مرتضی مخملباف، مؤلف کتب دینی و قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با تأکید بر آموزش نهجالبلاغه در مؤسسات و مراکز قرآنی سراسر کشور، گفت: باید در کنار آموزش قرآن، در راستای ترویج فرهنگ دینی، آموزش خطبهها و حکمتهای امیرالمؤمنین(ع) در دستور کار مراکز قرآنی قرار گیرد و برای ارائه هر چه بهتر آموزههای این کتاب ارزشمند، باید مدرسان کارآمد و با تجربه تربیت شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از مربیان به عنوان مدرس نهجالبلاغه در مراکز و مؤسسات قرآنی فعالیت میکنند، اما متأسفانه برخی از آنها از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار نیستند، لکن باید مدرسانی تربیت شوند که بتوانند مبهمات و ایهامات را در این زمینه پاسخ دهند.
توجه به مفاهیم نهجالبلاغه در مؤسسات قرآنی
این پژوهشگر قرآن با بیان این که تاکنون گامهای مؤثری در مؤسسات قرآنی برای آموزش نهجالبلاغه برداشته نشده است، افزود: شاید یکی از دلایل آن این باشد که در مؤسسات قرآنی به آموزش حفظ، روخوانی و تجوید قرآن بیشتر پرداخته میشود و آموزش معانی و مفاهیم قرآن و نهجالبلاغه کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در راستای اشاعه فرهنگ نهجالبلاغه عنوان کرد: مدیران و فعالان قرآنی باید دغدغه آموزش علوم دینی و قرآنی را داشته باشند و به دنبال ارائه آمار نباشند تا بتوانند به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی عمل کنند.
تشکیل جلسات برای ترویج آموزههای نهجالبلاغه در جامعه
مدیرمسئول مؤسسه میقاتالقرآن تهران در رابطه با لزوم آموزش نهجالبلاغه در مؤسسات قرآنی ـ مردمی، تصریح کرد: اساتید و مربیان قرآن باید جلساتی برای ترویج آموزههای نهجالبلاغه تشکیل داده، نظرخواهی کرده و سپس آییننامه اجرایی و عملیاتی تدوین کنند.
وی ضمن ارائه راهکارهای عملی برای پیشرفت دینپژوهی، اظهار کرد: باید در این راستا از محضر اساتید علم کلام و اعتقادات استفاده شود، سپس گروهی متخصص در این زمینه تشکیل شده، از تجربیات اساتید بزرگ علم کلام بهرهمند شوند و از رهنمودهای آنها استفاده کنند.
گنجاندن حکمتهای نهجالبلاغه در کتب درسی
مخملباف بیان کرد: باید گفتارهای سادهتر حضرت امیرالمؤمنین(ع) از نهجالبلاغه استخراج کنند و در کتابهای مدارس بگنجانند تا هر روز دانشآموزان با یک گفتار این کتاب ارزشمند آشنا شوند.
وی در رابطه با استفاده از توانمندی سایر نهادها در راستای توسعه و بسط فرهنگ نهجالبلاغه اظهار کرد: هماکنون در کشور، نهادی با عنوان بنیاد نهجالبلاغه وجود دارد و بهمنظور فراهم کردن زمینه لازم برای ترویج آموزههای این کتاب ارزشمند باید سایر نهادها برای تحقق این امر تلاش کنند.