رحیم وظیفهشعاع، عضوهیئت مؤسسه بنیاد بینالمللی حفظ قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با راهاندازی بیناد بینالمللی حفظ قرآن گفت: نیاز است مجموعه کسانی که در کشور در حوزه حفظ قرآن و ترویج این فرهنگ تلاش میکنند، گردهم آمده و با انجام همافزایی به یک جریان بزرگ تبدیل شوند، زیرا هر یک از این مجموعهها در مناطق خود فعالیت میکنند، اما نیاز است تا این گروه با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند و به صورت شبکهای و جبههای عمل کنند.
نیاز مجموعههای قرآنی به مرکزی جهت هماهنگی فعالیتها
وی در ادامه بیان کرد: مجموعههای قرآنی نیاز دارند تا مرکزی هماهنگکننده فعالیت آنها را با یکدیگر کند و بنیاد بینالمللی حفظ قرآن نیز با این هدف راهاندازی شد تا مرکزی در کشور برای حرکتهای مردمی در راستای حفظ قرآن باشد.
وظیفهشعاع اظهار کرد: در بُعدهای آموزش، تبلیغ، نگهداری حافظان و ... نیاز به روشهای کارآمد و سهلالوصول است تا با استفاده از این روشها بتوان آحاد جامعه را تحت پوشش قرار داد. نقصی که وجود دارد این است که هر یک از مؤسسات قرآنی کشور با استفاده از روشهای خود به آموزش میپردازند و بدون اطلاع از روشهای حفظ موجود در کشور، فعالیت خود را از صفر شروع کرده و دوبارهکاری و موازیکاری میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: با وجود یک مرکز، مدیران میتوانند کارگاههای آموزشی برگزار کنند و در رابطه با روشهای حفظ به بحث و تبادل نظر پرداخته و به یک روش کارآمده تجربه شده برسند که این امر میتواند بسیار مثمر ثمر باشد و کسانی که میخواهند در حوزه حفظ قرآن کار کنند با استفاده از روشهای استاندارد پیشروند و آسیبها را دوباره تجربه نکنند.
مدیر مهد قرآن آذربایجان شرقی اظهار کرد: این بنیاد باید با استفاده از کار کارشناسی، روشهای پذیرفته شده و موفق را شناسایی و به مراکز معرفی کند، زیرا برای فرهنگسازی نیاز است تا کار حفظ قرآن جریانسازی شده و به دغدغه عمومی مردم تبدیل شود که لازمه این کار، انجام کار فرهنگی است.
وظیفهشعاع در ادامه با بیان اینکه فرهنگ لازم برای توجه جامعه به حفظ قرآن در کشور تولید نشده است، افزود: شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که مردم تاکنون در این کار حضور چشمگیر نداشتهاند، این است که کار فرهنگی که مقدمه حفظ قرآن است، انجام نشده و یکی از اهداف این بنیاد شناسایی این فرهنگ و راهبردهای و عملیات لازم فرهنگی در این حوزه است.
بررسی راهکارهای ارتقای حافظان قرآن؛ هدف بنیاد بینالمللی حفظ قرآن
مدیر مهد قرآن آذربایجان شرقی بیان کرد: بررسی راهکارهای ارتقای سطح مربیان، اولیا و خود فراگیران حفظ قرآن از دیگر اهداف این بیناد است، زیرا یکی از بهترین وسیلههای تبلیغ حفظ قرآن، فرد حافظ است. اگر این حافظ در جامعه کارآمد باشد و حضورش در جامعه اثر داشته باشد، مردم خود به خود به سمت حفظ قرآن جذب میشوند.
وی در پایان در رابطه با آینده بنیاد بینالمللی حفظ قرآن گفت: آینده این بنیاد بستگی به نوع فعالیت متولیان این مرکز دارد و اگر اساس این حرکت بر اساس تقوا باشد و در ادامه تدبیر، ایمان و استقامت وجود داشته باشد، لطف خداوند قطعی است.