کد خبر: 1402072
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
انتشارات صهبا در نمایشگاه کتاب عرضه کرد؛

«از هراره تا تهران»؛ روایتی جذاب از حضور رهبری در اجلاس سران

گروه ادب: کتاب «از هراره تا تهران»، روایتی جذاب از دو دوره حضور رهبر معظم انقلاب در اجلاس سران غیرمتعهد است که در نمایشگاه کتاب تهران ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «از هراره تا تهران»، ورود به یک موضوع جدید در دامنه وسیع انتشارات صهباست که به تازگی منتشر شده و در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شده است.

در مقدمه این کتاب آمده است؛ مشغول مطالعه یک منبع عظیم معرفتی بودیم؛ متن‌های زیبایی که سرشارند از معارف، نکته‌ها، تحلیل‌ها، آموزش‌ها و آئینه‌هایی هستند از تاریخ انقلاب اسلامی، اما نه « تاریخی که فعل‌های ماضی را صرف می‌کند و جلو می‌رود؛ تاریخی که روح وقایع را بیان می‌کند و از هر حادثه‌ای در گذشته، درسی بیرون می‌کشد برای آینده. داشتیم متن خطبه‌های نماز جمعه تهران را می‌خواندیم؛ خطبه‌های آیت‌الله خامنه‌ای(حفظه الله) را.

سال 1391، ایام برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران بود و ذهن‌ها درگیر آن. به همین مناسبت، در میان خطبه‌ها به سراغ خطبه 1365/6/21 رفتیم، که هفتم محرم بوده. دو خطبه مفصل و پرمعنا. خطبه اول در مورد نفی ظلم‌پذیری است و خطبه دوم، تشریح فریاد انقلاب اسلامی است، در میان کشورهای جهان سوم، در نفی ظلم‌پذیری.

هر کدام از خطبه‌ها معارف و نکات عمیقی دارد و از همه شیرین‌تر و مهم‌تر، ارتباط عمیق و مبنایی این دو خطبه است. در خطبه دوم، حضرت آقا از سفرشان به هراره و شرکت در اجلاس سران عدم تعهد، گزارش می‌دهند. گزارشی که جمع را مجذوب خود می‌کند؛ چه سفر مهم و عجیبی بوده است! به سراغ کتاب‌ها و رسانه‌ها می‌رویم، تا بیشتر از سفر بدانیم. اما خبری نیست، از سفری به این عظمت، مطلب خاصی گفته نشده!

به سراغ اسناد می‌رویم. نه اسناد محرمانه و گزارش‌های دولتی و بولتن‌ها و آرشیو صدا و سیما و وزارت خارجه و ... که به هیچ کدام دسترسی نداشتیم. به اسنادی که در اختیار همه هستند، اما دیده نمی‌شوند. اسنادی که حرف‌های زیادی دارند، اما کسی آنها را به سخن نمی‌آورد. اسنادی که با فریادهای گلومانده خاموشند و معمولاً خاک گرفته؛ روزنامه‌هایی که در همان ایام منتشر می‌شدند.

در میان چهار روزنامه جمهوری اسلامی، اطلاعات، کیهان و رسالت صفحات فراوانی بود در مورد آن سفر هشت روزه. از چند روز قبل تا نزدیک به یک ماه بعد از سفر، مطالب متنوعی از حواشی آن، در این روزنامه‌ها چاپ شده است. با دیدن این حجم مطلب و متن نطق‌های حضرت آقا در حین سفر، برایمان یقین شد که باید به یک کتاب فکر کنیم؛ کتابی که یک نگاهش به حضور رهبر معظم انقلاب در اجلاس هراره است و نگاه دیگرش به حضور در اجلاس تهران. روایت این دو حضور و شرایط دنیا در فاصله زمانی بین آنها، موضوع کتاب «از هراره تا تهران» شد.

«از هراره تا تهران» ورود به یک موضوع جدید در دامنه وسیع صهباست. سفرهای خارجی مقام معظم رهبری، از سال 59 تا 68، به خاطر مسافرت تأثیرگذارشان، در تاریخ انقلاب و دوستان انقلاب و حتی دنیا، اثرگذار بوده‌اند: سفر به هندوستان، برای رساندن پیام انقلاب اسلامی، سفر به سوریه، لیبی و الجزایر برای دفاع از فلسطین، سفر به پاکستان، سفر به کشورهای جنوب آفریقا، زیمبابوه، نیویورک، رومانی و یوگسلاوی، چین و کره جنوبی.

کتاب «از هراره تا تهران» شامل چهار قسمت است: «مقدمه»، بخش اول؛ «روایت هراره»، بخش دوم؛ «از هراره تا تهران» و بخش سوم «روایت تهران» است. که بخش نخست عمده‌ترین قسمت کتاب است که شرح سفر حضرت آقا به هراره، به صورت روزانه، از لحظه ورود تا برگشت و اقامه نماز جمعه، به شکل روایت‌گری در آن آمده است.

بخش دوم مروری سریع و اجمالی بر آنچه در میان این دو اجلاس، در موضوعات مهم مربوط به آنچه در هراره بیان شده، است. در این بخش برخلاف بخش اول، از شرح مفصل و بیان جزئیات صرف‌نظر و مروری کلی بر این موضوعات شده است و بخش سوم نیز برگزاری اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد در تهران و حضور حضرت آقا در آن را روایت می‌کند که شامل روایت برگزاری اجلاس، دیدار برخی سران یا معظم‌له و سخنرانی ایشان در افتتاحیه اجلاس است.

captcha