کد خبر: 1389010
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱

نیمسال اول طرح ملی تلاوت در کاشان به پایان رسید

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: با برگزاری آزمون‌های نهایی توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع)کاشان، نیمسال اول طرح ملی تلاوت در این شهر به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در راستای کشف، شناسایی و پرورش نوجوانان پسران 8 تا 16 سال مستعد قرآنی و به‌منظور تربیت چهره‌های بزرگ قرآنی به‌عنوان قاریان تراز اول جهان و کشور، طرح ملی تلاوت توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در ترم‌های متوالی در این شهرستان برگزار می‌شود که پس از برگزاری‌ کلاس‌های نیم سال اول در 4 ماه پایانی سال 92 و برگزاری آزمون‌های میان و پایان ترم در اسفندماه سال جاری، نیم سال اول طرح ملی تلاوت در کاشان به پایان رسید.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در این رابطه تصریح کرد: پس از ثبت نام اولیه در شهریورماه 92 و برگزاری آزمون ورودی در مهرماه سال جاری، فایل‌های آزمون توسط کارشناسان ستاد طرح ملی تلاوت مورد بررسی قرار گرفت که تعدادی از نوجوانان کاشانی حائز شرایط شرکت در طرح ملی تلاوت شناخته شدند که در هفته پایانی آذر ماه، کلاس‌های نیم سال اول این طرح با حضور 19 نفرآغاز شد.

مدیر‌عامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت امیرالمؤمنین(ع) کاشان با بیان این مطلب افزود: مواد درسی نیم سال اول طرح ملی تلاوت شامل شناخت صوت و بهداشت آن، آداب تلاوت، تلاوت تقلیدی، ترجمه و مفاهیم قرآن و تجوید سطح 1 بود که درس آشنایی با صوت و بهداشت آن براساس جزوه آموزشی از جواد مسگری، تدریس شد  که سرفصل‌های آموزشی آن شامل شناخت صدا، جدا سازی و تربیت اندام‌های صوتی و بهداشت و مراقبت از صوت است.

وی همچنین در ادامه افزود: درس ترجمه و مفاهیم قرآن کریم براساس کتاب «مفاهیم قرآن» جلد 1 و 2، تألیف مسعود وکیل، درس آداب تلاوت براساس کتاب «آداب تلاوت» تألیف استاد وحیدی و درس تجوید سطح 1 براساس کتاب «دانش تجوید1» تألیف محمد رضا ستوده‌نیا است.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت امیرالمؤمنین(ع) کاشان همچنین تصریح کرد: منابع تدریس تلاوت تقلیدی در سبک استاد مصطفی اسماعیل «بقره طارق» در سبک استاد شحات «نحل – انشقاق» در سبک استاد عبدالباسط «شمس، غاشیه، تکویر، فجر، حمد» و در سبک استاد منشاوی «انفطار، فجر و بلد» است.

وی در خصوص جزئیات آزمون‌های تقلیدخوانی و تجوید عملی گفت: تلاوت تمامی قرآن‌آموزان به‌صورت تصویری، ضبط شده است تا به ستاد جهت داوری ارسال شود که نمره نهایی از 40درصد نمره آزمون میان ترم برگزار شده توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان و 60 درصد نمره آزمون پایان ترم به دست می‌آید که نمره آزمون میان ترم در اختیار اساتید و مدرسان مؤسسه و نمره آزمون پایانی در اختیار ستاد طرح ملی است.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده هم چنین در خصوص جزئیات آزمون‌های دروس آشنایی با صوت و بهداشت آن، ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و آزمون تجوید تئوری تصریح کرد: نمره نهایی این دروس از 40 درصد نمره آزمون میان ترم و 60 درصد نمره آزمون پایانی به دست می‌آید که نمره این آزمون‌ها و طراحی سؤالات آن در اختیار مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان و اساتید و مدرسان است.

وی در رابطه با نحوه کلاس بندی این طرح گفت: مهم‌ترین نکته در کلاس‌بندی طرح ملی تلاوت، تنظیم کلاس‌ها براساس سبک‌های تلاوت بود که سعی شد هر سبک به‌طور جداگانه کلاس‌بندی شود که در سبک «منشاوی» علی‌اصغر جهین، امیرعباس محمدی و محمدحسین نهادی، در سبک «مصطفی اسماعیل» سید محمد‌هادی واسعی، محمد حسین حیدری، علی اصغر حیدری، سید علی پیمبرپور، محمد دهقانی، محمدجواد محققی،  محمدحسین ابن علی و بالاخره در سبک «عبدالباسط» محمد امین قربانی، محمد سعید کواکبی، سجاد خاوری، محمد صالح انصاری‌زاده، حمیدرضا رزاق‌زاده، سید موسی نصراللهزاده، محمد قنایی، ابوالفضل باغی و ابوالفضل حسنی هستند که توسط ستاد طرح ملی تلاوت به عنوان نفرات برگزیده شناخته شده‌اند.

کلاس ترجمه و مفاهیم قرآن عصر روزهای چهارشنبه توسط حجت‌‌الاسلام حسن‌زاده تدریس شد و تلاوت تقلیدی عصر روزهای جمعه در سبک عبدالباسط توسط مهدی رحیمی و در سبک مصطفی اسماعیل و منشاوی توسط مهدی باریکرسفی به نونهالان آموزش داده می‌شد و سایر دروس این دوره نیز در نیم سال اول طرح ملی تلاوت توسط مهدی رحیمی تدریس شد.

این طرح با همکاری معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه تخصصی قرآنی صراط به عنوان ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت برگزار می‌شود که نیمسال دوم طرح از فروردین ماه 93 آغاز می‌شود.

captcha