کد خبر: 1390113
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۴
حجت‌الاسلام پناهیان:

توجه به امر به معروف و نهی از منکر ویژگی جامعه‌‌ پیشرفته است

گروه جهاد و حماسه: حجت‌الاسلام پناهیان، در مراسم بزرگداشت شهید علی خلیلی که امروز، یازدهم فروردین برگزار شد، توجه و تحقق امر به معروف و نهی از منکر را از جمله ویژگی‌های یک جامعه بافرهنگ، مترقی و پیشرفته برشمرد.

گزارش تصویری را اینجا ببینید!

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم ترحیم شهید امر به معروف و نهی از منکر، علی خلیلی، صبح امروز، دوشنبه، یازدهم فروردین ماه با حضور مقامات لشکری و کشوری، طلاب و روحانیان، دانشجویان و آحاد مردم در حسینیه الزهرا(س) به همت سپاه محمد(ص) رسول‌الله تهران برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد و در ادامه مرتضی طاهری، مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به ذکر مصیبت به مناسبت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) پرداخت.
حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، سخنران این مراسم بود که ضمن توصیف جایگاه فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اظهار کرد: مسئله امر به معروف و نهی از منکر و تاثیرات آن در جامعه آنگونه که باید مورد توجه جامعه‌شناسان و اندیشمندان قرار نگرفته است.
امر به معروف و نهی از منکر، مطالب عموم جامعه
وی عنوان کرد:  امر به معروف و نهی از منکر وسیله‌ای است که با هزینه کم، جامعه را ازبدی‌ها و زشتی‌ها باز می‌دارد. امر به معروف و نهی از منکر طیق دیدگاه اسلامی متکی به یک پایگاه و خواست مردمی است. به عبارت دیگر این مسئله تحقق خواست اکثریت خود مردم جامعه است.
این مبلغ مذهبی تصریح کرد: امروزه مردمی بودن یک کار، تبدیل به واژه مقدسی شده است که همه قدرت‌های جهان پشت آن پناه می‌گیرند و برای حفظ قدرت خود مجبور هستند که خواست عموم مردم را اجرا کنند. وقتی امری تبدیل به یک مطالبه و خواست بیشتر جامعه شد، راحت‌تر محقق می‌شود.
وی ادامه داد: جامعه‌ای که در آن امر به معروف و نهی از منکر مورد غفلت واقع شود، جامعه‌ای مرده و حیوانی محسوب می‌شود. این ویژگی انسان است که در برابر ضدارزش‌ها مخالفت می‌کند. وقتی انسان‌ها تخلف دیگران را به قانون واگذار کنند و از امر به معروف و نهی از منکر غافل شوند، از نظر فرهنگی به انحطاط کشیده می‌شوند.
حجت‌الاسلام پناهیان بیان کرد: ویژگی‌ یک جامعه با فرهنگ این است که مردم آن بیشتر از ترس از قانون، نگران ناراحتی مردم هستند. اگر این موضوع در رانندگی، تعاملات اجتماعی، درون خانواده و ... در یک جامعه حاکم شود، دیگر نیازی به تصویب قانون‌های سفت و سخت و جریمه‌های سنگین نخواهد بود.
پناهیان گفت: وقتی کسی به امر به معروف و نهی از منکر مبادرت می‌کند باید قانون حامی او باشد و فضا را برای او امن کند. در جریان شهادت این طلبه بسیجی، مرحوم علی خلیلی، قوه قضائیه به خوبی وارد میدان شد اما بار اصلی تحقق این فریضه الهی بر عهده دولت و مجلس است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در یک خانواده اید‌ه‌آل، قانون و ترس از مجازات حکم‌فرما نیست بلکه به خاطر اخلاقیات حرمت‌شکنی نمی‌شود. همین مسئله نیز درباره جامعه صدق می‌کند و یکی از مهمترین عوامل رسیدن به این هدف، امر به معروف و نهی از منکر است.

captcha