کد خبر: 1402134
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۶

عرضه 5 اثر جدید از سوی بنیاد ادبیات داستانی

گروه ادب: «سی مرغ و سی مرد»، «قصه‌های آفرینش»، «دوازدهم»، «کلاه جادویی و مجسمه مسی» چهار اثر داستانی و «موقعیت ملی در قصه عامه دوران صفویان» عنوان پژوهش داستانی است که عصر داستان به نمایشگاه آورده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بنیاد ادبیات داستانی در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پنج اثر جدید ارائه می‌کند. یکی از این آثار داستان «سی مرغ و سی مرد» اثر اکبر صحرایی برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. این اثر تلفیقی از اتفاقات «هفت‌خوان رستم» و عملیات‌های منتهی به فتح و آزاد‌سازی خرمشهر است و به نوعی این داستان را می‌توان تلفیقی از مفاهیم دینی و ملی دانست. «سی مرغ و سی مرد» در هفت فصل به نام هفت‌خوان نگاشته شده است و در هر فصل یکی از خوان‌های شاهنامه برای مخاطبان بیان می‌شود.
«موقعیت ملی در قصه عامه دوران صفویان» اثر محمد حنیف، «دوازدهم» اثر مؤذنی و «قصه‌های آفرینش» اثر مریم بصیری دیگر آثاری را تشکیل می‌دهند که برای اولین بار به مخاطبان خود عرصه می‌شوند.
«کلاه جادویی و مجسمه مسی» از محمد حنیف نیز برای اولین بار است که به دست مخاطبان می‌رسد. این اثر که چندی پیش آئین رونمایی آن برگزار شد، توانست نظر منتقدان را نسبت به خود جلب کند. نویسنده درباه اثرش با بیان اینکه این رمان سیاسی است، می‌گوید:
رمان «کلاه جادویی و مجسمه مسی» سیاسی است و سیاست به همان معنایی که در همه تعریف‌ها نقطه مشترک است؛ «قدرت». بحث کلی آنکه هرچند این رمان در برهه‌ای از تاریخ اتفاق افتاده است اما درباره تمام دوران‌ها، سرزمین‌ها و انسان‌ها صدق می‌کند. چراکه این رمان درباره بشر است و قدرت مفهومی است که همه ابنای بشر با آن آشنا هستند؛ البته نسبت به شرایط نوع و شدت آن متفاوت است؛ از قدرت «پدر» در یک خانواده و قدرت یک مدیر در یک بخش کوچک گرفته تا مدیریت‌های جهانی. همه با این مفهوم برخورد داشته‌ایم و من در این رمان سعی کرده‌ام از این مفهوم سخن بگویم».
انتشارات بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، در مجموع برای این دوره از نمایشگاه سی اثر را به نمایش گذاشته است که بیست عنوان از این آثار در حد فاصل نمایشگاه قبل و این نمایشگاه منتشر شده است.

captcha