حجتالاسلام والمسلمین محمد آزادیان، مسئول قرآن مدارس جامعةالقرآنالکریم و اهلالبیت(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: جامعةالقرآن در سال 1377 توسط حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی طباطبایی، حافظ کل قرآن کریم با هدف انس با قرآن میان خردسالان، بانوان و آقایان راهاندازی شد و هماکنون 700 شعبه از این مؤسسه قرآنی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی در رابطه با نحوه تأسیس مدارس جامعةالقرآن گفت: با توجه به اهمیت آموزش قرآن ویژه سنین پنج، شش و هفت سال، مدارس جامعةالقرآن راهاندازی شد؛ ناگفته نماند که 12 سال از تأسیس مدارس جامعةالقرآن میگذرد.
فعالیت 69 مدرسه جامعةالقرآن در سطح کشور
این مدرس قرآن به فعالیت 69 مدرسه جامعةالقرآن در سطح کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه به نوع فعالیت مدارس جامعةالقرآن در حوزه خردسال و نوجوان، پنج مدرسه در استان قم و 64 مدرسه در دیگر نقاط کشور مشغول به فعالیت هستند.
آزادیان با بیان اینکه مدارس جامعةالقرآن قم هر دو ماه یک بار ارزشیابی میشوند، اظهار کرد: هر دو ماه یک بار گروهی از امور قرآنی ستاد بازرسی این مدارس به ارزشیابی برنامههای مدارس جامعةالقرآن میپردازند.
این حافظ قرآن در رابطه با نوع آموزش قرآن در مدارس جامعةالقرآن عنوان کرد: پیش از تعطیلی پنجشنبهها، دانشآموزان این مدارس هر روز طی دو جلسه تحت تعلیم فنون قرآن کریم قرار میگرفتند، امّا هماکنون در طول روز تنها یک جلسه به آموزش قرآن اختصاص داده میشود.
آزادیان با اشاره به اینکه مدارس جامعةالقرآن تنها در زمینه آموزش حفظ قرآن فعالیت نمیکنند، افزود: دانشآموزان این مدارس علاوه بر حفظ آیات قرآن، مفاهیم، روخوانی، مرور محفوظات و تجوید قرآن کریم را فرامیگیرند.
اجرای برنامههای قرآنی در مقطع پیشدبستانی تا راهنمایی
مسئول قرآن مدارس جامعةالقرآن اضافه کرد: مدارس جامعةالقرآن از مقطع پیشدبستانی تا راهنمایی فعالیت دارد که دانشآموزان در هر مقطع بخشی از قرآن را حفظ میکنند.
وی در ادامه گفت: دانشآموزان مقاطع پیشدبستانی، سوره «ناس» تا «تین» را حفظ میکنند و همچنین نسبت به روخوانی قرآن تسلط کافی را پیدا خواهند کرد.
این مدرس قرآن به آموزش حفظ قرآن ویژه دانشآموزان مقطع ابتدایی اشاره کرد و افزود: دانشآموزان مقطع اول تا سوم ابتدایی جزءهای 29 و 30 قرآن را به محفوظات خود اضافه میکنند؛ همچنین در مقطع چهارم تا ششم ابتدایی دو جزء دیگر از قرآن را حفظ میکنند.
آزادیان تأکید کرد: دانشآموزان مدارس جامعةالقرآن همزمان با ورود به مقطع راهنمایی، سه جزء از قرآن را حفظ خواهند کرد و در پایان سال تحصیلی با شرکت در آزمون و کسب قبولی، گواهینامه قبولی از سوی جامعةالقرآنالکریم و اهلالبیت(ع) را دریافت میکنند.
اختصاص 400 معلم قرآن در مدارس جامعةالقرآن
وی در رابطه با اختصاص معلمان قرآن در مدارس جامعةالقرآن عنوان کرد: تعداد معلمان قرآن این مدارس نسبت به حجم کلاسها است؛ البته همواره 400 نفر به عنوان معلم در سطح مدارس جامعةالقرآن مشغول به فعالیت هستند.
راهاندازی شش مدرسه در سال جاری
مسئول قرآن مدارس جامعةالقرآن به اهم برنامههای قرآنی این مدارس در سال 1393 اشاره و تأکید کرد: جامعةالقرآنالکریم و اهلالبیت(ع) در نظر دارد تا در سال جاری به تعداد مدارس قرآن بیافزاید و در این راستا مقرر شده است تا شش مدرسه تا پایان سال از سوی جامعةالقرآن راهاندازی شود.
ارتقای سطح دانش قرآنی مدیران و معلمان مدارس جامعةالقرآن
این حافظ قرآن در رابطه با برنامههای سه ماهه فصل تابستان در مدارس جامعةالقرآن گفت: به منظور ارتقای سطح دانش معلمان قرآن این مدارس در سه ماهه تابستان، همایشهای قرآنی برگزار میشود که در این راستا روشها و مباحث مربوط به مدیریت کلاسها و جذب مستعدان قرآنی بیان خواهد شد.
وی در پایان افزود: همچنین دورههای تکمیلی ویژه معاونان و مدیران مدارس برگزار میشود تا در طول سال معلمان با تجربه استخدام و به کار گیرند.