی ادامه داد: تدبیر بر این بود که روزی را به شهدا اختصاص داده و در این روز یاد شهدا را گرامی بداریم که بر اساس مصوبه سال 83 شورای عالی فرهنگی، 22 اسفندماه به نام شهدا نامگذاری شد. بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور برنامههای متنوعی را برای بزرگداشت این روز در نظر گرفته است. برگزاری این نشست، اولین اقدام در این راستاست؛ البته برنامههای زیادی برای این روز در نظر گرفته شده که با همکاری سایر نهادها و ارگانهای دولتی اجرایی میشود.
حجتالاسلام مازنی افزود: از بدو انقلاب اسلامی و به ویژه در طول سالهای گذشته، اقداماتی برای بازیابی آثار انقلاب و دفاع مقدس و زندگی و سیره عملی بزرگان و شهدا انجام شده است. بنیاد شهید نیز با اجرای طرحهایی نسبت به گردآوری اسناد و آثاری که در این زمینه به جای مانده، اقدام کرده است.
زمان و افراط و تفریط؛ چالش پیش روی ثبت تاریخ شفاهی ایثار و شهادت
معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با بیان اینکه در حال حاضر با دو مسئله در این مسیر مواجه هستیم که ضرورت توجه به آنها در تاریخ شفاهی را به خوبی نشان میدهد، اظهار کرد: این عوامل در سیاستگذاری کشور به ویژه بنیاد شهید مورد توجه قرار دارد که باید با دقت زیاد با آن برخورد کرد.
وی اذعان کرد: یکی از مهمترین چالشهای پیش روی این عرصه، فرصت بسیار کمی است که برای بازیابی و جمعآوری اطلاعات داریم. خاطرات و حرفهای بسیاری در سینههای یاران امام(ره) و خانوادههای شهدا و ایثارگران نهفته است که باید در اسرع وقت استخراج، تدوین و در اختیار علاقهمندان به این عرصه قرار گیرد.
حجتالاسلام مازنی یادآور شد: گذشت زمان باعث از میان رفتن منابع بسیار در این زمینه میشود و تازگی خود را از دست میدهد. خاطرات و یاد آن روزها باید با همان تازگی ثبت شود تا بتواند مخاطبان خود را جذب کند.
وی افراط و تفریط را دیگر چالش عرصه ثبت تاریخ شفاهی ایثار و شهادت عنوان کرد و افزود: در زمینه ثبت این خاطرات با مشکل غلو، افراط و تفریط مواجه هستیم که ممکن است در بیان خاطرات و اطلاعات آن دروان با آن مواجه شویم.
لزوم بیان واقعیات دفاع مقدس
معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با اشاره به اینکه نباید آنچه که بیان میشود با واقعیت متفاوت باشد، اظهار کرد: دقت و سرعت لازمه بیان و جمعآوری خاطرات شفاهی ایثار و شهادت است که دستاندرکاران و پژوهشگران نیز باید در آثار علمی و آموزشی خود آن را مورد توجه قرار دهند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ابلاغیه رئیس بنیاد شهید با عنوان «طرح اسناد افتخار» مبنی بر رعایت همین موارد، تصریح کرد: جمعآوری خاطرات شهدا، آزادگان و جانبازان مستلزم رعایت سرعت و صداقت است. مرکز اسناد بنیاد شهید حاوی بسیاری از اسناد است که از لحاظ کمی و کیفی و اعتبار در سطح بسیار بالایی قرار دارند.