به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجاب گوهر ارزشمندی است که نیاز جامعه اسلامی و بشری است. با حجاب، امنیت اخلاقی زنان و دختران و حتی مردان تأمین میشود. حجاب و عفاف از دو جنبه درونی و بیرونی تأثیر بر فرد و جامعه میگذارد، تأثیری که نکات مثبت و منفی آن تا پایان زندگی و بعد از مرگ همراه انسان است.
یکی از مهمترین عوامل هدایت انسان، شناختن حقایق است. با آگاهی بخشیدن میتوان زمینههای گناه را کاهش داد. قبل از اینکه نسل جوان را به حجاب ترغیب کنیم، باید بزرگان دین را به آنها شناساند، باید اسوههای تعلیم و تربیت در عصرهای مختلف را در مسیرشان قرار داد، باید به عظمت حضرت فاطمه(س) در تمامی عرصههای سیاسی، اجتماعی وعلمی آگاهشان کرد.
نسل جوان باید بدانند که هویت ایرانی و اسلامی بر پایه حجاب استوار است. باید بر روی مسئله حجاب کار هنری و کار زیبای تبلیغی صورت گیرد، حجابی که با اجبار محقق شود، پایه و اساسی ندارد و با کوچکترین تلنگری از بین میرود.
باید شیرینیهای حجاب به نسل جوان چشانده شود و در این زمینه سخنرانان و دینشناسان که متأسفانه امروزه علمشان را با پولهای گزاف در اختیار مردم میگذارند، تلاش زیادی در این زمینه انجام دهند و جوانان را دریابند. باید آموزش حجاب و آگاهیبخشی در رابطه با آن از خانواده و مهد کودکها و مدارس ابتدایی شروع شود.
حمیدرضا دژن، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت در این زمینه گفت: برای توسعه فرهنگ حجاب در بین جوانان و اثربخشی شیوههای تربیتی مربوط به حجاب در دل و جان افراد، از یک سو باید رغبت و نیاز درونی نسبت به این مسئله در آنان ایجاد شود تا انگیزه کافی برای بروز رفتار سالم را داشته باشند و از سوی دیگر باید روشها و شیوههای تربیتی فعال و مناسب جانشین شیوههای غلط و منفعل تربیتی شود.
وی بدحجابی را بزرگترین عامل برای راه یافتن به فساد عنوان و بیان کرد: باید با شیوههای نوین و به دور از حساسیتهای زمان گذشته اهمیت حجاب را به نسل جدید آموزش داد و از افراطیگری به شدت خودداری شود.
دژن برخی از آمرین به معروف را عاملی برای دوری جوانان از حجاب و آموزههای دینی بیان و اظهار کرد: امروزه دیگر نباید به رنگ لباس و مسائلی از این قبیل انتقاد کرد بلکه باید همه کسانی که حجاب کامل دارند را ترغیب به استفاده از رنگهای مختلف کرد تا شاید جوانان نیز مجذوب حجاب آنان شوند.
رحمان مجازی، عضو هیئت علمی دانشگاه و از رزمندگان دفاع مقدس نیز حجاب را گوهر ارزشمند همه خوبیها بیان کرد و گفت: خانواده در نهادینه کردن حجاب و بهکارگیری تعالیم اسلامی در جامعه نقش فراوانی دارد و تفکرات فرزندان را در راستای عقاید خود هدایت میکند. والدین باید از سنین پایینتر دختران را با این واجب الهی آشنا کنند تا از معضل بیحجابی در مراحل دیگر جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: بعد از دوران کودکی و دوران نوجوانی، فرزندان ما وارد دوران بحرانی جوانی میشوند که حال اگر تربیت آنها صحیح نباشد، مربی مسئولیت دشواری را بر دوش دارد، زیرا در ذهن اینگونه جوانان سؤالات بسیاری بدون پاسخ مانده است و مربی با یک روش مناسب باید طوری جواب دهد که جوان را قانع کند.
جمیله اسکندری، کارشناس ارشد مردمشناسی ومدرس دانشگاه نیز در این باره گفت: باید حجاب را در بین جوانان نهادینه کرد و شیرینیهای آن را به آنها بچشانیم و جوانان و فرزندانمان بدانند که حجاب گوهری است که امنیت آنها را تأمین میکند.
اسکندری تصریح کرد: دین اسلام، دین محبت و مهربانی است و ما باید با زبان محبت و توانمندی ویژه و با اطلاعات گسترده در مورد حجاب فرزندان و جوانان را به این امر مهم ترغیب کنیم و از سختگیریهای بیمورد در مورد رنگ لباس و دیگر چیزها پرهیز کنیم.