گزارش تصویری مراسم افتتاحیه را اینجا ببینید!
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، پنجاه و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم مالزی، پرسابقهترین مسابقه بینالمللی قرآن در سرتاسر جهان با شعار «اعتدال و میانهروی مذهبی» کار خود را آغاز کرد.
حضور مقامات این کشور همچون «عبدالحلیم معظم شاه»، پادشاه مالزی، «نجیب تون رزاق»، نخست وزیر و «جمیل خیر باهاروم»، وزیر دفتر نخست وزیر در مراسم افتتاحیه نشان از جایگاه والای این مسابقات در بین مسئولین این کشور دارد.
اعتدال و میانهروی؛ شعار مسابقات قرآن مالزی
انتخاب شعار اعتدال و میانهروی برای این مسابقات قرآن با توجه به شرایط برخی کشورهای اسلامی، انتخابی با ارزش و تأمل برانگیز بود. وزیر دفتر نخست وزیر مالزی در این مراسم بر اهمیت اعتدال و میانهروی تأکید کرد و از مسلمانان خواست راه اعتدال را در پیش بگیرند. پادشاه مالزی نیز طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این رقابتها، از مسلمانان خواست ضمن اتحاد با یکدیگر با دشمنان اسلام مقابله کنند.
آغاز مسابقات با تلاوت قاریان فلسطینی و بلژیکی
اجرای سرودهای مذهبی، تواشیح و قرائت قاریان کشور فلسطین در قسمت برادران و یک قاری از کشور بلژیک در بخش خواهران، از دیگر برنامههای مراسم افتتاحیه بود.
بنابر این گزارش، پنجاه و ششمین دوره رقابتهای بینالمللی قرآن مالزی به مدت پنج روز تا شنبه 31 خرداد با برگزاری مراسم اختتامیه این مسابقات ادامه خواهد داشت؛ در این دوره از مسابقات از 77 کشور دعوت شده که پس از بررسی قاریان تعداد 23 قاری مرد و 15 قاری زن از 55 کشور جهان شرکت دارند.
«حامد ولی زاده خلخالی»، در رشته قرائت قرآن، نماینده ایران در این مسابقات بود که «احمد ابوالقاسمی» از اساتید مطرح کشور، وی را همراهی میکند. همچنین «احمد ترمذی علی» و «هنیمزه جلالالدین» نمایندگان مالزی در گروه آقایان و بانوان هستند.
رقابت حافظان قرآن؛ برای اولین بار و غیبت نماینده ایران
برای اولینبار مالزی میزبان رقابت حافظان قرآن کریم از کشورهای مختلف نیز خواهد بود در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن کریم مالزی امسال میزبان 30 حافظ از 27 کشور جهان است که در رشته حفظ قرآن با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
«محد ارشاد عبدالله» و «نورحافظه محد شفیعه»، برگزیدگان مسابقات سراسری حفظ قرآن مالزی، نمایندگان این کشور در رشته حفظ هستند. از جمهوری اسلامی ایران در این بخش از مسابقات نمایندهای اعزام نشده است. با توجه به وجود حافظان تراز اول در کشور، معرفی نشدن یک نماینده ولو اینکه در چند ساعت، گزینهای مناسب انتخاب شود، پرسشی است که شاید پاسخ قانعکنندهای برای آن وجود داشته باشد.
هیئت داوران بدون حضور داور ایرانی
اعضای هیئت داوران این دوره از مسابقات از کشورهای مالزی (چهار تن)، مصر (دوتن) و از کشورهای مغرب، اردن، برونئی دارالاسلام، عربستان سعودی، لبنان، قطر، اندونزی و تایلند (یک نفر) به ریاست «عثمان بن مصطفی» رئیس سازمان توسعه اسلامی مالزی(جاکیم) هستند.
جایزه ویژه نفرات برتر
در این دوره از مسابقات نفر نخست 40 هزار رینگیت (13 هزار دلار)، نفر دوم 30 هزار رینگیت (10 هزار دلار) و نفر سوم 20 هزار رینگیت (شش هزار و 800 دلار) جایزه دریافت خواهد کرد. علاوه بر مبلغ نقدی نفر نخست جایزه یک شمش طلا به ارزش 70 هزار رینگیت (23 هزار و 300 دلار) نیز دریافت میکند.
حضور پور شور جوانان مالایی در مراسم افتتاحیه
از نکات حاشیهای این مراسم، حضور گروههای مختلف مردمی جوانان و نوجوانان مالایی از شهرهای مختلف کشور مالزی در مراسم افتتاحیه این مسابقات بود. همچنین حضور دو نماینده از کشور آمریکا برای نخستین بار در تاریخ این مسابقات از نکات قابل توجه در این دوره است.
هماننده سنوات گذشته، گروههای خبری اعزامی از رادیو قرآن، شبکه قرآن صدا وسیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی از ایران و گروههای خبری صدا و سیمای جنوب شرق آسیا این مسابقات را پوشش میدهند.
قرائت نماینده ایران در شب دوم
در دومین شب این مسابقات نماینده ایران «حامد ولی زاده خلخالی» به عنوان یکی از شرکتکنندگان به قرائت آیات منتخب توسط داوران مسابقه خواهد پرداخت.