کریم دولتی، پیشکسوت قرآنی، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، در مورد نقش فعالان قرآنی در ارتقای همبستگی و روحیه ملی پس از حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان گفت: واقعیت امر این است که در شرایطی نظیر جنگ تحمیلی دوازدهروزه، هر یک از آحاد ملت باید نقش خود را پیدا کرده و متناسب با آن نقش وظیفه خود را بهجا آورند. بهطریق اولی، فعالان قرآنی نیز موظفاند با در نظر گرفتن شأن و نوع فعالیت خود در این شرایط به ایفای نقش بپردازند.
وی افزود: ما از یک فعال قرآنی انتظار نداریم در روزهای جنگ متکفل امور درمانی و بهداشتی شود، چراکه این مقوله از دایره تخصص وی خارج است و طبیعتاً ورود او به این عرصه ثمری در پی نخواهد داشت. از همین رو، فعالان قرآنی میتوانند و باید در میدانی دیگر ایفای نقش کنند. بخشی از این رسالت، در دوران جنگ اخیر محقق شد و بخشی نیز متأسفانه مغفول ماند.
این حافظ کل قرآن کریم تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایفی که بر دوش فعالان قرآنی سنگینی میکند، این بود که با نگاهی ژرف آسیبهای وارد شده، ریشههای این آسیبها و اینکه چگونه میتوان مانع از تأثیر منفی آن بر اراده، اتحاد و انسجام ملی شد را شناسایی کرده و در راستای خنثیسازی این آسیبها و آثار آن اقدام کنند.
دولتی اظهار کرد: گرچه فعالان قرآنی در این مسیر گامهایی برداشتند، اما انتظار میرفت حضوری پررنگتر، اثرگذارتر و جدیتر از خود نشان دهند.
وی به یکی از اقداماتی که در این زمینه و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده است، اشاره کرد و گفت: در ایام جنگ با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بستهای از آیات قرآن کریم که مردم در این شرایطِ خاص به آن نیاز جدی دارند را همراه با ترجمه گردآوری و بدون افزودن حتی یک کلمه از سوی خود، در قالب جزوهای تنظیم کردیم. این مجموعه اکنون در مرحله صفحهآرایی قرار دارد و در آیندهای نزدیک هم در فضای مجازی و هم در بستر فیزیکی منتشر خواهد شد.
این پیشکسوت قرآنی با اشاره به اینکه بخشی از آیات انتخاب شده در این جزوه آیاتی با موضوع دشمنشناسی است، گفت: یکی از نقاط ضعف ما این است که شناختی که قرآن از یهودیت به مسلمانان ارائه میدهد را کمتر مورد توجه قرار دادهایم. ما از این موضوع که ریشه دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران اسلامی در کجاست، غافل بودهایم. تقابل صهیونیستها با اسلام رخدادی مقطعی و محصول امروز یا به اندازه عمر جمهوری اسلامی نیست؛ این خصومت ریشه در تاریخ اسلام دارد و از عهد پیامبر عظیمالشان اسلام تاکنون استمرار یافته و تا زمانی که صهیونیسم وجود دارد، ادامه خواهد داشت. این، آموزه قرآنی ماست.
دولتی بیان کرد: ما فعالان قرآنی وظیفه داریم این حقیقت را با مردم در میان بگذاریم. مردم باید آگاه باشند که اگرچه در ظاهر جنگ متوقف شده، اما از نگاه ایمانی و قرآنی باید احتمال حملهای دیگر را همواره مدنظر داشته باشیم، چرا که دشمنان همچنان بر اعتقادات خویش پایبندند و ما نیز در التزام به قرآن و وعدههای الهی استوار هستیم. تقابل امروز اگرچه خاموش شده، اما بار دیگر شعلهور خواهد شد.
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: در همان جزوه، افزون بر مبحث دشمنشناسی، مباحثی، چون اتحاد و همدلی مردم در برابر دشمن و مسئله ولایت و وظایف مؤمنان در این برهه بر پایه آیات قرآن، تبیین شده است.
دولتی در ادامه اظهار کرد: نکتهای که در این شرایط اهمیت دوچندان پیدا میکند، حضور فعالان قرآنی در ترسیم آینده و تبیین مسیر پیش رو است. فعالان قرآنی باید برای روزهای پس از این حوادث تلخی که به شهادت شماری از هموطنان، فرماندهان و دانشمندان منجر شد، برنامه داشته باشند. باید بدانند که پس از این رخدادها، راه فردای ما چیست و این مسیر را به مدد انوار آیات الهی برای افکار عمومی روشن سازند و به نوعی با استمداد از آیات الهی به تنویر افکار عمومی بپردازند.
وی ادامه داد: شایستهترین افرادی که میتوانند این وظیفه خطیر را بر عهده بگیرند، فعالان قرآنی هستند، نه تنها قاریان و حافظان، بلکه مفسران، مترجمان و آنها که در حوزه تدبر و اندیشهورزی قرآنی فعالیت دارند، باید به مردم نوید دهند که اگرچه تلخیهایی رخ داده، اما قرآن نوید روزهای روشن و سرشار از امید را به ما میدهد، به شرط آنکه در مسیر الهی گام برداریم و عزم خویش را بر اجرای خواستههای خداوند و عمل به قرآن جزم کنیم.
دولتی افزود: در این زمینه، متأسفانه حضور قرآنیان بسیار کمرنگ بوده و گام مؤثری برداشته نشده است. اکنون زمان آن رسیده که دست در دست یکدیگر نهاده و هر فرد، به اندازه وسع و توان خود در این عرصه ورود کند تا مردم از نظر روحی و معنوی تقویت شوند.
این داور مسابقات بینالمللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: همانگونه که در شرایط بحرانی برای برخی افراد یا گروهها، مداخلات رواندرمانی تجویز میشود، در این برهه نیز باید معنویتدرمانی نقشی برجسته ایفا کند، امری که متأسفانه تاکنون مغفول مانده است.
دولتی با تأکید بر لزوم تأسیس کلینیکهای قرآندرمانی گفت: مراکزی باید شکل بگیرد تا مردم در زمانهای که با مشکلات معنوی و اعتقادی روبهرو هستند یا در شرایط جنگی قرار دارند و نیازمند تقویت روحیه هستند، با بهرهگیری از پیامهای قرآن کریم، تسکین یابند. همانگونه که در عصر پیامبر اسلام(ص) یا امیرالمؤمنین(ع) چنین بود؛ در صدر اسلام هرگاه آیهای نازل میشد، روحیه مؤمنان دگرگون و احیا میشد.
وی افزود: البته مقام معظم رهبری، بهویژه در سخنرانیهای اخیرشان، این نقش را به زیبایی ایفا کردهاند، اما ما بهعنوان خادمان قرآن باید این پیامها را به صورت مویرگی در پیکره جامعه تزریق کنیم و این فرهنگ را در میان مردم گسترش دهیم. این کار اگرچه در ابتدا دشوار بهنظر میرسد، اما عملی و شدنی است.
انتهای پیام