به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق با حضور حجتالاسلام والمسلمین مهدی ایمانیمقدم، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی و هیئترئیسه و جمعی از اساتید این دانشگاه در تالار شهید مطهری دانشگاه آزاد نراق برگزار شد.
ایمانیمقدم، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی طی سخنانی در این شورا ضمن اشاره به آیه شریفه «یرفع الله الذین امنوا والذین اوتوا العلم منکم درجات»، گفت: باید فارغ از بحثهای روزنامهایی به مباحث فرهنگی روز بهصورت فرا زمان و فرا مکان نگاه کرد. امروز در شرایط بسیار حساسی هستیم و دشمن تصمیم گرفته است که کار تشیع را یکسره کند و همه فلشها و توطئهها به سمت تشیع است.
ایمانی مقدم در ادامه افزود: امروز قدرتنمایی تشیع با محوریت ایران با طراز علمی، فرهنگی، نظامی و تمدنی به رخ جهانیان کشیده میشود.
وی با بیان اینکه شیعه در نهایت مظلومیت است اما مقتدر و در واقع شیعه مظلوم مقتدر است، اظهار کرد: در یک نگاه تمدنی ما در یک پیچش مهم تمدنی قرار داریم و مسیر بشریت در حال تغییر است. به زعم تحلیلگران و اندیشمندان بزرگ جهان هزاره سوم، هزاره تغییر تمدنی به سمت معنویت عقلانیتگراست و همه تصریح میکنند که کانون این معنویت در ایران است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی در ادامه افزود: نقش اساتید دانشگاه در این برهه زمانی بسیار حساس است. اگر اساتید شأن خود را برای حزب و جریان و گروه خاصی پایین بیاورند، مرجعیت خود را برای تمامی اقشار جامعه و گروهها از دست خواهند داد ولی اگر جایگاه علمی داشته باشیم و قضایا را منفعلانه تحلیل نکنیم و قضایا را فرا زمان تحلیل کنیم، راهبر خوبی برای فضای امروز جامعه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه نگاه ما باید یک نگاه تمدنی و یک نگاه کلان باشد، ضمن اشاره به نمادهای سکولاریسم به تعریفی از سکولاریسم پرداخت و گفت: سکولاریسم بیان مدرن از شرک خفی است یعنی اینکه در کنار خداوند متعال که مظهر معنویت و وجود است چیزی قرار داده شود و اینکه گفته شود خدا یک طرف، مدیریت یک طرف، فیزیک و علم یک طرف، دین و خدا یک طرف.
ایمانیمقدم با بیان اینکه در نگاه دینی دانشگاه مساوی با مسجد است، گفت: علیرغم هجمههای فراوانی که به معنویت تشیع وارد میشود، یک گرایش عمیقی در بین جوانان داخل کشور و حتی جوانان خارج از کشور به عرفان شیعی بهوجود آمده است.
درادامه، حسن خیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق نیز ضمن اشاره به یکسری موضوعات فرهنگی، بیان کرد: امروز وضعیت جهان اسلام و شیعیان بهویژه درعراق و سوریه به خاطر فقر فرهنگی و استضعاف فرهنگی، کینهتوزیهای دشمنان اسلام و استکبار جهانی دچار درد و رنج و مشقت فراوانی شدهاند و این تکفیریها شمشیر خودشان را به سمت اسلام ناب کشیدهاند و ما امروز شاهد اوضاع دردناک و اسفناکی در جهان اسلام هستیم.
خیری در ادامه اظهار کرد: حضور موفق مرجعیت تشیع و سرمایه عظیمی که در دیانت و مذهب وجود دارد از جمله محبت اهل بیت(ع)، رهبری مراجع تقلید مایه امیدواری است که خداوند متعال را به خاطر داشتن این نعممتها شاکریم.
وی با بیان اینکه بیش از هر زمان دیگر باید قدردان امنیت، عدالت و ولایت فقیه باشیم، اظهار کرد: طبیعی است که باید دین را فرانهاد تلقی کنیم مثل نظام آموزشی، نظام سیاسی و نظام خانواده و ... . اقتصاد ما باید عین دین باشد، سیاست ما باید عین دین باشد و دین چیزی نیست جز دستورات الهی که در ابعاد و ساحتهای فرهنگی و اجتماعی متبلور میشود.
خیری در ادامه گفت: اگر دین را یک مقوله فرهنگساز و یک موضوع فرهنگی در نظر بگیریم، دانشگاهها باید از رنگ و صبغه دینی برخوردار باشند و امور فرهنگی همه دانشگاه است و چیزی نیست که در عرض، کنار و حاشیه امور دیگر قرار گیرد بلکه امور فرهنگی در دانشگاهها یک اصل اجتنابناپذیر است.
رئیس دانشگاه آزاد واحد نراق بیان کرد: حضور اساتید، مسئولان و کارکنان دانشگاه در نماز جماعت میتواند در فرهنگسازی و رفتارسازی فرهنگی و الگوپذیری جوانان و دانشجویان مؤثر واقع شود.
خیری در پایان سخنان خود به ارائه گزارشی از فعالیتهای فرهنگی انجام شده پرداخت و از جمله به برگزاری کمیسیون حقوق بشر، مراسم سوم خرداد، حضور دانشجویان در مراسم اعتکاف، دیدار جمعی از کارکنان قرآنی واحد با مقام معظم رهبری در اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن کریم، برگزاری جشن نیمه شعبان، مراسم تجلیل از فعالان اقامه نماز و تشکیل محفل انس با قرآن و ... اشاره کرد.
یادآور میشود، در حاشیه این برنامه، ضمن معرفی مجید رستمی بشمنی، سرپرست جدید پژوهش و فنآروی واحد، از زحمات استاد پرویز، سرپرست سابق پژوهش واحد نراق تجلیل شد.