احمد زارعی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی بوشهر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: چندین راهکار برای تحقق استقلال مالی در مؤسسات قرآنی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به تولید محصولات دینی و قرآنی، دریافت کمکهای مردمی و خیرین، بهرهمندی از موقوفات، همکاری با سایر نهادها، بخشهای دولتی و خصوصی، برگزاری دورههای آموزشی ویژه کارکنان این مراکز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
وی در رابطه با این که آیا استقلال مالی مؤسسات قرآنی به معنای قطع کمکهای دولتی به این مراکز است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی در عین حال که باید از نظر مالی استقلال داشته باشند، اما در عین حال نیازمند حمایتهای دولتی هستند و این حمایتها انگیزهای برای استمرار فعالیت مؤسسات قرآنی خواهد بود.
حضور مدیران کارآمد؛ زمینهساز کسب استقلال مالی مؤسسات قرآنی
این کارشناس قرآن درباره این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساختهایی است، عنوان کرد: حضور مدیران آگاه و کارآمد و وجود برنامههای صحیح و کاربردی در زمینه فعالیت اقتصادی از جمله زیرساختهای لازم برای تحقق استقلال مالی در مؤسسات قرآنی است.
وی درمورد این که آیا تأمین مکان مؤسسات را میتوان گامی در جهت تحقق استقلال مالی مؤسسات قرآنی به شمار آورد، بیان کرد: مؤسسات قرآنی معمولاً از نظر فضای آموزشی با مشکل مواجه هستند و اگر مکانی برای انجام فعالیتهای قرآنی در اختیار این مراکز قرار گیرد، بخش اعظمی از هزینههای این مراکز کاسته میشود.
مسئول مؤسسه قرآنی جناتالنعیم کاکی اظهار کرد: البته مؤسسات قرآنی با انجام فعالیتهای اقتصادی نباید از اصل فعالیتهای خود که ترویج فرهنگ قرآنی است باز بمانند و جلوگیری از بروز این مشکل، نیازمند مدیریت صحیح است.
تخصیص امکانات به مؤسسات قرآنی متناسب با سطح فعالیت
وی در رابطه با این که نظارت بر مؤسسات قرآنی چه نقشی در تخصیص بودجه به این مراکز دارد، افزود: نهادهای قرآنی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر از نحوه فعالیت مؤسسات قرآنی میتوانند بازرسان و کارشناسان قرآن را به این مراکز اعزام کنند و متناسب با سطح فعالیت و نیازمندیهای این مراکز امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهند.
زارعی در پایان درباره تأثیر استقلال مالی مؤسسات قرآنی بر فرایند نخبهپروری قرآنی، تصریح کرد: نخبهپروری از جمله موضوعاتی است که متأسفانه در مؤسسات قرآنی کمتر به آن پرداخته میشود، زیرا این فرآیند نیازمند برگزاری دورههای تخصصی و بهرهمندی از محضر اساتید و کارشناسان برجسته قرآن است که تمامی این موارد برای مؤسسه هزینه دربر دارد و پیگیری این موضوع، استقلال مالی مراکز قرآنی را میطلبد.