کد خبر: 1421668
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
حجت‌الاسلام قرائتی:

مهمترین تأثیر روزه تقوا و خداترسی است

خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: رئیس ستاد اقامه نماز کشور در جلسه تفسیر قرآن اظهار کرد: مهم‌ترین اثر روزه تقوا و خداترسی است و اراده انسان را تقویت می‌کند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در جلسه تفسیر که روز گذشته، اول تیرماه در جمع تعدادی از طلاب فضلای حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت تبلیغ تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه در جامعه امروز و برای نسل تشنه معارف دینی سخنرانی کرد.

وی با اشاره به تفسیر آیه 98 سوره یونس با عنوان توبه نجات‌بخش، افزود: با اینکه در این سوره، تاریخ حضرت نوح و موسی(ع) به تفصیل بیان شده؛ اما داستان توبه قوم یونس در نصف آیه و با اشاره آمده‌ است؛ شاید به‌دلیل حساسیت و اهمیت کار قوم یونس باشد که در آخرین لحظه‌ها توبه کردند و خداوند توبه آنان را پذیرفت.

حجت‌الاسلام قرائتی بیان کرد: امام صادق(ع) فرمود، حضرت یونس از 30 تا 63 سالگی تبلیغ کرد که تنها دو نفر به او ایمان آوردند، حضرت مردم را نفرین کرد و از میان آنان رفت. یکی از آن دو مؤمن که حکیمی دانا بود با دیدن نفرین پیامبر(ص) و رفتنش از آن منطقه بر بلندی رفت و با فریاد به مردم هشدار داد. مردم متأثر شدند و با راهنمایی او از شهر بیرون رفتند و میان خودشان و فرزندانشان فاصله انداختند و به درگاه خدا ناله و توبه کردند تا بخشوده شدند. حضرت یونس(ع) چون بازگشت، دید که آن قوم هلاک نشده‌اند سبب را پرسید ماجرا را برایش شرح دادند.(تفاسیر مجمع‌البیان وصافی)

رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: انسان می‌تواند حتی در لبه پرتگاه، خود را حفظ کند و با ایمان و توبه به موقع عذاب الهی را برطرف کند و با دعا و نیایش هم بلا را دفع کند و هم کامیاب شود. از میان تمام اقوام تکذیب‌‌کننده گذشته تنها قوم یونس بود که به موقع توبه کرد و ایمان آورد و از عذاب الهی نجات پیدا کرد.

وی با تفسیر آیه 12 سوره هود با عنوان اعجاز قرآن، ادامه داد: قرآن فقط از نظر فصاحت و بلاغت معجزه نیست؛ بلکه از نظر معارف، مواعظ، براهین، اخبار غیبی و قوانین نیز معجزه است.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به آیه 88 سوره اسراء، گفت: حلاوت و شیرینی الفاظ آن در قرائت، یکنواخت‌ بودن محتوای آن با آنکه در مدت 23 سال نازل شده‌ است، بیان علومی که تا آن زمان خبری از آن‌ها نبود و پیشگویی اموری که بعدها به وقوع پیوست. بیان قوانینی جامع و کامل در همه ابعاد فردی و اجتماعی زندگی انسان، دور ماندن از هر گونه تحریف، تغییر، کهنه‌ شدن و به فراموشی سپرده‌ شدن در طول قرن‌های متمادی با این همه تحریک و آن همه تخفیف.

وی اظهار کرد: طبق آیه 88 سوره اسرا بشر عاجز است، اگر از همه مغزهای کره‌ زمین دعوت شود باز هم نتوانسته‌اند مثل قرآن بیاورند.

