سیدعبدالله مرتضی، مسئول غرفه انجمن دوستی ایران و لبنان در نمایشگاه کتاب، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه این انجمن دو سال است که در نمایشگا کتاب شرکت میکند، اظهار کرد: کارهایی که در این غرفه ارائه میشود، در قالب جلد قرآن و سایر کتابها به صورت نفیس و فاخر است.
وی با بیان اینکه جلد قرآن و دیگر کتابها را از چوب میسازد، افزود: جلدها دستساز بوده و دو سال است که این کار را انجام میدهم و چوب به کار رفته در این جلدها از جنس راش، سفید و گردو است.
این هنرمند استفاده از نوع چوب مربوط به این آثار را بسته به اثری دانست که انجام میدهد و گفت: طرح جلد را به صورت قدیمی و زیرخاکی درمیآورم تا به صورت کتیبهها و طومارهای قدیمی درآید. تزئینات استفاده شده در جلد این آثار نیز از چوب، فلز، گل میخ و وسایل زینتی است.
آثاری که در قالب اثر نفیس ارائه شدهاند
وی با بیان این مطلب ادامه داد: سال گذشته کتابهای لبنان به زبان انگلیسی، عربی و فرانسه را به ایران آوردم، ولی استقبال خوبی از آنها در نمایشگاه صورت نگرفت؛ این بود که به فکر افتادم که قرآن کریم، نهجالبلاغه، مفاتیحالجنان و... را با جلد دستساز برای عرضه به نمایشگاه بیاورم.
مرتضی در ادامه افزود: در این راستا شعبهای در ایران دایر و کتابهایی همچون دیوان حافظ، غزلیات سعدی، دیوان عمر خیام و شاهنامه فردوسی را به عنوان آثار جنبی در کنار کارهای اساسی همچون جلدسازی قرآن کریم، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و مفاتیحالجنان در قالب نفیس و فاخر تولید و عرضه کردم.
وی از تجربه حضور در نمایشگاه قرآن طی سال گذشته یاد کرد که بزرگترین قرآن را با دستخط ریحان در آن عرضه کرد. جلد این قرآن که اکنون در موزه شهرستان بیجار قرار دارد به کوشش وی در 20 روز ساخته شده است.
هزینه جلدسازی در ایران، یک سوم لبنان است
مسئول غرفه انجمن دوستی ایران و لبنان تصریح کرد: برای جلدسازی این آثار نفیس هر چند وقت یک بار به ایران میآیم و آثار را جلدسازی میکنم.
وی عنوان کرد: اگر بخواهم چوب این آثار نفیس را از لبنان بیاورم، باید سه برابر بهای تمام شده در ایران را بپردازم، چرا که هزینه گمرک، حمل و نقل و حتی تهیه چوب، سبب بالا رفتن بهای تمام شده این آثار فاخر میشود؛ در حالی که همین اثر را میتوان با یک سوم قیمت در تهران ساخت.