به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امروز سهشنبه، 16 اردیبهشتماه در مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی و با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی از کتابهای «روزهای پایداری» که مربوط به دوران دفاع مقدس است و نیز کتاب «سازندگی و شکوفایی» که به وقایع سال 70 سال پرداخته است، رونمایی شد.
در این مراسم آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بناست اقدام فرهنگی برای بیان شعار سال انجام شود، ابتدا باید فرهنگ اسلامی را تعریف کنیم و جامعه را بر مبنای این فرهنگ تقویت کرد.
وی عنوان کرد: همه نیازهای جامعه اسلامی در روایت امام کاظم(ع) است، هیچ کس منکر قبح تهمت، زشتی سخنچینی، دروغگویی و سوءظن نیست و تجسس از بدترین رویههای ضداخلاقی است و حق نداریم وارد عقاید مردم شویم و اصلا حق نداریم اسرار مردم را بفهمیم تا چه برسد که آنها را افشا کنیم و بزرگترین گناه را به اسم امنیت مرتکب شویم و شنود در خانه مردم و ماشین مردم بگذاریم وهمه اینها ضداخلاقی است.
همچنین حجتالاسلام یونسی دستیار ارشد رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها با ذکر اینکه فرهنگ زنده ایرانیان که تقریبا دستخوش تغییرات نشده فرهنگی است که در اقوام ایرانی موجود است، گفت: اگر میخواهیم ارزشها و سنن و آداب فرهنگ پویای ایران را به صورت زنده مطالعه کنیم، این فرهنگ در اقوام ایران موجود است.
وی عنوان کرد: متاسفانه در بسیاری از شهرهای بزرگ بخشی از این فرهنگ دستخوش تغییرات شده است و با نگاه بدبینانه هرچند غالب نیست اما موثر است، سعی شده فرهنگ ایرانی را فرهنگی ضدتوسعه معرفی کنند.
بنابراین گزارش سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: فرهنگ منبع الهامبخش همه فضیلتها، پاکیها، تعالی و اخلاقیات یک ملت است و در کنار سرمایههای اقتصادی سرمایههای اجتماعی و فرهنگی از مراتب بالاتری برخوردار است.
فرهنگ اکسیر جامعه خسته، پرمسئله و پرآسیب ماست
وی افزود: فرهنگ اکسیر جامعه خسته، پرمسئله و پرآسیب ماست؛ ریشه مشکلات در فقر، افول سرمایه اجتماعی و فرهنگی است و حل بحران اعتماد، آسیبهای اجتماعی، چالشهای بزرگ، آمار بالای طلاق، حجم گسترده خشونت، عدم احساس امنیت و غیره نیازمند بازسازی اخلاقی و فرهنگی است.
این گزارش حاکی است، حجتالاسلام سید محمود دعایی، نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات با بیان خاطراتی از آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: در دورانی که پای در عرصه مبارزه گذاشتم، آیتالله هاشمی من را راهنمایی کرد و در دوران تبعید امام(ره) و غربت یاران ایشان، وی به زیبایی ما را اداره کرد.
وی عنوان کرد: در دورانی که فعالیتهای فرهنگی و مبارزاتی انجام میدادم منزل آیتالله هاشمی پناهگاه من و دیگران بود.
همچنین در این مراسم محسن هاشمی، گزارشی از دفتر نشر معارف انقلاب ارائه داد؛ این دفتر برای انتشار و حفظ آثار آیتالله هاشمی رفسنجانی ایجاد شده است.
در این مراسم تقی آزاد ارمکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با ذکر اینکه باید تلاش شود خانواده به موقعیت خود بازگردد، گفت: باید مهارتهای زندگی توسعه یابد و اگر دغدغه فرهنگ را داریم باید مهارتهای زندگی را تقویت کرد.
وی افزود: مردمان ایران از قدیم در هر چالشهایی که داشتند شایستهترین و لایقترین مردمانی بودند که توانستند زندگی را در مواقع بحران سامان دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: بایدهای متعددی را وارد خانواده کردیم و خانواده را در مقابل حوزه دولت، دین و نظام سیاسی گاها قرار دادیم و به این خاطر خانواده ایرانی مملو از مشکلات است.
در حوزه فرهنگ ما کنشگران عرصه فرهنگ را به رسمیت نمیشناسیم
آزاد ارمکی افزود: در حوزه فرهنگ ما کنشگران عرصه فرهنگ را به رسمیت نمیشناسیم و آن را بیکانون شدن حوزه فرهنگ نام میگذارم.
همچنین ناصر مهدوی، عضو هیئت علمی دانشگاه مطالبی در مورد اهمیت انتقاد و نقد کردن مطالبی بیان کرد.
در این برنامه آیتالله هاشمی رفسنجانی از بخشهای مختلف سازمان اسناد و کتابخانه ملی بازدید کرد.
در این مراسم جمعی از شخصیتهای کشوری، روسای دانشگاهها، روسای موسسات پژوهشی، جامعهشناسان، اصحاب فرهنگ و هنر و مدرسان حوزههای علمیه حضور داشتند.