عبدالامیر کاظم زاهد، رئیس دانشکده علوم اسلامی کوفه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: جنایتهای داعش در عراق نشان میدهد که این کشور در حال حاضر با توطئهای بینالمللی مواجه است که کشورهای منطقه و گروههای تکفیری و افراطگرا در آن همکاری دارند. عاملان این توطئه از تنوع مذاهب و بافت اجتماعی عراق سوء استفاده و برای برانگیختن تنشهای طایفهای تلاش میکنند و تکفیر ناشی از کینهای است که از زمان امویین بوده و امروز به ما رسیده است.
تکفیر؛ بیماری کشنده در پیکره جهان اسلام
وی همچنین تصریح کرد: تکفیر اکنون همچون یک بیماری کشنده در پیکره جهان اسلام نفوذ کرده و دین، عربیت، انسانیت و ارزشهای انسانی را زیر پا گذاشته است، اما این گونه تحرکات شکستخورده است، چرا که ملت عراق با سربازان قهرمانش و با تکیه بر شجاعت و ایمان و توسل به ائمه اطهار(ع) در برابر تکفیریها خواهد ایستاد.
عبدالامیر زاهد افزود: اگر سازمانهای بینالمللی در شرایط کنونی عراق وارد عمل نشوند، تروریستهای تکفیری با اشغال عراق، این کشور را به پایگاهی برای ضربهزدن به کشورهای منطقه به ویژه ایران تبدیل خواهند کرد و موشکهای خود را از این پایگاه به سمت کشورهای مختلف پرتاب خواهند کرد. ما از جمهوری اسلامی ایران نیز انتظار داریم که فعالیتهایی در این زمینه انجام دهد.
زاهد با تأکید بر ضرورت بسیج همگانی برای مبارزه با داعش اظهار کرد: امروز انسانهای شریف و مخلص باید بسیج شده و با همکاری یکدیگر این شکل از توحش و این غده سرطانی(تکفیر) را که در پیکره جهان عربی و اسلامی ریشه دوانده است، ریشهکن کرده و از بین ببرند.
آیتالله سیستانی؛ صاحب طرح تشکیل دولت دموکراتیک
وی با اشاره به صدور فتوای جهادی آیتالله العظمی سیستانی برای مبارزه با تکفیریهای داعش یادآور شد: امام سیستانی همواره در تحولات عراق مواضع مناسبی اتخاذ کرده است، وی صاحب طرح تشکیل دولت دموکراتیک و عادل در عراق پس از سقوط نظام بعث در سال 2003 است، این مرجع شیعی رهبری مدبر و نادر است و تجارب زیادی دارد که در شرایط مختلف در اختیار عراقیها قرار میدهد.
رئیس دانشکده علوم اسلامی کوفه تأکید کرد: زمانی که آیتالله سیستانی حوادث موصل را مشاهده کرد، احساس کرد که خطری بزرگ عراق و جامعه این کشور را که به دنبال تحقق دولتی دموکراتیک و عادل است، تهدید میکند، بنابراین واکنش نشان داد و با صدور فتوا، عراقیها را به جهاد کفایی در برابر داعش فراخواند.
عبدالامیر زاهد ادامه داد: طرح تشکیل دولتی دموکراتیک و عادل تنها یک حرکت مذهبی صرف نیست، بلکه حرکتی انسانی و به نفع همه مردم عراق است و عدالت و برابری را در حق همه عراقیها با مذاهب مختلف اجرا خواهد کرد.
لبیک میلیونها عراقی به فتوای جهادی سیستانی
زاهد تصریح کرد: این فتوا نشان داد که امام سیستانی معتقد است که عراقیها باید از سرنوشت، آینده و کشورشان دفاع کنند؛ در آینده خواهیم دید که میلیونها عراقی به این ندا لبیک گفته و برای مقاومت با نیروهای تکفیری که به اذن الهی شکست خواهند خورد، داوطلب خواهند شد.
سوء استفاده داعش از افراد ناآگاه اهل تسنن برای پیشبرد اهداف
وی اهداف داعش از تحرکات کنونی عراق را تبیین کرد و گفت: داعش در عراق برانگیختن تنشهای طایفهای، سوء استفاده از افراد ناآگاه اهل تسنن، ضربهزدن به ساختارهای زیربنایی عراق و ضربهزدن به دموکراسی در عراق و جایگزینکردن تجربهای تاریک و همسو با وهابیت به جای دموکراسی را دنبال میکند.
ضرورت آگاهیبخشی به مردم از سوی علما
عبدالامیر زاهد با اشاره به مسئولیت علمای مسلمان اعم از شیعه و سنی در برابر داعش تأکید کرد: مهمترین مسئولیت علما آگاهیبخشی به مردم است، آنان باید به مردم اعلام کنند که گروههای تکفیری هرگز نماینده اسلام حقیقی و ناب محمدی نیستند.
وی همچنین بیان کرد: علما باید مردم را به مقاومت در برابر داعش فراخوانده و از آنان بخواهند که از تلاشهای شجاعانه ارتش عراق در این زمینه حمایت کرده و همراه ارتش باشند و از سوی دیگر افکار عمومی جهان را نیز با اهداف و توطئههای تروریسم و گروههای تکفیری آگاه کنند.
سازمانهای بینالمللی موضع عملی اتخاذ کنند
رئیس دانشکده علوم اسلامی کوفه در پاسخ به سؤالی درباره مسئولیت سازمانهای اسلامی و بینالمللی در قبال تحولات کنونی عراق، اظهار کرد: این سازمانها تا به امروز حمایتهای معنوی داشتهاند، اما ما انتظار داریم که عملا وارد میدان شده و واکنش نشان دهند، زیرا خطر تکفیر و گروههای تکفیری تنها متوجه عراق نیست و کشورهای دیگر از جمله ایران و ترکیه را نیز در بر خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: مردم عراق در حال حاضر بهتنهایی در برابر توطئه تکفیریها ایستادهاند و برای تحقق ثبات و احیای جایگاه عراق به عنوان کشور علم و تمدن تلاش میکنند.