به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی جوادی آملی دیشب 29 اردیبهشت در دیدار با اعضای انجمن حامیان توسعه حوزههای علمیه گفت: این کار شما کار بسیار با ارزشی است و در راستای حفظ دین است.
وی ادامه داد: خداوند ما را فرزندان حضرت ابراهیم خطاب میکند، ولی وقتی که این مسیر به حضرت محمد(ص) رسید، ایشان ما را دعوت کردند که فرزند ایشان و امام علی(ع) و قاعدتا حضرت زهرا(س) باشیم.
حوزه جامعه و نظام را اداره میکند
مفسر قرآن خاطرنشان کرد: حوزه است که مسجد و جامعه و نظام را اداره می کند؛ مهم حفظ این حوزه است که باید برای توسعه آن نیز باید کوشش کرد، لذا حوزهسازی امری مقدس است.
این مرجع تقلید بیان کرد: اگر امروز حوزههای نجف و قم و فیضیه این همه برکت دارد، به خاطر نیت خالصی است که بزرگانی مثل مرحوم مروی کردند و امروز صبح تا شب بر آنها درود فرستاده میشود، زیرا کار و نیت و جانشان سالم و سلامت بود.
آیتالله جوادی آملی در ادامه اظهار کرد: یکی از مسایلی که حوزهسازان نباید از آن غافل شوند، این است که در هنگام ساخت حوزه باید فقظ ذکرتان این باشد که «ربنا تقبل منا». نباید ذکر دیگری داشته باشید. اگر این مطلب را مد نظر داشته باشید، همه کارهایتان با برکت خواهد شد.
وی افزود: باید مراقب باشیم که به وظیفه فرزندی خود نسبت به این حضرات عمل کنیم که یکی از این وظایف انجام عمل خیر و حضور در قیامت با کولهباری از اجر و ثواب و خیر است، زیرا در دنیای باقی خبری از رابطه و ضابطه و پول نیست.
این مرجع تقلید با بیان اهمیت تعیین ثلث مال و اهدای آن در راه خدا و صدقه جاریه، گفت: این مسئله احیای امر امام علی(ع) است که باید پیش از مرگ، مرگ را بمیرانیم و در این راه میتوان با ثلث مال، خیرات به جهان باقی ببریم و دیگر مرگ نباشد که ما را ببلعد، زیرا دین به ما آموخت که ما باید مرگ را ببلعیم.
وی اظهارکرد: اگر انسان بخواهد انسان دینداری باشد و به وظیفه خود نسبت به خداوند عمل کند، باید مثل حضرت ابراهیم باشد که یا قبلهساز باشیم یا کسی باشیم که مردم را به سمت قبله هدایت میکنیم.
این مفسر با تاکید بر مردمی شدن ساخت و تعمیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: توسعه حوزهها مثل توسعه و ساخت مساجد و حسینیهها باید به مردم واگذار شود؛ زیرا کاری که به مردم واگذار شود، ماندگار خواهد شد.
وی با اشاره به نقش دین در حفظ کشور خاطرنشان کرد: پرچم یا زهرا(س) و یا حسین(ع) بودند که کشور و پرچم سه رنگ را حفظ کردند؛ این پرچم سه رنگ با اینکه ارزش شهادت در راهش را هم دارد، ولی نمیتواند پرچم یا زهرا و دین را حفظ کند.
آیتالله جوادی اظهار کرد: در جبهه هم شاهد بودیم که جوانان ما با همین پرچمها به خط مقدم میرفتند و جانشان را با فریاد یا حسین(ع) فدا میکردند، ولی نتیجه کار آنها نجات این کشور بود.