به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، این نشست به منظور محکومیت اقدام گروه تروریستی «بوکوحرام» در ربودن 200 دختر دانشآموز نیجریهای و با حضور صدیقه حجازی، مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ توکور مانی، سفیر نیجریه در ایران و شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان وخانواده در محل دانشگاه الزهرا(سلام الله علیها) تهران برگزار شد.
در این گردهمایی همچنین، غلامعلی خوشرو، معاون سابق حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه؛ انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا(س)؛ لاله افتخاری، عضو فراکسیون زنان مجلس؛ محمدی، نماینده وزارت امور خارجه و مریم خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان حضور داشتند.
در ابتدا حجازی، ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: بیش از یک دهه است شاهد رویدادهای ناگوار در کشورهای اسلامی هستیم و جریانها وگروههای به ظاهر شهادتطلب واسلامگرا شکل گرفتهاند که با طالبان آغاز شدهاند و قطعا با گروه تروریستی «بوکوحرام» در نیجریه به پایان نخواهند رسید.
وی در ادامه با اشاره به حادثه دردناک ربوده شدن بیش از 200 دختر دانشآموز این کشور افزود: این حادثه قلب تمام انسانهای آزاده دنیا را به درد آورده است، همچنین امروز صبح نیز انفجاری در پایتخت نیجریه به وقوع پیوست که بیش از 100 تن از مردم این کشور جان باختند و ما این حادثه را محکوم میکنیم و با ملت مظلوم نیجریه ابراز همدردی میکنیم.
حجازی اظهار کرد: در بروز چنین حوادثی رژیم اشغالگر قدس در حاشیه امن قرار میگیرد و به اهداف خویش و پیشروی در فلسطین اشغالی میپردازد.
در ادامه مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور بانوان با اشاره به قطعنامه پیشنهادی رئیس جمهور در سازمان ملل متحد مبنی بر جهان عاری از خشونت گفت: اسلام دینی است که 1400 سال قبل زنده به گور کردن دختران را محکوم کرد و زنجیرهای بردگی را از پای انسانها باز کرد.
وی در ادامه افزود: ما در معاونت امور زنان رئیس جمهور با صدور بیانیهای این حادثه تلخ را محکوم کردیم و مکاتباتی با معاون اجرایی و رئیس اجرایی زنان سازمان ملل متحد انجام دادیم که به دبیرخانه oic و جنبش عدم تعهد و اتحادیه بینالمجالس اسلامی ارسال شود.
همچنین، سفیر نیجریه در ایران از موضعگیری جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و گفت: تاکنون دولت نیجریه اقدامات لازم جهت نجات این دختران دانشآموز را به عمل آورده است و کمکهای مختلفی از کشورهای جهان دریافت کرده و مهمترین دغدغه برای دولت نیجریه در حال حاضر این موضوع است.
وی تأکید کرد:همه امکانات خویش را به کار خواهیم گرفت که هر چه سریعتر این دختران را به آغوش خانوادههایشان باز گردانیم.
در این گردهمایی، بیانیه معاونت امورزنان ریاست جمهور تقدیم سفیر نیجریه شد، همچنین بیانیه سازمانهای مردمی در محکومیت این اقدام گروه تروریستی توسط معصومه محمدی، نماینده سازمانهای مردمنهاد قرائت شد و متن انگلیسی این بیانیه تقدیم سفیر نیجریه شد.
یادآور میشود، گروه تروریستی بوکوحرام سال 2002 میلادی توسط «محمد یوسف» که سلفی بود، تأسیس شد، واژه بوکوحرام به معنای تحصیل به سبک غربی حرام است و این گروه افراطی بر این عقیده هستند که باید مکتب اسلام بنا به تفسیری که از اسلام دارند در نیجریه برپا شود.