به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست «بررسی راهکارهای ادغام دو اتحادیه قرآنی» جمعه، 20 تیرماه از ساعت 22:30 تا 24 در سالن کنفرانس بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار شد.
ادغام؛ ضرورتی اجتناب ناپذیر
در این نشست حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور گفت: در حال حاضر چندین تشکل در کشور به صورت رسمی وجود دارد و گروههای زیادی به صورت سنتی کار میکنند، اما آن چه مهم است، این است که این مجموعهها به قرآن چنگ میزنند. اگر تمامی مردم سعی کنند گوشهای از کار را برای خود انجام دهند، به طور یقین این فعالیت اثرات لازم را نخواهد داشت و لازم است تا همه با هم باشند، لذا بحث ادغام برای دو اتحادیه مطرح ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی در ادامه بیان کرد: تکثر در تشکلهای دینی و قرآنی نیاز است و هر قدر این تشکلها زیاد شود، باز هم کم است؛ این تعدد و تکثر باید به جایی برسد که سر هر کوچه و برزنی علم قرآن برپا باشد، مانند کاری که در ایام محرم برای اهلبیت(ع) میشود. ما میتوانیم این کار را برای قرآن انجام دهیم، اما تکثر در تصمیمگیری آفت است.
تکثر در تصمیمگیری؛ آفت جامعه
حجتالاسلام کوششی با بیان اینکه تکثر در اصل تشکلها ضروری است، افزود: اما اگر خواسته باشیم در تصمیمگیری تکثر داشته باشیم، این یک آفت جدی برای جمهوری اسلامی است و میتواند زمینه سوءاستفاده افراد را برای فرار از یک سیستم به سیستم دیگر فراهم کند.
وی در ادامه به مطرح شدن طرح ادغام دو اتحادیه قرآنی از چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: این اقدام کار سختی نیست که بخواهد این همه سال به طول انجامد و در آخر نیز به نتیجه نرسد. آن چه که این امر را محقق میکند، این است که اتفاقی که به مصلحت جامعه قرآنی باشد، رخ دهد؛ نه به مصلحت کوششی و محمدی باشد.
توجه به مصالح جامعه قرآنی در طرح ادغام
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با بیان اینکه در طرح ادغام باید مصالح واقعی جامعه قرآنی را در نظر گرفت، تصریح کرد: یکی از راههایی که میتواند اجرای این طرح را مقداری سهلالوصول کند، این است که جامعه قرآنی را نسبت به این امر دخیل کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: کسانی که در هیئت مدیره دو اتحادیه قرآنی کشور هستند، میتوانند طرح ادغام را برای تمامی مؤسسات خود شفافسازی و اطلاعرسانی کنند و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد، قطعاً پارهای از ابهامها، بلای جامعه قرآنی در بخش تشکلهای مردمی خواهد شد.
حجتالاسلام کوششی افزود: در دومین جلسهای که در ترکیب جدید هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی تشکیل شد، ادغام دو اتحادیه جدی مطرح شد و جلسات مختلفی هم به صورت زنده و مشترک در رسانهها و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مواردی که میتواند ادغام دو اتحادیه قرآنی را سرعت دهد، این است که دو اتحادیه با هم میثاق ببندند تا برای ادغام دو اتحادیه تمام تلاش خود را به کار گیرند.
حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در ادامه این نشست بیان کرد: قرار بود از ابتدای سال در کمیته مشترک دو اتحادیه که متشکل از اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و اتحادیه موسسات قرآنی کشور است، هفتهای یک بار جلسه داشته باشیم، اما متأسفانه به دلیل وجود برخی از مشکلات این امر صورت نگرفت.
مطرح شدن طرح ادغام در سال 1389
وی در ادامه بیان کرد: فارغ از آن نظارتی که باید دولت و نهادها بر مؤسسات و مراکز قرآنی داشته باشند، اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآنی نیز به عنوان نماینده مؤسسات باید نظارتی بر فعالیت این مراکز داشته باشند و در همین راستا در مجمع عمومی سال 1389 طرح ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور تصویب شد، زیرا ادغام نیاز مؤسسات قرآنی است.
محمدی تصریح کرد: از بین هزار و پانصد مؤسسهای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آنان مجوز صادر کرده است، حدود 500 مؤسسه عضو اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت هستند و حدود 800 مؤسسه در لیست درخواست عضویت قرار دارند که اتحادیه عضویت این مؤسسات قرآنی را قبول نکرده است تا زمانی که این مراکز دو سال از فعالیت خود را طی کنند.
وی در پایان در رابطه با منحل شدن مؤسسات عضو اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت اظهار کرد: در حال حاضر اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت میتواند عنوان کند که به جز یک مؤسسه تا به حال هیچ مؤسسه عضو اتحادیه منحل نشده است.
یادآور میشود، بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن از سوم تیرماه در فعالیت خود را در باغ موزه دفاع مقدس آغاز کرده است و تا 25 تیرماه ادامه دارد.