کد خبر: 1409372
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
آیت‌الله فیاضی خطاب به طلاب:

هراسی از گفتن «نمی‌دانم» نداشته باشید

گروه اندیشه: شکی نیست که لباس شما طلاب مایه خشنودی حضرت ولی ‌عصر(عج) است؛ باید سعی ما بر این باشد که حدود این لباس را رعایت کنیم و بدانیم که از گفتن «نمی‌دانم» هیچ صدمه‌ای نمی‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله غلامرضا فیاضی، رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره «علامه حلی»، که امروز، چهارشنبه، 31 اردیبهشت 93 در مجموعه فتح‌المبین برگزار شد، اظهار کرد: شکی نیست که همه موجودات عالم در یک سطح نیستند و به قول فلاسفه، بعد از خدا که خالق هستی است، عقول، سپس موجودات مثالی، سپس نفوس و بعد موجودات مادی هستند.

انسان برای رسیدن به طبقات اعلای خلقت، خلق شده است
وی افزود: آنچه مهم است این است که انسان در کجای این مجموعه قرار گرفته است؟ آنچه از آیات و روایات بر می‌آید این است که خداوند موجودی تواناتر از انسان نیافریده است. همه انسان‌ها برای این خلق شده‌ا‌‌‌ند که دربالاترین مرحله خلقت قرار گیرند. ویژگی انسان، این است که باید این هدف را با انتخاب خود احراز کند و اگر انتخاب درستی نداشته باشد، ممکن است نه‌‌تنها به این هدف نرسد، بلکه به بدترین مراحل خلقت سقوط کند.
رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی تاکید کرد: بنابراین جواب این سوال که در کتب کلامی مطرح می‌شود که چرا انسان افضل است؟ روشن است؛ چون اگر انسان از سرمایه‌های خود درست استفاده کند، از مَلِک بالاتر خواهد رفت. انسان برای این خلق شده که در طبقه اعلای خلقت قرار گیرد. این مرحله که عرفا از آن با عنوان درک مقام حق تعالی یاد می‌کنند، همان است که شهدای ما به آن رسیدند.

لباس طلاب، مایه خشنودی ولی عصر(عج) است
فیاضی ادامه داد: اگر به مضامینی همانند «مداد العلما افضل من دماء الشهداء؛ مرکب دانشمندان از خون شهیدان برتر است» توجه کنیم جایگاه خود را درک خواهیم کرد و در این صورت نمی‌توانیم از ولی‌عصر غافل شویم. این توفیقاتی که در شرح حال علمای گذشته می‌بینیم و برای ما یک افسانه است، مرهون توجهات ولی عصر است.
وی افزود: شکی نیست که لباس شما طلاب مایه خشنودی حضرت ولی ‌عصر(عج) است. باید سعی ما بر این باشد که حدود این لباس را رعایت کنیم و بدانیم که از گفتن نمی‌دانم، هیچ صدمه‌ای نمی‌بینیم و اگر بگوئیم نمی‌دانم، ولی عصر ما خوشحال شده و دعای وی شامل حال ما می‌شود. امام صادق(ع) می‌فرمایند: «کسی که نادانسته جواب مردم را بدهد، همه ملائک آسمان و زمین، او را لعنت می‌کنند».

به گونه‌ای رفتار نکنیم که باعث خوشحالی شیطان شود
وی ادامه داد: عالِم کسی است که حد خود را بداند. مرحوم علامه طباطبایی(ره) با آن همه عظمت، وقتی از ایشان سوال می‌پرسیدند، عادت داشتند که می‌گفتند «من بیش از شما نمی‌دانم». به اندازه‌ای که خداوند به ما نعمت داده است از ما انتظار قدردانی هم دارد؛ پس نباید به گونه‌ای رفتار کنیم که باعث خوشحالی شیطان شود.
آیت‌الله فیاضی تاکید کرد: از برکات این انقلاب اسلامی و خدمات امام خمینی(ره)، رونق حوزه‌ها بود. ما طلبه‌ها باید مراقب باشیم به همان اندازه که در علم پیشرفت می‌کنیم، در تزکیه نفس هم پیشرفت کنیم؛ وگرنه علم، مایه بدبختی ما خواهد شد. ما انسان‌ها می‌توانیم در جایگاه بسیار عالی و بعد از انبیاء باشیم اما می‌توانیم در اثر خودخواهی و غفلت، تنزل کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: اگر می‌خواهیم به این وضع مبتلا نشویم باید دو چیز را رعایت کنیم؛ یکی اینکه احتیاط و عقلانیت را پیشه کنیم و دوم اینکه از خدای متعال و اولیاء و در راس آن‌ها ولی عصر(عج) استمداد بطلبیم.

captcha