به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد موسوی، امامجمعه شهرستان آران و بیدگل در همایش زکات این شهرستان که پنجشنبه، 21 فروردینماه در روستای فخری برگزار شد با اشاره به تعامل سازنده بین مسئولان اجرایی شهرستان در بخشهای مختلف، اظهار کرد: در سایه این همدلی و تعامل کارهای بزرگ و ارزشمندی انجام گرفته است.
رئیس ستاد احیای زکات شهرستان آران و بیدگل با تأکید بر اینکه تلاش اعضای شورای زکات شهرستان برای انجام درست و صحیح کارها با کیفیت بالا است، خاطرنشان کرد: انجام کارها با نیت خالص، رضایت مردم را در پی دارد.
امام جمعه آران و بیدگل ترویج زکات را نشانگر همراهی مردم با دولت دانست و افزود: زکات عاملی مهم برای ترغیب مردم در جهت انجام کارهای عامالمنفعه است.
وی افزود: اصولا شکوفایی و رشد جامعه مبتنی بر ایجاد انسجام و همدلی و تعاون اجتماعی است که یکی از ابزارها و وسایل ایجادی چنین حالتی در جامعه پرداخت زکات و دیگر حقوق مالی است که افزون بر ایجاد برکت در مال و ثروت شخصی و جمعی موجب انسجام و همدلی مردم آن جامعه میشود. از این روست که خداوند در آیه 11 سوره توبه بیان میکند که پرداخت زکات از جمله علل و عوامل حصول اخوت و برادری دینی در میان افراد یک جامعه و انسجام بخشی و همدلی در میان ایشان است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد موسوی گفت: جامعهای که برخوردار از وحدت و انسجام برخاسته از اخوت و برادری دینی باشد به آسانی در مسیر شکوفایی و بالندگی قرار میگیرد؛ زیرا هر یک از افراد آن در حکم یار و یاور دیگری است که قوام و استواری را به جامعه میبخشد و تلاشها و کوششها را در کنار سرمایهها و ثروت جهت بخشی میکند و موجبات وحدت رویه و هدف را فراهم میآورد.
امام جمعه آران وبیدگل با اشاره به آیات متعدد قرآن کریم در خصوص زکات گفت: خداوند در آیات 37 و 38 سوره نور پرداخت زکات را از علل و عواملی برمیشمارد که زمینه بهرهمندی انسان را از روزی فراوان و بیحساب به دنبال دارد. براین اساس اگر جامعهای بخواهد به شکوفایی اقتصادی و آسایش مادی برسد میبایست از پرداخت زکات به عنوان مهمترین ابزار دستیابی چشمپوشی نکند.
این مسئول در ادامه با اشاره به راههای عملی ترغیب و تشویق مردم به انجام واجب الهی زکات، گفت: تقویت باورهای دینی و اعتقادی در جامعه که پایه و اساس اصلی است، میتواند مشوق ادای حق محرومان و مستضعفان جامعه باشد.
سیدمحمد موسوی ادای زکات را موجب کاهش فاصله طبقاتی اعلام کرد و افزود: نماز و زکات انسان را در برابر آسیبپذیری اخلاقی و ناهنجاریهای رفتاری و حقکشی و قانونگریزی بیمه و او را به انسانی مقاوم و شکستناپذیر در برابر نفس سرکش و شیطان وسوسهگر تبدیل میکند.
وی جایگاه منابع مالی برای رشد و پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را بسیار مهم و سرنوشتساز برشمرد و گفت: نقش زکات که نوعی مالیات و یکی از منابع مهم درآمد مالی در جامعه اسلامی است، جایگاهی بسیار حساس و تعیینکننده دارد.