به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، سردار علی فضلی، رئیس هیئت مدیره مجمع هماندیشی لشکر 10 سیدالشهدا در نشست هماندیشی فرماندهان این لشکر که شب گذشته 28 خردادماه در باغموزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: کسانی که در جبهه و جنگ حضور داشتند، وظیفه دارند آن حماسه بزرگ را به تصویر بکشند.
وی ادامه داد: اگر این حماسه را به تصویر نکشید و به نسل امروز و آینده منتقل نکنید، باید پاسخ گوی نسل آینده باشید چراکه در واقع عقبنشینی کردهاید، عقبنشینی چیزی بود که در مخیله شما نیز نمیگنجنید و در دفاع مقدس با تمامی توان جنگیدید؛ اکنون نیز باید با تمامی توان آن را نقل کنید.
سردار فضلی به تشریح عملکرد مجمع پرداخت و گفت: شاکله این مجمع را فرماندهانی تشکیل داده است که سال ها برای دفاع از کشور با دشمن جنگیدند و اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور نیز به دست دشمن بیافتد.
وی افزود: اکنون نیز گامی بلند برداشته شده و این مجمع در راستای تدوین تاریخ شفاهی و حماسه رزم لشکر 10 سیدالشهدا فعالیت می کند این امر می تواند گوشه ای از رشادت های شهدا و رزمندگان آن دوران را بیان کند.
جانشین فرمانده بسیج مستضعفین با تأکید بر لزوم استخراج گنجینه دفاع مقدس، اظهار کرد: کارگروه های این مجمع باید فعال شده و در آینده بسیار نزدیک گزارش از عملکرد خود را به مجمع ارائه دهند.
سردار علی مولایی، جانشین فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) استان البرز به تشریح عملکرد این سپاه پرداخت و با بیان اینکه لشکر 10 سیدالشهدا(ع) نزدیک به 6هزار شهید را تقدیم انقلاب کرده است، گفت: استان البرز در طول دفاع مقدس نقش پشتیبانی و حمایت معنوی از جنگ را بر عهده داشت و مردم این استان با دفاع مقدس عجین هستند.
سردار مولایی ادامه داد: بین مردم استان البرز و رزمندگان و شهدای این لشکر رابطه عاطفی وجود دارد و جای جای خیابان ها و کوچه های این استان نام شهدای این لشکر را بر خود می بیند مردم البرز به لشکر 10 سیدالشهدا ارادت ویژه دارند.
وی با بیان اینکه استان البرز پشتیبانی از تدوین تاریخ شفاهی این لشکر را بر عهده دارد، اظهار کرد: سپاه امام حسن مجتبی(ع) با سه هدف: تبیین نقش استان البرز در دفاع مقدس، وظایف مرتبط به این سپاه و احساس وظیفه و دین به شهدا، در زمینه تدوین تاریخ شفاهی لشکر 10 سیدالشهدا(ع) فعالیت می کند.
سردار احمد غلامی، فرمانده ادوار لشکر 10 سیدالشهدا(ع) دیگر سخنران این مراسم بود به تشریح عملکرد این لشکر در دوران دفاع مقدس پرداخت و ابعادی از تدوین تاریخ شفاهی آن را برای حاضران تشریح کرد.
وی با بیان اینکه تاریخ شفاهی به نوعی نقالی دفاع مقدس محسوب میشود، اظهار کرد: در تاریخ مذهبی کشورمان نیز این روند تحت عنوان پردهخوانی مطرح بود؛ امروز نیز با عنوان تاریخ شفاهی از آن یاد میشود.
سردار غلامی ادامه داد: امروز با پیشرفت تکنولوژی و ظهور ابزارهای ارتباطی، فاصله بین کشورها کم شده است میتوان فرهنگ را با استفاده از فیلم، هنر و فضای مجازی به سایر کشورها و نسلهای بعدی انتقال داد.
وی با تأکید بر اینکه حماسه دفاع مقدس را باید با واقعیتها بیان کرد، گفت: طبق قانون سنتی ایران باید ابتدا تاریخ مکتوب شود سپس به شکل شفاهی بیان شود اما ما در تاریخ شفاهی ابتدا تاریخ را شفاهی بیان میکنیم سپس آن را مکتوب می کنیم.
فرمانده ادوار لشکر 10 سیدالشهدا(ع) افزود: کسانی که وظیفه داشتند دفاع مقدس را مکتوب کرده و به نسل های بعدی برسانند، با تأخیر 20ساله به فکر آن افتاده و اکنون در این زمینه فعال شدهاند؛ اکنون باید با تمامی ابزارها سعی در ثبت این تاریخ داشته باشند.