کد خبر: 1427547
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۳
سعید شاهسوند:

توجه به کیفیت، ویژگی بارز آثار بخش هنری نمایشگاه قرآن امسال است

گروه هنر: یک هنرمند مشبک‌کار گفت: آثار هنری به شکل مطلوبی در نمایشگه قرآن در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است و در این دوره جدای از کمیت، کیفیت هم مورد توجه قرار گرفته است.

سعید شاهسوند، هنرمند مشبک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) درباره این هنر گفت: در گذشته منازل را با شیشه‌های رنگی و با استفاده از هنر مشبک می‌ساختند. این روش بخصوص از عهد صفویه متداول و تا پنجاه سال قبل معمول بود. متأسفانه اکنون کمتر از این هنر استفاده می‌شود و نمونه‌هایی از آن را فقط در موزه‌ها می‌توان یافت.

وی مراحل یادگیری این هنر را چنین تعریف کرد: طراحی و فراگیری طراحی برای پیاده کردن کار، آشنایی کامل با انواع چوب‌ها، آشنایی و طریقه کاربری از ابزار کار مشبک‌کاری و درود‌گری، فراگیری اصول فنی و اصلی سایر رشته‌های مرتبط با این هنر ضمن آموزش فن مشبک کاری، مراحلی است که برای یاد‌گیری این هنر باید پیموده شود.

این هنرمند درباره مشبک قرآنی گفت: در مشبک قرآنی ویژگی این است که کلمات قرآن به روی چوب یا فلز نوشته و سپس بریده می‌شود. در این شکل از کار ماندگاری چندین برابر می‌شود، چون با کلمات خداوند گره می‌خورد. مطلب بعد این است که این هنر از ابتدای شکل‌گیری نمایشگاه مورد توجه قرار می‌گرفته است، چون زیبایی آن به راحتی می‌تواند مخاطبان را تحت تأثیر خود قرار دهد.

این هنرمند درباره جایگاه هنر در نمایشگاه بیست‌و‌دوم تصریح کرد: امسال آثار هنری به شکل مطلوبی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است؛ بدین معنا محلی که در آن آثار به نمایش گذاشته می‌شود از استانداردهای بالا بهره برده است. مطلب دیگر این‌که در نمایشگاه این دوره کیفیت کارها مطلوب است، چون جدا از کمیت، کیفیت هم مورد توجه قرار گرفته است.

شاهسوند با بیان این‌که نمایشگاه قرآن به وی انگیزه برای کار می‌دهد، اضافه کرد: برای من نمایشگاه این دوره انگیزه‌بخش است، چون فضای قرآنی ناخودآگاه ایده‌هایی را برای هنرمندان پیش می‌آورد. در ضمن هنرمند می‌تواند به واسطه ارتباط حضوری با جوانان، هنر قرآنی را بهتر به علاقمندان معرفی کند.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: محیطی نمایشگاه قرآن از امتیازی ویژه‌ای بهره می‌برد و به مدد فضای سبز، آرامشی مطلوب بر نمایشگاه حکم‌فرماست. من این مسئله را به عینه در این دوره مشاهده کردم، همچنین برنامه‌ای جنگی که از سینماآرت پخش می‌شود اتفاق خوشایندی در جشنواره این دوره است.

captcha