کد خبر: 1409106
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۵

برنامه جالب شهید لشکری‌نژاد برای حفظ قرآن

گروه جهاد و حماسه: شهید لشکری‌نژاد قرآن را زیبا تلاوت می‌کرد و با خط خوشی که داشت، با صدای ترتیل خودش، اقدام به کتابت قرآن کریم می‌کرد.

ابراهیم لشکری‌نژاد در سال 1342 در شهر تهران پا به عرصه وجود گذاشت. وی در یک خانواده متوسط پرورش یافت. ابراهیم شب هنگام و در منزل بدنیا آمد.
آغاز تحصیلات و ارادت به امام خمینی(ره)
دوران تحصیل ابتدایی و راهنمایی خود را در مدارس دولتی سپری و در ادامه با ورود به هنرستان صنعتی بزرگ تهران در رشته الکتروتکنیک دیپلم فنی می‌گیرد. در طول دوران کودکی، مادر از او آرامی و صبوری را به یاد دارد و دغدغه‌ای برای نگهداری او نداشت.
اواخر مقطع تحصیلی راهنمایی که مقارن با آغاز دوران، نوجوانی و بلوغ این شهید والامقام (قبل از انقلاب) بود، با شرکت در هیئت محلی که به صورت گردشی در خانه همسایگان و خانه شهید لشکری‌نژاد تشکیل می‌شد، شروع متداولی را برای آموزش قرآن مجید و در کنار آن آشنایی با مسائل شرعی تجربه می‌کند. شهید لشکری نژاد اواسط دوران نوجوانی‌اش، یعنی 15 سالگی را در سال 1357 طی می‌کند.
وی بلوغ و شعور اجتماعی خود را با تبعیت از اعلامیه‌های امام خمینی(ره) همگام با اقشار مختلف مردم و با شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌ها بارور کرد.
این تلاطم‌ها با ورود به هنرستان فنی بزرگ تهران و در رشته الکتروتکنیک پس از موفقیت در آزمون ورودی آن، ادامه یافت. در این دوران با احراز رتبه خوب، موفق به اخذ مدرک دیپلم فنی، برق فشار قوی می‌شود.
کسب مقام قرآنی و حفظ ثلث قرآن
دوران سربازی، جذب کمیته  انقلاب اسلامی می‌شود که با پیشینه حوزی، به عنوان دستیار مدرس، برای آموزش در کلاس‌های عقیدتی پادگان نصر انتخاب می‌شود. سال پایانی خدمت، با شرکت در مسابقات قرائت قرآن پادگان، مقام اولی آن دوره را احراز می‌کند. شهید لشکری‌نژاد، حافظ بیش از ثلث قرآن مجید و دارنده نشان سرخ از مجمع حفاظ ایران است. مقدمات و سطح را خوب طی کرد، تا جایی که اهلیت پوشیدن لباس روحانیت را احراز کرد. به نسبت آگاهی و تسلطی که به زبان و ادبیات عرب پیدا می‌کند، لذت بیشتری از تلاوت و موضوعات قرآنی می‌برد.
در این موقعیت و به دلیل حظ باطنی با قرآن بیش از پیش مأنوس شده و رفته رفته حافظ بیش از ثلث قرآن مجید می‌شود. آن زمان حفظ آیات الهی، به روش امروزی و با پشتیبانی مؤسسه‌ای مانند مهدقرآن و امثال آن صورت نمی‌گرفت؛ لذا هر فرد مصممی، با سخت‌کوشی و ممارست و متناسب با شرایط و امکانات خودش، پا به این عرصه می‌گذاشت.
برنامه جالب شهید برای حفظ قرآن
این لاله سرخ با خط زیبای خود، بعد از چند بار مرور آیات از روی قرآن و ضبط صدای خودش، به صورت ترتیل، روی نوار کاست و شنیدن آن، نسبت به کتابت آیات وحی هم اقدام می‌کرد.
برنامه پیش برنده حفظ، که آن را نوشته است، بدین قرار بود:
«هر روز، یک سوم حزب در نتیجه هر سه روز، یک حزب؛ پس می‌شود هر شش روز دو حزب و نتیجه آنکه، هفته‌ایی یک دوم جزء و دو هفته‌ایی یک جزء و یک ماه دو جزء جمعه‌ها هم مرور آیات محفوظ». این دست نوشته‌ها که خیلی هم مرتب نوشته شده، در گنجینه متعلقات شهید نگهداری می‌شود.
خطاطی به جا مانده از سی‌سال قبل شهید
شهید خط خوبی داشت و از این استعداد خدادادی( که با ممارست بسیار و از روی مجلد‌های سرمشق‌دار و بدون حضور در کلاسی) در او بروز یافته بود، جهت دیوارنویسی هم بهره می‌جست. هم اکنون خط و طرح او، باقی‌مانده از حدود سی‌سال قبل که هر ساله با مرمت رنگ آن به همت بسیج محله نو می‌شود، هنوز زینت‌بخش درب ورودی مسجد توحید، واقع در خیابان مختاری تهران است.

برگرفته از زندگانی شهدای قرآنی(سوره‌های سرخ)

captcha