به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با رویکرد حمایت از خلاقیتهای هنری در جهت تربیت بهتر نسل آینده و در راستای اعتلای فرهنگ فردای کشور با نگاه پژوهشمحور و کارشناسانه به تأثیرات مثبت و منفی فنآوری (تکنولوژی) در زندگی و تربیت کودکان و نوجوانان، مهرماه سال جاری در همدان برگزار میشود.
اولویتهای مضمونی آثار این جشنواره آثار خلاقانه با مضامین مرتبط با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی، آئینها و رسوم بومی، مبانی اخلاقی و تربیتی دین مبین اسلام، تحکیم بنیانهای خانواده، ایثار و فداکاری در اولویت انتخاب خواهند بود.
برگزاری جشنواره در 10 بخش تخصصی تئاتر کودک و نوجوان
این دوره از جشنواره در بخشهای مسابقه تئاترکودک، مسابقه تئاتر نوجوان، تئاتر بینالملل، تئاتر خردسالان، تئاتر دانشآموزی، مسابقه تئاتر خیابانی، مسابقه نمایشنامهنویسی، کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی، پژوهش و مقالههای علمی، مسابقه پوستر و عکس تئاتر کودک و نوجوان است.
در دو بخش تئاتر کودک و تئاتر نوجوان نمایشهایی که از اول مرداد 92 تا 15 مرداد 93 اجرای عمومی داشته باشند قادر به شرکت خواهند بود که سقف پذیرش در هر یک از این دو بخش 8 نمایش است.
برگزاری بخش بینالمللی و دانشآموزی به شکل غیررقابتی
بخش تئاتر بینالملل به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد و علاوه بر آثار مستقل از خارج از کشور، تولیدات مشترک هنرمندان ایران با هنرمندان سایر کشورها میتوانند متقاضی حضور در جشنواره باشند ضمن آن که آثار بخش تئاتر خردسالان نیز در مکانهای غیررسمی همچون مهدکودکها و مراکز پیش دبستانی برگزار خواهند شد.
بخش تئاتر دانشآموزی نیز به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد و گروهای برگزیده جشنوارههای دانش آموزی هر استان(درسال 1393) در مقاطع مختلف آموزشی (دخترانه، پسرانه) میتوانند با ارسال فیلم اجرا به همراه معرفینامه سازمان آموزش و پرورش هر استان مبنی بر برگزیده شدن اثر در جشنوارههای استانی متقاضی شرکت در جشنواره باشند.
مسابقه تئاترخیابانی با پذیرش حداکثر هشت گروه نمایشی به شکل رقابتی برگزار خواهد شد و گروههای نمایشی لازم است سه نسخه از طرح داستانی و شیوه اجرایی نمایش را به ستاد جشنواره ارائه نمایند ضمن آنکه مسابقه نمایشنامهنویسی این جشنواره در راستای توجه به حوزه نمایشنامهنویسی و تولید متون متناسب با مخاطب کودک و نوجوان برگزار میشود و در آن به تشخیص هیئت داوران نمایشنامههای برگزیده در طول برگزاری جشنواره توسط گروههای نمایشی در جلسات کارگاهی و آموزشی خوانش خواهند شد و به نمایشنامههای برگزیده از سوی ستاد برگزاری جوایزی در مراسم اختتامیه اهدا خواهد شد.
یکی از اهداف مهم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایجاد فرصت برای تبادل نظر و تجربه و آموزش هنرمندان در حوزههای تخصصی تئاتر است و در نتیجه از برنامههای مهم در طول برگزاری جشنواره، کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی در حوزه تئاتر کودک و نوجوان خواهد بود که با دعوت از پیشکسوتان و اساتید و هنرمندان داخلی و خارجی برگزار می شود.
ستاد برگزاری جشنواره با هدف طرح موضوع و برطرف کردن نسبی نیازهای پژوهشی تئاتر کودک و نوجوان با اولویت تئاتر کودک و نوجوان و تکنولوژی ـ مسائل، راهکارها وسوابق تئاتر دانش آموزی در ایران و جهان در بخش پژوهش و مقالات علمی از پژوهشگران مقاله میپذیرد.
براساس این فراخوان مهلت ارسال آثار در بخش تئاتر کودک و تئاتر نوجوان تا 20 مرداد خواهد بود که پس از ارزیابی نتایج آن تا 5 شهریور اعلام خواهد شد.
در بخش تئاتر خیابانی و تئاتر خردسالان نیز متقاضیان باید آثار خود را تا 10 تیر ارسال کنند که اعلام نتایج برگزیدگان این بخش 25 تیر است و مهلت ارسال آثار برای شرکت در بخش پژوهش و ارائه مقالات نیز 15 تیر است و مهلت ارسال اثار در بخش تئاتر دانش آموزی تا 25 تیر است و در بخش تئات خردسالان نیز تا 10 شهریور خواهد بود ضمن آنکه مهلت ارسال آثار در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی نیز 8 شهریور خواهد بود.
مهرماه سال جاری تاریخ برگزاری بیست و یکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
این گزارش حاکی است نشانی دبیرخانه بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به منظور ارسال آثار متقاضی تهران، خیابان حافظ،خیابان استاد شهریار،جنب تالار وحدت،مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه دائمی جشنوارهها است.
یادآور میشود، فراخوان اعلام شده پس از تغییر و تحولات مدیریتی جشنواره و با روی کار آمدن پیام دهکردی به عنوان دبیر بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان پس از اجماع و نظرسنجی از فعالان تئاتر کودک و نوجوان تنظیم شده است.