کد خبر: 1387125
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷
حجت‌الاسلام برزگرپیشه بیان کرد:

بدبینی و سوءظن؛ موانع تحقق بهره‌مندی از فضای نقد در جامعه

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مهم‌ترین مانع تحقق بهره‌مندی از فضای نقد در جامعه بدبینی و سوء‌ظن افراد نسبت به یکدیگر است که اگر حسن نیت‌ها آشکار شود و افراد جامعه با نیت خالصانه و حسن ظن نسبت به یکدیگر انتقاد کنند، اثر آن زیاد خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین احسان‌الله برزگرپیشه، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با رهنمود قرآن در حوزه نقد سازنده و اصلاح فضای فرهنگی و قرآنی در روابط اجتماعی گفت: بیان قرآن سفارش به تبعیت از احسن‌القول است، آنجا که می‌فرماید؛ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ؛ به سخن گوش فرامی‌دهند و بهترین آن را پیروى می‌کنند(آیه 18 سوره الزمر)؛ یعنی باید سخن را شنید و از شایسته‌ترین سخن تبعیت کرد، نکات زیادی می‌شود از این کلام برداشت.

وی در ادامه بیان کرد: مهم‌تر از همه اینکه باید اجازه بیان دیدگاه و نظر را به طرف مقابل داد و پس از آن بررسی کرد که آیا این سخن درست و بجاست یا نه، و اگر آنرا بجا دیدیم، جهت اصلاح امور تبعیت کنیم.

ایجاد جامعه ایده‌آل در کنار اصلاح افراد؛ حاصل نقد سازنده

برزگرپیشه تصریح کرد: نکته بعد اینکه نباید از شنیدن حرف دیگران ناراحت شد و حق اظهار نظر را از دیگران گرفت؛ پس می‌توان نتیجه گرفت که نقد سازنده به ایجاد جامعه‌ای ایده‌آل در کنار اصلاح افراد جامعه کمک می‌کند.

بدبینی و سوءظن؛ موانع تحقق بهره‌مندی از فضای نقد در جامعه

وی در رابطه با موانع تحقق بهره‌مندی از فضای نقد در جامعه قرآنی، گفت: مهمترین مانع بدبینی و سوء‌ظن افراد نسبت به یکدیگر است که اگر حسن نیت‌ها آشکار شود و افراد جامعه با نیت خالصانه و حسن ظن نسبت به یکدیگر انتقاد کنند، اثرآن زیاد خواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی استان قم بیان کرد: هیچ نقصی با پنهان کاری اصلاح نمی‌شود، مگر جایی که آبروی مؤمنی را خدشه‌دار کند و یا فسادی را ترویج دهد، بلکه با طرح مسأله می‌توان با عزم راسخ افراد تأثیرگذار و استفاده از راهکارهای مناسب، نقاط ضعف را برطرف کرد.

فرهنگ‌سازی فضای نقد در جامعه

وی در رابطه با اینکه برای افزایش سعه صدر جهت پذیرش نقدهای سازنده توسط افراد و نهادهای قرآنی چه ساز و کارهایی می‌توان به‌کار بست، افزود: مهمترین روش، فرهنگ‌سازی فضای نقد در جامعه است که در این زمینه می‌توان از سیره بزرگان دین الگو گرفت، همچنین شیوه مقام معظم رهبری بسیار آموزنده و در خور توجه است، جایی که ایشان ساعت‌ها می نشینند و نظرات و انتقادات افراد از طیف‌های مختلف را گوش داده و نقد‌های بجا و سازنده افراد را می‌پذیرند و به مسئولان گوش‌زد می‌کنند، این شیوه باید برای همه ما الگو قرار گیرد.

برزگرپیشه در پایان اظهار کرد: اگر رسانه‌ها بدون یک‌سویه نگری و اظهار نظرهای یک جانبه گرایانه، استفاده از ظرفیت‌های موجود در نهادهای قرآنی و دستگاه‌های ناظرو با استفاده از نظرات کارشناسان خبره قرآنی در جهت بررسی مشکلات جامعه قرآنی و ارائه راهکارهای مناسب گام بردارد، قطعا بدون ایجاد تنش، شاهد اصلاح امور خواهیم بود.

captcha