کد خبر: 1384516
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۸
معدنی‌پور عنوان کرد:

حمایت از خانواده و ارتقای مشارکت‌های اجتماعی بانوان؛ محور برنامه‌های امور بانوان شهرداری

گروه اجتماعی: مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران به تشریح عملکرد این اداره‌کل طی 10 ماهه اول سال جاری پرداخت و گفت: هزاران بانو طی سالی که گذشت مخاطب فعالیت‌های خانواده محور شهرداری تهران بودند.

نرگس معدنی‌پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح عملکرد این اداره‌کل طی 10 ماهه اول سال جاری پرداخت و گفت: حمایت از نهاد خانواده و ارتقای مشارکت‌های اجتماعی بانوان از محوری‌ترین برنامه‌های ما محسوب می‌شود.

طرح گوهر رحمت

وی اجرای طرح «گوهر رحمت» با محوریت برگزاری کارگاه‌های آموزشی با عناوین آموزش مهارت‌های زندگی بر پایه آموزه‌های دینی» را در راستای تحکیم بنیان خانواده دانست و گفت: تا پایان 10 ماهه نخست سال جاری، 264 جلسه کارگاه با حضور 10 هزار و 560 نفر مخاطب کارگاه آموزشی برگزار شده است.

طرح شکوفایی عشق

وی به اجرای طرح شکوفایی عشق اشاره و عنوان کرد: برگزاری 242 کارگاه آموزشی برای سه هزار و 750 زوج که کمتر از سه سال زندگی مشترک داشته‌اند، تهیه کتاب‌های آموزشی شامل کتاب شکوفایی عشق، کتاب تحکیم و اعتلای بنیان خانواده، کتاب راهنمای مدرس و کتاب راهنمای زوجین و توزیع در سطح محلات و بین خانه‌های تسنیم، برگزاری 132 کارگاه آموزشی ویژه 440 نفر از مصلحین خانواده از جمله کارهای صورت گرفته در این زمینه است.

طرح خانواده کارآمد و پایدار

وی ادامه داد: طرح خانواده کارآمد و پایدار ویژه مرحله بعد از ازدواج بود که به برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه گروه‌های همیار اجتماعی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی تسهیل‌گری در سطح محلات اختصاص داشت که در این راستا تا پایان 10 ماهه نخست سال جاری، 130 کارگاه آموزشی به مدت 450 ساعت برگزار شده است.

طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده

معدنی‌پور از دیگر طرح‌هایی که طی سال جاری اجرایی شده است را «طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده» برشمرد و گفت: اجرای برنامه‌های مراقبت و حمایت اجتماعی خانواده، برگزاری کارگاه‌های آموزشی کنترل و مهار خشم در سطح محلات، با تأکید بر مشارکت و همیاری بانوان در قالب گروه‌های ذی‌نفع محلی در این راستا بوده است.

سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی

مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی را از دیگر محورهای مد نظر این اداره‌کل برشمرد و عنوان کرد: آموزش آداب و مهارت‌های زندگی اسلامی - ایرانی در قالب برگزاری 230 کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی ــ ایرانی در مجموعه‌های شهربانو و مدیریت اوقات فراغت بانوان با برگزاری جلسات توجیهی در مناطق، برگزاری 54 کارگاه آموزشی تسهیلگران برای 187 تسهیلگر محلی، تشکیل گروه‌های محلی، طراحی 124 پروژه کوچک محلی و اجرای کامل 44 پروژه و برگزاری اردوهای آموزشی تفریحی در سطح محلات و مناطق 22 گانه از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه محسوب می‌شود.

توانمندسازی اجتماعی بانوان

معدنی‌پور توانمندسازی اجتماعی بانوان را محور قابل توجهی دیگری برشمرد که در فعالیت‌های این اداره کل لحاظ شده است و گفت: در این راستا طرح «کاهش خطرپذیری زنان در زندگی شهری»، طرح «ظرفیت سازی اجتماعی بانوان»، طرح «ارتقای هویت و تعلق محله‌ای بانوان و خانواده» و «تجهیز کتابخانه‌های تخصصی بانوان» در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.

معدنی‌پور به برپایی جشنواره تسنیم اشاره و عنوان کرد: این جشنواره در دو محور «ابتکارات جامعه محور بانوان» و «خلاقیت‌های هنری بانوان» با هدف زمینه سازی به منظور افزایش مشارکت کانون‌های محلی در شناسایی نیازها، تصمیم سازی و اجرای برنامه‌های مدیریت محلی برای زنان، توسعه فرصت‌ها به منظور اتصال و ارتباط شبکه‌های اجتماعی بانوان با خانه‌های تسنیم برگزار شد و پس از دریافت و ارزیابی آثار از نفرات برتر تجلیل به عمل آمد.

طرح‌های اجتماعی و فرهنگی کودکان

وی بخش دیگری از فعالیت‌های اداره کل امور بانوان شهرداری تهران را مرتبط با طرح‌های اجتماعی و فرهنگی کودکان دانست و گفت: طرح غنچه‌های شهر و اصلاح سبک‌های فرزندپروری با توزیع بیش از 20 هزار بسته آموزشی ویژه والدین و تکمیل بانک اطلاعاتی اعضای غنچه‌های شهر همراه بود. همچنین بهبود و اصلاح سبک‌های فرزندپروری والدین، فرهنگ سازی برای توجه به کودکان به عنوان سرمایه‌های انسانی شهر از ابتدای تولد، آشناسازی خانواده‌ها با نیازهای فرهنگی و اجتماعی کودکان و آشناسازی کودکان با اصول شهروندی از جمله اهداف اجرای این طرح بود.

برنامه‌های مناسبتی

معدنی‌پور به برنامه‌های مناسبتی اجرایی شده طی 10 ماهه نخست سال جاری نیز اشاره کرد و برخی از آنان را برپایی هفتمین دوره گردهمایی و میثاق زنان عاشورایی در میدان امام حسین در آبان ماه، برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی حجاب و عفاف از 15 تا 25 تیرماه، برگزاری جشن روز ملی دختران از 16 تا 26 شهریور و برپایی ویژه برنامه‌های همراز یاس ویژه ولادت حضرت زهرا(س) معرفی کرد.

برگزاری مراسم روز زن با عنوان «نگین آفرینش» همراه با برگزاری 341 برنامه در سطح محلات شهر تهران برای 45 هزار نفر مخاطب، برگزاری ششمین دوره آغاز عبودیت دختران، برگزاری مراسم روز ملی خانواده با برگزاری 130 کارگاه و نشست برای 17 هزار و 498 نفر، طرح احیاگران نور، تکمیل و بروزرسانی بانک اطلاعاتی بانوان مبلغ، برگزاری یک همایش متمرکز با حضور هزار و 500 نفر از بانوان مبلغ شهر تهران، برگزاری 69 کارگاه  آموزشی ویژه هزار و 892 نفر از بانوان مبلغ در سطح مناطق 22 گانه، ارائه خدمات مشاوره‌ای به چهار هزار نفر از شهروندان توسط بانوان مبلغ در 178 محل تعیین شده در سطح مناطق ویژه ماه مبارک رمضان از دیگر فعالیت‌هایی بود که مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران از اجرای آن طی 10 ماهه نخست سال جاری خبر داد.

captcha