کد خبر: 1387183
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۲

توصیه آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی به استفاده حداکثری از خطبه نورانی حضرت زهرا(س)

خبرنگاران افتخاری/ امیرمحسن سلطان‌احمدی: آخرین درس اخلاق آیت‌الله جوادی آملی در سال 1392 روز پنجشنبه، 22 اسفندماه سال جاری در محل نمازخانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آخرین درس اخلاق آیت‌الله جوادی آملی در سال جاری، پنجشنبه 22 اسفندماه در محل نمازخانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء قم برگزار شد.

وی اظهار کرد: امیدواریم در این ایام حدّاکثر استفاده از فرمایشات و خطبه نورانی آن حضرت داشته باشید، اما به گونه‌ای که به وحدت اسلامی و جلال و شکوه اسلامی آسیبی وارد نشود، بهانه‌ای هم به دست تکفیری‌ها و سلفی‌های غیر صالح ندهید که ثواب همه این عرض ارادت‌های خالصانه به پیشگاه ذات مقدس صدیقه کبری خواهد بود.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در ادامه مباحث اخلاقی خود با بیان اینکه خدای سبحان ما را بدون سرمایه خلق نکرده است، گفت: دستورهای الهی چه در بخش علم چه در بخش عمل، هر دو با سرمایه درونی ما همراه است یعنی یک سرمایه علمی به ما داد و به ما فرمود با آن سرمایه علمی علومی را به دست بیاورید، یک سرمایه‌های عملی به ما داد بعد فرمود با آن سرمایه‌های عملی، اعمال صالح به دست بیاورید.

وی ادامه داد: همان‌طوری که در حوزه بدن بخشی از نیروهای ما متولّی ادراکند و بخشی از نیروهای ما مسئول کارند مثل دست و پا ما با چشم و گوش ادراک می‌کنیم با دست و پا کار می‌کنیم تا مشکل‌مان حل شود در درون ما هم دو مسئول و دو متولّی وجود دارد.

این مرجع تقلید گفت: یک مسئول و متولّی عهده‌دار بخش‌های اندیشه ماست یک مسئول و متولّی عهده‌دار بخش‌های انگیزه ماست تا هم اندیشه ما و علوم ما تطهیر بشود تصحیح بشود و پاک بشود و حق بشود و هم انگیزه ما و گرایش‌های ما تهذیب بشود.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان این مطلب که چون خداوند ما را با سرمایه خلق کرده پس ما را مسئول آفریده است، بیان کرد: باید انسان تمام اندیشه‌ها را با معیار عقل نظری‌ خودش که متولّی ادراکات است بسنجد و تمام انگیزه‌ها را با ترازوی فطری که فجور و تقوا را می‌شناسد بسنجد، پس انسان دارای یک ترازو است و نباید این دستگاه را به هم بزند.

وی با اشاره به آیه ﴿لا تَبْدیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ﴾ تأکید کرد: آفرینش الهی به هیچ عنوان عوض نمی‌شود، خدا آن را عوض نمی‌کند چون به احسن تقویم آفرید، غیر خدا عوض نمی‌کند چون قدرت ندارد.

آیت‌الله جوادی آملی افزود: هر چند ممکن نیست کسی آفرینش و فطرت الهی را تبدیل کند، اما باید توجه داشت که قابل پوشاندن، رنگ‌کاری و تیره کردن است، لذا نباید آن را با گناهان و اعمال بد غبارآلود و تیره کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هر چیز مشکوکی را باید با ترازوی فطرت وجودی بسنجیم،اظهار کرد: همانطور که در مسائل کلامی و فقهی به ما گفته‌اند روایات اهل بیت(ع) را با عرضه به قرآن کریم بسنجید، همین مطلب را ذات اقدس الهی درباره مسائل اخلاقی و خاطرات علمی و عملی بیان کرده است و به ما فرموده‌اند که شما کارهای خودتان را با ترازوی فطرت وجودی که در درون‌تان نهاده‌ایم بسنجید، که این ترازو نه در بخش اندیشه تحریف‌پذیر است و نه در بخش انگیزه، اگر دیدید درست بود در بخش اندیشه و حق بود در بخش انگیزه، بپذیرید و اگر نبود، رد کنید اگر این کار را کردید از آفت و اُفت نجات پیدا می‌کنید و به مقصد می‌رسید.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در پایان با توصیه به اینکه انسان باید هر روز این ترازوی فطری خود را غبارروبی کند، گفت: در هر شبانه‌روز چند لحظه‌ای انسان باید به این فکر باشد که این ترازو را تسویه و غبارروبی کند که اگر ترازو شفاف باشد چنین انسانی راحت زندگی می‌کند و راحت رحلت می‌کند نه بیراهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد.

captcha