کد خبر: 1412768
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷

آثار و برکات زکات را در کتابی با همین عنوان مطالعه کنید

گروه ادب: کتاب «زکات»، پیرامون آثار و برکات زکات و خمس و عواقب ترک آن منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «زکات» نوشته اسدالله محمدی‌نیا، مبحثی پیرامون آثار و برکات زکات و خمس و عواقب ترک آن است که توسط انتشارات سبط اکبر(ع) منتشر شده است. این اثر در هفت فصل با عناوین «جایگاه زکات در اسلام»، «آثار و برکات دادن زکات»، «عواقب پرداخت نکردن زکات»، «فرجام ندادن زکات در قیامت»، «انواع زکات»، «برخی از احکام زکات» و «خمس» به نگارش درآمده است.

نویسنده در فصل نخست، موضوعاتی چون زکات، انفاق و صدقه در لغت را بررسی کرده و سپس به لفظ زکات در قرآن پرداخته است. موضوع مورد بحث دیگر در این فصل، زکات در آیین تمام پیامبران بوده است و در ادامه حکمت زکات در کلام امام صادق(ع) را آورده و توجه مسئولان برخی ادارات را به این امر مهم جلب کرده است که؛ «نه تنها مسئولان جمع‌آوری زکات، بلکه هر فردی که با مردم سر و کار دارد، به گونه‌ای با مردم برخورد نماید که مردم، حکومت را از آنِ خودشان بدانند نه اینکه مردم تحت فشار قرار گیرند.»

محمد‌ی‌نیا نگارنده اثر، در فصل دوم افزایش مال، رزق و روزی را در گروه پرداخت زکات و کفاره گناهان و سپر آتش جهنم دانسته است و در ادامه معجزه اهمیت دادن به زکات را با بیان داستانی از زندگی کربلایی کاظم ساروقی مورد توجه قرار داده است.

پاک شدن برکات زمین، تلف شدن حیوانات، از بین رفتن اموال، مورد خشم امام زمان(ع)، عدم اعتقاد به قیامت و مشرک به خداوند از عواقب پرداخت نکردن زکات در فصل سوم یادشده و امام صادق(ع) قبولی نماز را در گرو زکات بیان فرموده است. همچنین در فصل چهارم این عواقب در روز قیامت نیز بیان شده است.

در فصل پنجم انواع زکات شامل زکات علم، عقل، زیبایی، پیروزی، سلامتی و شجاعت نام برده شده است، در ادامه نیز انواع صدقه و زکات از نظر ابن‌فهد حلی(ره)، فقیه، محدث و عارف کامل قرن نهم هجرى بیان شده که این دانشمند فقیه زکات را بر پنج قسم، صدقه مال، صدقه و زکات جاه و مقام و موقعیت، عقل، زبان و علم تقسیم کرده است.

گفتنی است که کتاب «زکات» به قلم اسدالله محمدی‌نیا و به همت انتشارات سبط اکبر(ع) با شمارگان 3 هزار نسخه و بهای 30 هزار ریال منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

captcha