کد خبر: 1404651
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
مجید معارف:

نهج‌البلاغه در اسلوب، معنی و محتوا متأثر از قرآن کریم است

گروه ادب: استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران با اشاره به کتاب «ارتباط نهج‌البلاغه و قرآن» عنوان کرد: نهج‌البلاغه از نظر سبک و اسلوب و معنی و محتوا به شدت از قرآن کریم تأثیر پذیرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مجید معارف، استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران در مراسم رونمایی از کتاب «ارتباط نهج‌البلاغه و قرآن» که عصر روز 17 اردیبهشت‌ماه در سرای اهل قلم واقع در بیست‌ و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد، اظهار کرد: نهج‌البلاغه به تعبیری برادر قرآن است.
وی اظهار کرد: کسانی که در حوزه نهج‌البلاغه و ارتباط آن با قرآن دست به تحقیق و پژوهش می‌زنند، در واقع این کتاب ارزشمند را به قرآن کریم عرضه می‎کنند و مشابهات و مشترکات را بیرون می‌کشند که تفاوت اندک این اثر نشان می‌دهد که نهج‌البلاغه از نظر سبک و اسلوب و معنی و محتوا به شدت از قرآن کریم تأثیر پذیرفته است.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه درباره کلام حضرت امیرالمؤمنین(ع) گفته شده است که اندکی پائین‌تر از کلام وحی است، ولی بالاتر از کلام مردم عادی است، عنوان کرد: در این کتاب تلاش کردم تا دستاوردها و پژوهش‌های انجام شده در حوزه نهج‌البلاغه را ارائه کنم.
معارف با تأکید بر اهمیت نهج‌البلاغه برای شیعیان، افزود: حضرت امیر(ع) شاگرد خاص حضرت رسول‌الله(ص) بود و دارای علم لدنی از سوی خداوند متعال است و به باطن قرآن آشنا بوده و همین سبب شده بود که قرآن ناطق باشد.
وی تصریح کرد: نهج‎البلاغه می‎تواند ترجمان قرآن کریم و تفسیری از قرآن باشد و این موضوع با توجه به ویژگی‌های شاخص حضرت امیر(ع) امری بدیهی و روشن است.
معارف با اشاره به تألیف تحقیق‌ها و پژوهش‌هایی که در این راستا صورت گرفته است، افزود: تألیف چنین آثاری می‎تواند در دنیای اسلام اثرگذار باشد و پیام حضرت امیر(ع) را به مردم جهان منتقل کند.

captcha