به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری کنگره ملی شهدای دانشجویی پیش از ظهر امروز، 19 خردادماه، در مجتمع فرهنگی سیزده آبان(لانه جاسوسی سابق) برگزار شد.
در این نشست محمدودود حیدری، رئیس سازمان بسیج دانشجویی، به تشریح اهم برنامههای کنگره پرداخت و گفت: این کنگره با تکیه بر لزوم زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای دانشجو و انتقال نگاه جهادی و تفکر ایثارگری شهدا برگزار میشود.
وی ادامه داد: موضوع بزرگداشت شهدا و نگاه به مقوله جهاد و حماسه یکی از اصلیترین اولویتها و سرفصلهای کاری بسیج دانشجویی محسوب میشود؛ چرا که بدنه نظام آموزشی کشور نیازمند این فرهنگ هستند؛ فرهنگی که اتفاقات و حوادث بزرگی را در این مرزوبوم رقم زده است.
پیشرفتهای علمی؛ مدیون نگاه جهادی
رئیس سازمان بسیج دانشجویی با تأکید بر اینکه پیشرفتهائی که در تمامی زمینههای علمی داریم، مدیون نگاه جهادی و ایثارگرانه هستیم، اظهار کرد: از ابتدای تأسیس بسیج دانشجویی با همین نگاه در عرصه آکادمیک فعال بوده است؛ در سنوات گذشته و در فواصل مختلف پیگیر این فرهنگ بوده و تجربههای مختلفی را نیز کسب کرده است.
وی بیان کرد: بسیج دانشجویی دبیرخانه کنگره را بر عهده گرفته و با هدف ترویج ارزشهای ایثار و شهادت و فرهنگ جهاد در فضای آموزشی کشور اقدام به برگزاری این کنگره کرده است و سعی دارد با برگزاری این کنگره، این قشر از شهدای کشور را بیش از پیش به مردم بشناساند.
حیدری با بیان اینکه تا کنون نتوانستهایم گنجینه شهدای دانشجو را به خوبی بشناسیم، عنوان کرد: در 8 سال دفاع مقدس دانشجویان ممتاز دانشگاههای سراسر کشور به عنوان فرمانده و استراتژیست حضور داشته و حماسههای جاودانی را رقم زدند. این کنگره نیز در راستای شناساندن این گروه از شهدا برگزار میشود.
نیازمند عزم ملی و همکاری عمومی هستیم
وی یادآور شد: برگزاری این کنگره نیازمند عزم ملی و همکاری بسیاری از نهاد از جمله وزارت علوم است؛ چرا که کنگره شهدای دانشجویی در سطح دانشگاهها درگیر است و سعی دارد از ظرفیت خود دانشجوها استفاده کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی به تشریح برنامههای کنگره پرداخت و افزود: امسال دیدار با خانوادههای شهدای دانشجو در اولویت قرار دارد که توسط خود دانشجوها صورت خواهد گرفت. بر همین اساس 500 هزار الی یک میلیون نفر درگیر بازدید از خانوادههای شهدا خواهند بود تا این کار تبدیل به یک فرهنگ شود.
وی عنوان کرد: اقدامات اولیه کنگره از ابتدای مهرماه و همزمان با هفته دفاع مقدس در سراسر کشور آغاز میشود و در نهایت کنگره ملی شهدای دانشجویی در آذرماه سال 93 اجرایی میشود؛ این کنگره شهید علمالهدی را به عنوان شهید شاخص معرفی کرده وشهیدان بهروز مرادی، غلامرضا پیچک و طیبهسادات زمانی را نیز به عنوان برجستگان عرصه شهدای دانشجویی معرفی میکند.
حیدری با باین اینکه کنگره ملی شهدای دانشجویی در سه سطح شهر، استان و ملی برگزار میشود، تصریح کرد: 32 استان کشور میزبان این کنگره هستند و کنگره شهدای شاخص خود را با تکیه بر ویژگیهای بومی و استانی خود اجرا خواهند کرد.
وی اظهار کرد: برکت خون شهدا باعث میشود که در زمینه برگزاری همایشها و کنگرهها برای شهدا اجماع نظر در میان طیف گستردهای از مردم از جناحها سیاسی، فرهنگی و عقیدتی ایجاد شود. هرکسی با هر دیدگاهی که در دارد، در زمینه شهدا، مثبت نگاه کرده و با تمامی توان فعالیت میکند.
تشکیل بانک اطلاعاتی
رئیس سازمان بسیج دانشجویی تشکیل بانک اطلاعاتی شهدای دانشجو را از دیگر اقدامات ارزنده این کنگره عنوان کرد و گفت: تا کنون اطلاعات جامعی از شهدای دانشجو و سیره عملی آنها ثبت نشده بود اما با همت دانشجویان و با همکاری سایر نهادها این بانک اطلاعاتی درحال کامل شدن است.
وی افزود: تا کنون اطلاعات بیش از 4 هزار شهید دانشجو جمعآوری شده است؛ همچنین تولید مستند شهدای دانشجو، موسیقی حماسی برای این شهدا، فراخوان مقالات علمی، نصب یادمانهای شهدای دانشجو، نرمافزار چندرسانهای فرماندهان و رونمایی از تمبر شهدای دانشجو از دیگر اقداماتی است که در این کنگره مورد توجه قرار دارد.
همچنین، در انتهای این نشست خبری نیز از لوگو و پوستر این کنگره رونمائی شد.