محمود نوروزی، نماینده ایران در رشته قرائت با حفظ 15 جزء قرآن چهارمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و تجوید قرآن کریم «جایزه تونس» است، وی امروز، 12 اردیبهشت، به همراه پیمان ایازی، نماینده ایران در رشته حفظ مسابقات قرآن تونس به این رقابتها اعزام شد.
خبرگزاری بیناالمللی قرآن(ایکنا) قبل از اعزام محمود نوروزی با وی به گفتوگو نشست و این قاری و حافظ کل قرآن از فعالیتها و زندگی قرآنیش گفت.
محمود نوروزی در ابتدا خود را معرفی و اظهار کرد: در سال 1372 در تهران متولد شدم، در دوران ابتدایی روخوانی و روانخوانی قرآن را نزد پدرم فرا گرفتم، سال اول راهنمایی نیز به قرائت قرآن پرداختم، چهارده سالگی حفظ قرآن را آغاز کردم و 17 سالگی نیز موفق به حفظ کامل قرآن شدم.
پدرم نخستین استاد قرآنم بود
محمود نوروزی در ادامه افزود: نخستین استاد قرآنم پدرم بود، پدرم از همان ابتدا که الفبای فارسی را یاد گرفتم، روخوانی قرآن را با من تمرین میکرد و من تکرار میکردم و روزانه چند صفحه قرآن همراه پدرم میخواندم.
نوروزی همچنین تصریح کرد: در آن زمان به صورت تخصصی در زمینه تجوید قرآن کار نکردم و پدرم در مراحل ابتدایی روانخوانی قرآن کمککارم بود و بعدها با دعای خیر ایشان مسیر قرآنیام را ادامه داده و پیش رفتم.
این حافظ قرآن برجسته کشورمان بیان کرد: برای یادگیری قرآن علاوه بر پدرم از محضر اساتیدی همچون حسین اخوان، سعید طوسی، محمود امینی، مصطفی یادگاری و رضا طهماسبی نیز بهرهمند شدم.
نوروزی همچنین تأکید کرد: در حال حاضر به عنوان طلبه پایه سوم حوزه علمیه«خاتم الاوصیاء» تهران مشغول تحصیل هستم و مدرک کارشناسی علوم قرآن و حدیث را نیز اخذ کردهام.
محمود نوروزی ادامه داد: چند سالی است که بیشترین فعالیتهایم در زمینه حفظ قرآن متمرکز است و امسال نیز در رشته حفظ مسابقات قرآن کشوری در شیراز سوم شدم.
نفر اول مسابقات کشوری اوقاف در سال 1390
وی یادآور شد: سال 1390 در رشته حفظ 20 جزء در مسابقات قرآن کشوری اوقاف اول شدم و به خاطر کسب این رتبه به مسابقات بینالمللی قرآن اردن اعزام شدم و در این رقابتها مقام پنجم را کسب کردم.
این کارشناس علوم قرآن و حدیث با مقایسه مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان با مسابقات قرآن اردن گفت: نوع رفتار مسئولان مسابقات قرآن ایران با شرکتکنندگان، کمیته داوری و نظم مسابقات و میزان استقبال از رقابتها از ویژگیهای بارز این رقابتها است و با توجه به چنین ویژگیهایی این مسابقات اصلا با مسابقات قرآن اردن قابل قیاس نیست.
محمود نوروزی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران هزینه زیادی را صرف مسابقات بینالمللی قرآن میکند و سالن برگزاری رقابتها نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است، این در حالی است که در مسابقات اردن به چنین مسائلی کمتر توجه میشود.
استقبال گسترده مردمی از مسابقات بینالمللی قرآن ایران
وی با اشاره به استقبال گسترده مردمی از مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان تصریح کرد: در ایام برگزاری رقابتهای ایران گروههای مختلف مردمی از تهران و شهرستانها در سالن برگزاری مسابقات حضور مییابند، اما در اردن سالن برگزاری رقابتها بسیار خلوت بود و شاید یک یا دو نفر از نزدیک این رقابت را مشاهده میکرد.
نوروزی در ادامه نحوه انتخاب وی برای مسابقات بینالمللی قرآن تونس را تبیین و اظهار کرد: طبق دعوتنامه ارسالشده برای سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت امور دینی تونس از ایران درخواست کرده بود که یک قاری و یک حافظ قرآن را به این رقابتها اعرام کند، طبق شرایط اعلامشده در این دعوتنامه، قاری باید حافظ 15 جزء قرآن نیز باشد، من نیز به این دلیل که شرایط اعلامشده را داشتم، از طرف سازمان اوقاف برای شرکت در رقابتها انتخاب شدم.
خود را برای هر شرایطی در مسابقات قرآن تونس آماده کردهام
این حافظ و قاری قرآن کریم همچنین یادآور شد: اطلاعات خاصی از چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تونس ندارم، اما می دانم که طی سه سال گذشته نمایندگان ایران در رشته قرائت رتبه اول را کسب کردهاند، امسال رشته قرائت تغییراتی داشته و حفظ 15 جزء به آن اضافه شده است، به هر حال من خود را برای هر شرایطی آماده کردهام.
محمود نوروزی در پایان ابراز امیدواری کرد که با دعای خیر مردم و مخاطبان ایکنا بتواند جزء نفرات برتر مسابقات بینالمللی قرآن تونس باشد.
چهارمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و تجوید قرآن جایزه تونس فردا، 13 اردیبهشت، در این کشور آغاز میشود و تا یک هفته ادامه دارد.