حجت‌الاسلام قرائتی با تفسیر آیات 183 و 185 سوره بقره با عنوان آداب میهمانی رمضان، ادامه داد: مهم‌ترین اثر روزه تقوا و خداترسی در ظاهر و باطن است. روزه یگانه عبادت مخفی است؛ نماز، حج، جهاد، زکات و خمس را مردم می‌بینند؛ اما روزه دیدنی نیست و اراده انسان را تقویت می‌کند. روزه‌دار باید از دروغ، گناه، مجادله، حسادت، غیبت، مخالفت با حق، بددهنی، سرزنش، خشم، طعنه، مردم‌آزاری، غفلت، خرافاتی‌ بودن، معاشرت با فاسدان، سخن‌چینی و حرام‌خواری دوری کند و نسبت به نماز صبر و صداقت داشته باشد.

وی با تفسیر آیه 255 سوره بقره با عنوان توحید و مالکیت حقیقی، افزود: مالک حقیقی همه چیز اوست و مالکیت انسان در واقع عاریتی بیش نیست. مالکیت انسان چند روزه و با شرایط محدودی است که از طرف مالک حقیقی یعنی خداوند تعیین می‌شود، حال که همه مملوک او هستند پس چرا مملوکی مملوک دیگر را بپرستد؟.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمود «اولین درجه تقوا و بندگی خدا آن است که انسان خودش را مالک نداند». آنکه ولایت خدا را پذیرفت کارهایش رنگ خدایی پیدا می‌کند، برای مؤمن تنهایی در زندگی برای او تلخ و ناگوار نیست چون می‌داند. او زیر نظر خداوند است و تبلیغات منفی در او بی‌اثر بوده چون دل به وعده‌های حتمی الهی داده‌ است.

وی با تفسیر آیه 58 سوره نساء، افزود: امانتداری و رفتار عادلانه و دور از تبعیض، از نشانه‌های مهم ایمان است. کلید خوشبختی یک جامعه بر سر کار بودن افراد لایق و رفتار عادلانه است.

حجت‌الاسلام قرائتی اظهار کرد: از مصادیق خیانت در امانت، کتمان علم، حرفه و حق، تصاحب اموال مردم، اطاعت از رهبران غیرالهی، انتخاب همسر یا معلم نااهل برای فرزندان و... می‌شود. امانت سه گونه است، میان انسان و خدا مانند وظایف و واجباتی که بر انسان تعیین شده‌، میان انسان و دیگران مانند اموال یا اسرار دیگران نزد انسان و میان انسان و خودش مانند علم و عمر و قدرت که در دست ما امانت هستند.

وی با تفسیر آیه 103 سوره نساء، به نماز و جهاد اشاره کرد و افزود: نماز حتی در صحنه جنگ هم تعطیل نمی‌شود و در همه حال هوشیاری لازم است. رهبر و ولی فقیه محور وحدت و عبادت است و تقسیم کار، تعاون و شریک کردن دیگران در کارهای خیر، حتی در حساس‌ترین موارد از عوامل الفت جامعه است.

حجت‌الاسلام قرائتی بیان کرد: اقامه نماز جماعت نشان عشق به هدف و خدا و رهبر و پایبندی به ارزش‌هاست.

وی خطاب به طلاب و ائمه جماعات، افزود: از پرداختن به مسائل حاشیه‌ای پرهیز کنید و قرآن را محور کارهایتان قرار دهید؛ با جوانان گفت‌وگوی چهره به چهره داشته باشید، در مسائل پولی دخالت نکنید، در سخنان خود گاهی مردم را با حرف‌هایی بخندانید تا منبرهایشان خسته‌کننده نباشد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: یکی از عواملی که باعث افزایش حضور مردم و جوانان می‌شود امام جماعت آن است که بیان شیوا داشته و با احترام با مردم رفتار کند و به نظرات مخاطبان اهمیت دهد. در هیئت امنای مسجد ترکیبی از نسل قدیم و جدید زن، مرد و کودک همه حضور داشته باشند.

وی در پایان یادآور شد: در تبلیغ اول به مسائل اصلی و ضروری واجبات و بعد به مستحبات بپردازید و برنامه‌ها کوتاه، مفید و مختصر باشد و از فرصت‌ها به‌خوبی بهره‌برداری کنید.

captcha