حجتالاسلام حبیب مقدم، معاون واحدهای آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: روحانیان بهعنوان پیشگام و اشاعهدهنده معارف اسلامی در ترویج و تعمیق اندیشههای مهدوی نقشی محوری و مدیریتی دارند.
وی ادامه داد: پیشگامی حوزههای علمیه و جامعه روحانیت به تنهایی نمیتواند گستره وسیعی از فعالیتهای مهدوی را در جامعه پوشش دهد، به همین سبب ورود تخصصی و کارشناسانه دستگاهها و نهادهای اجرایی زیرنظر حوزههای علمیه ضرورتی اجتنابناپذیر است.
این مقام مسئول تأکید کرد: همه سازمانها بهویژه نهاد خانواده بهعنوان اولین زمینه آموزش و رشد فرد در جامعه و سپس آموزش و پرورش در مقام متولی رشد اجتماعی و فرهنگی کودکان موظف است از همان دوران کودکی فرد را با شاخصهای جامعه مهدوی آشنا سازد.
حجتالاسلام مقدم افزود: آموزشهای مهدوی و شیوه زندگی در جامعه آرمانی منجی موعود باید بهعنوان سرفصل جداگانه در کتابهای درسی کودکان تدریس شود.
وی معتقد است اگر آموزشهای مهدوی از همان دوران کودکی و از محل مهدهای کودک برای فرزندان ارائه شود و سپس نهادهای اجتماعی آن را در جامعه بسط و گسترش دهند میتوان به همکاری و انسجام دستگاهها و سازمانها در توفیق اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت در جامعه بهخصوص برای نسل امروز که به مراتب آگاهی کمتری از شرایط و چگونگی برپایی حکومت مهدی موعود دارند، خوشبین بود.
معاون واحدهای آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد: جامعه انسانی زمانی به سعادت اخروی و دنیوی دست مییابد که زندگی خود را شبیه زندگی اهل بیت(ع) و ممات خود را شبیه ممات اهل بیت(ع) کرده باشد چراکه زندگی امامان و انبیای الهی سرشار از الگوهای عملی رسیدن به سعادت و کمال انسانی است.
وی بر لزوم آشنایی جامعه به اصول مهدویزیستی در زمان غیبت امام عصر(عج) اشاره کرد و افزود: برای رسیدن به جامعه مدنظر مهدوی باید اصول اساسی زندگی مهدوی را در لایههای زندگی فردی و اجتماعی جاری و ساری کنیم.
حجتالاسلام مقدم با بیان اینکه انتظار ظهور امام زمان(عج) تنها با گفتن و خواندن دعای ندبه محقق نمیشود، گفت: منتظر واقعی کسی است که در همه ابعاد خود را شبیه امام عصر خویش کند و عامل واقعی به دستورات دینی باشد.
معاون واحدهای آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی گفت: دنیای امروز تشنه معنویت و معارف اهل بیت(ع) است که سیراب کردن آن مستلزم ارائه فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) در قالبهای بدیع و شکلبندیهای متنوع است.