به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، شیخ حسن بشیر، مدیر رادیو بشائر بیروت در هفتمین نشست مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی با بیان این مطلب گفت: بیش از 20 سال پیش مسئله پیش روی ما گسترش رسانههای اسلامی بود اما امروز مسئله ما تلاش برای فعالیت روزآمد و مؤثر رسانههای اسلامی در جهان است.
وی افزود: ما از امکانات زیادی برخورداریم و توانمندیهای زیادی داریم که باید از آنها نهایت استفاده را ببریم مخصوصاً در این شرایط که رسانههای اسلامی یک پایگاه اساسی دارند و آن جمهوری اسلامی ایران است. امروز جمهوری اسلامی ایران پایگاه قدرتمندی برای حمایت از فعالیتهای رسانههای اسلامی است.
بشیر افزود: ایران در هر شرایطی به صورت گسترده از رسانه اسلامی حمایت میکند و حتی در زمانی که تحت فشارهای زیادی قرار گرفته و با تهاجم و هجمه گسترده سیاسی و اقتصادی ظالمانه از سوی غربیان و حتی کشورهای عربی مواجه است، به این نقش خود عمل میکند.
حسن بشیر با اشاره به اینکه در سال 1987 غرب هجوم تبلیغاتی سنگینی بر علیه ایران روا داشت، گفت: در آن ایام که ایران مورد تهاجم چندین کشور و در راس آن رژیم بعثی عراق قرار گرفته بود ما شاهد هجوم رسانههای عربی نیز بودیم، به همین جهت باید در بخش رسانهها هوشیار باشیم.
این فعال رسانهای با بیان اینکه دشمنان ایران از خبرنگارانی که علیه ایران فعالیت میکردند حمایت میکردند، تصریح کرد: در آن زمان یکی از خبرنگاران اردنی اعتراف کرد که صدام حسین از دولت اردن لیستی از خبرنگاران این کشور را خواسته بود تا آنها را مورد حمایت قرار داده و علیه ایران بسیج کند. سردمداران برخی کشورهای عربی حتی کمک علنی مالی به شاغلان در رسانهها برای فعالیت علیه ایران میکردند.
مدیر رادیو بشائر بیروت اضافه کرد: یکی از امرای خلیج فارس در آن زمان بیان میکرد که چاههای نفت و گاز باید در جهت حمایت از رسانههای گروهی خاصی بسیج شوند، بنابراین رسانههای اسلامی باید به طور صادقانه فعالیت کنند و از حمایت گسترده مالی و معنوی برخوردار شوند تا در برابر رسانههای غربی و گفتمانهای افراطی ایستادگی کنند.
مدیر رادیو بشائر لبنان در ادامه گفت: رسانههای اسلامی در جهان امروز باید مستقل عمل کنند. امروز جنگ تبلیغاتی گستردهای وجود دارد و غرب از طریق تبلیغات خود سعی میکند چهره اسلام و مسلمین را مخدوش کند. ما باید از امکاناتمان به طور کامل استفاده کنیم و آن را در اختیار دیگر رسانههای اسلامی نیز قرار دهیم و با آنها همکاری کنیم.
بشیر ادامه داد: چالش هایی که رسانه های اسلامی با آن مواجه هستند همان چالشهایی است که اسلام ناب محمدی با آن ها مواجه است، بنابراین ما باید بر اساس ارزشهای اسلامی فعالیت کنیم مثلا قرآن کریم ما را به عدالت دعوت میکنیم و ما باید بر اساس این اصل عدالت عمل کنیم و هیچ توجهی به بدخواهان نداشته باشیم.
وی گفت: روشی که رسانه اسلامی باید در پیش بگیرد این است که نباید دیگران را متهم کند و از مخدوش کردن و سایر روشهای غیراخلاقی در رسانههای اسلامی پرهیز شود. این رسانهها که نام اسلام را بر خود دارند، باید به طور صادقانه و منطقی و از طریق گفتوگوی سازنده به مقابله با رسانههای مخالف اسلام و دشمنان یپزدازند و پیرو خط مشی قرآن و اهل بیت(ع) باشند. رسانه اسلامی باید طوری باشد که اصول و مفاهیم قرآنی و مفاهیم اصیل اسلامی را مجسم کند و ما باید با رسانه های مجازی که بدور از تعصب و افراط گرایی فعالیت می کنند، همکاری داشته باشیم.