کد خبر: 1407287
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰
مشاوران قرآنی کمیسیون‌های مجلس/

اعضایی که خود متخصص‌اند

گروه سیاسی: بهره‌گیری از مشاوران قرآنی در کمیسیون‌های تخصصی امری مهم است که مورد تأکید رئیس مجلس نیز قرار گرفته است؛ اما دو کمیسیون فرهنگی و آموزش با توجیهاتی از قبیل اینکه بسیاری از اعضای آن‌ها در این حوزه صاحب‌نظر هستند، به طور مشاوره قرآنی ندارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، بهره‌گیری مجلس به عنوان نهاد قانونگذار و به طور خاص کمیسیون‌های تخصصی از متخصصان و کارشناسان در حوزه‌های مختلف امری مهم و البته بدیهی است؛ حال اینکه مجلسی که پسوند اسلامی دارد و در یک جامعه اسلامی مسئولیت وضع قوانین را برعهده دارد، برای اینکه لوایح، طرح‌ها و قوانین مصوب آن مغایر با شرع مقدس نباشد، لازم است از مشاوران دینی برجسته‌ کمک بگیرد؛ امری که از مجلس هشتم مورد تأکید و اشاره رئیس قوه مقننه نیز بوده است، البته این مسئله به معنای نادیده‌گرفتن نقش شورای نگهبان که وظیفه تطابق قوانین با شرع و قانون را دارد، نیست؛ چرا که هدف این است که تا حد امکان قبل از ارسال مصوبات به شورا، برخی از مغایرت‌ها برطرف شود.

ضرورت توجه به پیوست فرهنگی طرح‌ها نیز این اهمیت را دوچندان می‌کند، چه اینکه لازم است فرهنگی در جامعه گسترش یابد که با ارزش‌ها و باورهای آن جامعه هم‌خوان باشد. استفاده از اسلام‌شناسان و متخصصان علوم قرآنی در زمینه‌های مختلف می‌تواند منتخبان ملت را در این عرصه یاری رساند.
در این زمینه دو حوزه حساس فرهنگ و آموزش از مهم‌ترین عرصه‌هایی است که نیاز به متخصصان خبره دینی و قرآنی دارد؛ طرح‌ها و لوایحی که در دو کمیسیون فرهنگی و آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شوند مستقیما با مردم و سبک زندگی آ‌نها در ارتباط هستند و توجه به اسلامی بودن آنها بیش از دیگر حوزه‌ها ضروری است، اما این دو کمیسیون به دلایل مختلفی مشاوری در حوزه قرآنی و دینی ندارند.
حجت‌الاسلام والمسلمین علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی که استفاده از مشاوران قرآنی را برای کمیسیون‌های تخصصی مجلس ضروری می‌داند، می‌گوید: اگر بخواهیم مسائل فرهنگی را در کشور تقویت کنیم، ضروری‌ترین کارها اهمیت دادن به پیوست فرهنگی است و امیدواریم کمیسیون‌ها در استفاده از مشاوران قرآنی و دینی همت کنند.
وی در مورد کمیسیون فرهنگی گفت: طبیعتاً مشاورانی که این کمیسیون اختیار کرده، همه از جنس فرهنگی و دینی هستند؛ به همین دلیل مشاوری با عنوان «مشاور قرآنی» نداریم.
از سوی دیگر، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با بیان اینکه تا کنون این کمیسیون مشاور قرآنی نداشته است، دلیل آن را تخصص برخی اعضا در علوم قرآنی عنوان می‌کند.
وی می‌افزاید: افرادی همچون غلامعلی حداد عادل، حجت‌الاسلام موسوی، حجت‌الاسلام عبادی در مسائل قرآنی زبردست هستند؛ همچنین افرادی مانند عطاءالله سلطانی از کارشناسان زبده در علوم قرآنی است. افراد دیگری نیز در کمسیون حضور دارند که در عرصه علوم قرآنی تخصص دارند.
خبرگزاری ایکنا در ادامه تلاش می‌کند سراغ مشاوران و کارشناسان قرآنی و دینی سایر کمیسیون‌ها رفته و تأثیرات آنها را در روند بررسی و تصویب لوایح و طرح‌ها مورد بررسی قرار دهد.

captcha