ملیحهسادات موسوی، مدیر بخش بانوان بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیت تأثیرگذار کمیته بانوان در نمایشگاه قرآن اظهار کرد: یکی از بخشهایی که امسال در نمایشگاه بینالمللی قرآن به صورت فعال و جدی به ترویج امور قرآنی میپردازد، کمیته بانوان است. وظیفه این کمیته معرفی و ترویج فعالیتهای قرآنی بانوان در شاخههای پژوهشی و هنری خواهد بود.
وی درباره معرفی پژوهشهای قرآنی در نمایشگاه قرآن مطرح کرد: یکی از مهمترین برنامههای کمیته بانوان، معرفی پژوهشهای قرآنی بانوان است که به صورت مکتوب در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
موسوی با اشاره به استعدادیابی قرآنی ویژه بانوان در نمایشگاه بینالمللی قرآن افزود: با مطالعه و بررسی فعالیتهای قرآنی بانوان متوجه میشویم که این قشر در زمینههای مختلف آموزش پژوهش و هنری فعالیت گستردهای را انجام دادهاند که بهرهگیری از این فعالیتها کمک زیادی به رفع خلاءهای معرفتی موجود میکند.
لزوم فرهنگسازی با محوریت قرآن
مدیر بخش بانوان بیستودومین نمایشگاه قرآن به ضرورت کاربردی شدن معارف قرآنی و دینی اشاره و عنوان کرد: ترویج معارف قرآنی و سیره و روش اهل بیت(ع) از ارزشمندترین کارها است که میتوان به صورت کاربردی مورد مطالعه و پژوهش قرار گیرد؛ باید یادآور شد که فرهنگسازی با محوریت قرآن، دارای اثرگذاری بیشتری خواهد بود.
وی درباره پایاننامههای قرآنی کمیته بانوان نمایشگاه قرآن بیان کرد: بخش «گنجینه نور» کمیته بانوان شامل پایاننامههای قرآنی است که با تلاش مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) از تعداد 21 هزار عنوان پایاننامه رونمایی میشود. نمونهای از پایاننامههای قرآنی کمیته بانوان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در پایگاه اطلاعرسانی ganjinehnoor.ir قرار دارد تا افراد از طریق فضای مجازی این پایاننامهها را دریافت کنند.
وی خانواده «یاسین» را از دیگر برنامههای کمیته بانوان بیستودومین نمایشگاه قرآن نام برد و افزود: از آن جایی که سوره یاسین، قلب قرآن است چند سالی است که مرکز بانوان قرآنپژوه وابسته به مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) قم به برگزاری همایشهای قرآنی و تجلیل از بانوان این عرصه میپردازد؛ از این رو در نمایشگاه قرآن یک بخش به عنوان خانواده «یاسین» اختصاص داده شده است.
موسوی با اشاره به بازدید بیش از 200 نفر به صورت روزانه از کمیته بانوان نمایشگاه قرآن، مطرح کرد: در این راستا مخاطبان بخش خانواده «یاسین» میتوانند این سوره را در طول روز حفظ و در مسابقه قرآنی این بخش شرکت کنند. از دیگر برنامههای این بخش میتوان به معرفی کتاب و پژوهشهای قرآنی مربوط به سوره «یاسین» اشاره کرد.
مدیر بخش بانوان بیستودومین نمایشگاه قرآن گفت: در روزهای پایانی نمایشگاه امسال، جشنوارهای برای تجلیل از بهترین آثار قرآنی مربوط به سوره «یاسین» و برگزیدگان مسابقات روزانه بخش خانواده «یاسین» برگزار میشود.
وی به جشنواره هنری با 300 اثر قرآنی اشاره کرد و افزود: در بخش دیگر از کمیته بانوان میتوان به جشنواره هنری اشاره کرد. در این بخش 300 اثر قرآنی وجود دارد که افراد میتوانند از این آثار بازدید داشته باشند.
موسوی درباره نشستهای تخصصی با موضوع هنرهای قرآنی بیان کرد: برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع «نقش هنرهای قرآنی بانوان در روند معرفی معارف قرآن در جوامع» از جمله برنامههای کمیته بانوان نمایشگاه قرآن بهشمار میرود که در این نشست قرآنی، اساتید متبحّر در زمینههای خوشنویسی، نقاشی، معرقکاری، قالیبافی و ... حضور و فعالیتهای هنری ارائه میدهند.
وی بخش نابینایان را از مهمترین فعالیتهای کمیته بانوان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم عنوان کرد و گفت: در این بخش، نشستهای تخصصی ویژه نابینایان و کمبینایان به صورت روزانه با حضور سعیده غروی، سما بابایی، فائزه عظیمزاده و دیگر اساتید برگزار میشود.
موسوی در پایان یادآور شد: معرفی نرمافزارهای قرآنی و ارائه محصولات مربوط به نابینایان و کمبینایان از دیگر فعالیتهای بخش نابینایان کمیته بانوان نمایشگاه بهشمار میرود. با توجه به رویکردی که در کمیته بانوان دنبال میشود، میتواند شاهد ترویج روزافزون فرهنگ قرآنی از سوی بانوان قرآنی در سطح جامعه باشیم.