حسین اسمعیلزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: اگر کشورمان بتواند دادههای فرهنگ غربی را بهشکل شفاف علنی ساخته و جذابیتهای حاشیهای آن را تبیین کند میتواند در فضای مجازی موفق باشد.
وی تأکید کرد: اگر بتوانیم با مدیریت شایسته در فضای مجازی ضعفهای سبک زندگی غربی را در مقابل قدرت سبک زندگی اسلامی و ایرانی بازگو کنیم بهطور حتم اثرات مهمی دارد.
وی ادامه داد: ضعف کشورمان در تبیین سبک زندگی اسلامی و ایرانی این است که در فضای مجازی با برنامهریزی به پیش نمیرویم در حالیکه اگر برای خود افقی در این زمینه تعریف کرده و فرصتها و تهدیدها را شناسایی کنیم میتوانیم سبک زندگی اسلامی و ایرانی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی را به شیوه بهتری مطرح سازیم.
این مدرس دانشگاه گفت: گاهی بازخورد متناقض و عملکرد برخی دستگاههای فرهنگی باعث میشود که فرصت ارائه سبک زندگی از بین برود و در همین راستا موازیکاریهای دستگاههای فرهنگی و عدم سیاستگذاری یا تدوین سیاستهای تعریف شده از موانع اصلی تبیین سبک زندگی اسلامی و ایرانی در فضای مجازی است.
به گفته اسمعیلزاده، فضای فرهنگی فضایی نرم بوده و خشونتبردار نیست پس باید اصل فرهنگ را بهعنوان موضوع ظریف و لطیفی که از خشونت بیزار است، شناخته و فرهنگشناسی کنیم و به این مسئله واقف باشیم که فرهنگ دینی ـ اسلامی دارای ظرفیتهای فراوانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه گفت: ایجاد سلفیگری توسط غرب در راستای مقابله با سبک زندگی اسلامی انجام میگیرد پس ایجاد وهابیگری و سلفیگری نشاندهنده شکست فرهنگ غربی در مقابل فرهنگ اسلامی است چون آنها خواستار مقابله با فرهنگ دینی به انحای مختلف هستند.