کد خبر: 1415195
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۶
ایکنا بررسی می‌کند؛

ابهام در برگزاری دو رویداد تئاتر دینی و ارزشی که وعده آنها داده شده است

گروه هنر: «تئاتر صاحبدلان» و «تئاتر فتح خرمشهر» دو رویداد مهم تئاتری در حوزه موضوعات دینی و ارزشی هستند که همچنان در برگزاری و یا عدم برگزاری آنها با وجود وعده‌های داده شده ابهام وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عملکرد نسبتاً ضعیف معاونت هنری ارشاد در حوزه تئاتر نه بنا به ادعای شخصی بلکه از نقطه‌نظر و تحلیل‌های کارشناسی برخی از فعالان و نخبگان این عرصه که موجی از نارضایتی را نیز به دنبال داشته است، سبب شد تا در چند روز گذشته علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون هنری خود را برای پاره‌ای توضیحات فرابخواند؛ هر چند که همچنان با وجود آن که قرار بر برگزاری این جلسه در خلال هفته جاری بود اما از تاریخ قطعی آن خبری نیست.
البته توقع می‌رود که این نشست به شکلی غیررسانه‌ای و کاملاً خصوصی برگزار شود اما با وجود این، قطعاً تصمیماتی که در آن گرفته خواهد شد، می‌تواند خروجی‌ مثبتی به‌ویژه در حوزه هنر تئاتر که علت اصلی مقرر شدن این جلسه به خواست وزیر ارشاد است، داشته باشد.

تمایل نداشتن مدیرکل هنرهای نمایشی به برگزاری نشست خبری

از زمان انتصاب حسین طاهری از سوی مرادخانی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی چیزی حدود 6 ماه می‌گذرد اما در این فاصله نه موضع مشخصی از سوی مدیرکل در قبال فعالان تئاتری اعلام شده است و نه وی تمایلی به برگزاری نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه دارد تا به بسیاری از ابهامات موجود در حوزه تئاتر که به نسبت مدت زمان تصدیش در رأس امور نمایشی کشور رکوردشکنی کرده است، پاسخگو باشد.
به هر حال، چند سالی است که جریانات و رویدادهای گوناگونی در حوزه تئاتر کشور به شکل مستمر در زمان و مکانی مشخص در حال برگزاری است که با روی کارآمدن ساختار جدید مدیریت تئاتری کشور بسیاری از آنها منقطع شده‌اند و هیچ‌کس هم پاسخگوی این انقطاع نیست.

چند نمونه برای اثبات مدعا
از میان این حجم برنامه‌ها و رویدادهای هنری و به‌ویژه تئاتری که جریان آنها قطع شده است و البته براساس سیاست «شل کن، سفت کن» معاونت هنری، فعالیت فعالان در آن حوزه همچنان در حالت تعلیق مانده است، به دو رویداد تئاتری مرتبط با موضوعات مورد پیگیری و دغدغه ایکنا اشاره می‌کنیم؛ یکی برگزاری دور چهارم جشنواره «تئاتر صاحبدلان» و دیگری برگزاری هفدهمین جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» است که تا به این لحظه و با پیگیری‌های مداوم ایکنا از مسئولان اجرایی، هیچ خبری در مورد سرنوشت آنها در دست نیست.

خبری از جشنواره‌های «صاحبدلان»، «فتح خرمشهر» و «رضوی» نیست

برگزاری «تئاتر صاحبدلان» به عنوان تخصصی‌ترین جریان تئاتر دینی که متولی برگزاری آن کانون تئاتر دینی به عنوان زیرمجموعه اداره‌کل هنرهای نمایشی است، سال گذشته و در جریان تغییر ساختار مدیریتی ارشاد به زمانی دیگر موکول شد و تا به این لحظه که هیچ اظهار نظر متقنی در مورد برگزاری و یا عدم برگزاری آن به دست نیامده و در آخرین پیگیری قرار بر برگزاری آن از 20 خرداد بود که نه خبری واصل شده است و نه اراده مسئولان مبنی بر برگزاری نشست خبری آن ظهور و بروز یافته است.
هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر «فتح خرمشهر» نیز که اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان خوزستان متولی برگزاری آن به مناسبت سالروز فتح خرمشهر است، عملاً برگزار نشد. خبرگزاری ایکنا در پیگیری اخیر خود از حجت‌الاسلام والمسلمین سیدلطف‌الله سپهر، مدیرکل ارشاد خوزستان واقف به این امر شد که این استان آمادگی کامل برای برگزاری این جشنواره را داراست اما منتظر چراغ سبز اداره‌کل هنرهای نمایشی برای اعزام کارشناس و تبلیغات و رسانه‌ای شدن این رویداد است؛ اما انگار نه انگار که اداره‌کل هنرهای نمایشی تعهدی در پاسخ مثبت و مساعد به این جریان مؤثر تئاتری دارد.
به این بدقولی‌ها جشنواره «تئاتر رضوی» را نیز اضافه کنید؛ رویدادی مؤثر در زمینه هنرهای نمایشی با موضوع فرهنگ و سیره رضوی که اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی متولی برگزار آن بود اما پس از 9 دوره برگزاری نسبتاً موفق در دوره جدید مدیریت ارشاد، این جریان نیز متوقف شد تا اینکه بعدها بنا به نقل قول مستقیم از علی مرادخانی، معاون هنری ارشاد، مجدداً این جشنواره به خراسان شمالی ارجاع داده شد؛ هر چند که گویا این وعده هم نیز تنها برای دلخوشی و آرامش مقطعی برخی معترضان بود؛ چرا که در بُعد اجرایی تلاشی برای احیای این جشنواره صورت نگرفت.

نگرانی‌های وزیر ارشاد
علی مرادخانی پیش از تصدی معاونت هنری ارشاد، مدیری فعال در حوزه موسیقی بود و از همان آغاز مسئولیت نیز در عمل تمایلش را بر این بخش بیشتر از حوزه های دیگر هنری نشان داد؛ هر چند که باید به شکل میدانی از سوی فعالان موسیقی نیز پیگیر شد که آیا در این مدت از عملکرد وی راضی هستند یا خیر؟ وگرنه در حوزه هنرهای تجسمی نیز خبرهای خوشی به گوش نمی‌رسد و این حوزه هم یله رها شده است و انتصاب مجید ملانوروزی به سمت مدیر دفتر هنرهای تجسمی نتوانسته توقعات را برآورده سازد.

در چنین شرایطی باید به وزیر ارشاد حق داد که نسبت به عملکرد معاون هنریش و افزایش دامنه اعتراض‌های فعالان تئاتری نگران باشد و از او بخواهد که ابتدا با همفکری و تشریک مساعی به رتق و فتق امور پرداخته و بعد در صورت نتیجه ندادن به فکر ترمیم حوزه مدیران زیردست خود باشد.

captcha