کد خبر: 1428789
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۱
گزارش ایکنا از همایش تجلیل از خادمان قرآنی؛

درخواست بودجه‌ای وزیر ارشاد از دولت و اقامه نماز به امامت رئیس‌جمهوری

گروه فعالیت‌های قرآنی: علی جنتی در بیست‌ودومین همایش تجلیل از خادمان قرآنی، با ارائه گزارشی از روند برپایی نمایشگاه قرآن، اهتمام ویژه دولت به بودجه‌های قرآنی را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، بیست‌و‌دومین همایش تجلیل از خادمان قرآنی عصر روز گذشته شنبه 21 تیر، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رئیس بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و جمعی از مقامات کشوری و لشکری و مسئولان برگزاری این رویداد قرآنی حضور داشتند، روحانی؛ رئیس جمهور در سخنان مبسوطی به جایگاه و منزلت قرآن کریم اشاره کرد و گفت:  قرآن مجید تنها کتاب آسمانی است که در صحت و دقت آن از زمان نزول تا امروز در تاریخ مانند ندارد، چرا که برخلاف بسیاری از کتب آسمانی به همان شکل نزول که در اختیار جهانیان قرار نگرفته است، همه به اتفاق باور دارند که نه چیزی به آن اضافه شده است و نه چیزی از آن کم شده است.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: این قرآن از روز نزول تا قیامت همواره هادی است؛ این ما هستیم که باید تا آن میزان که می‌توانیم سؤالات را به محضر قرآن تقدیم و پاسخ‌ها را نیز از متن آن دریافت کنیم چرا که قرآن هم نجم است و هم اعماق بی‌پایانی دارد.

آنچه امروز باعث گرفتاری مسلمانان شده است، جدایی از فرهنگ قرآن است

وی که در شب میلاد امام حسن(ع) سخنرانی می‌کرد افزود: خداوند با سخن گفتن در قرآن بر بشریت منت گذاشته است و مگر نه اینکه قبل از قرآن، اقوام متفاوتی بوده‌اند و هر قبیله‌ای برای خود دارای بتی برتر بود اما قرآن و اسلام بود که برای همه انسان‌ها خدای احد و واحد را معرفی کرد و این کتاب آسمانی بود که همه را در یک صف واحد نشاند.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: اسلام هر انسان را در برابر یک انسان قرار داد اما امروزه شاهد هستیم که برای کشته شدن یک فرد یهودی که گاه ساخته خودشان است، ملتی را به خاک و خون می کشند، در حالی که سراسر جهان در برابر آن سکوت می‌کنند اما این اسلام بود که ترازویی در برابر انسان‌ها قرار داد و به همه گفت «إن اکرمکم عند‌الله اتقاکم»؛ آنچه امروز باعث گرفتاری مسلمانان شده است، جدایی از فرهنگ قرآن است؛ اگر امروزه جدایی و افتراق دیده می‌شود به خاطر جدایی از قرآن است.
وی  با اشاره به اینکه هیچ اختلافی در دنیای اسلام در مورد آیات و سوره‌های قرآن کریم وجود ندارد گفت: به همین دلیل بزرگترین عامل برای وحدت مسلمانان  قرآن است؛ قرآن راه نجات ما مسلمان‌هاست و اهل بیت(ع) و سیره‌شان راه سعادت و نجات برای همه ماست، خداوند بر ما منت نهاده است تا ما بتوانیم و درک کنیم و به قدر انسانیت‌مان دست یابیم؛ انسان روزی قدر خود را می‌داند که در کنار قرآن قرار گیرد که شاید شب قدر به خاطر قرار گرفتن در کنار قرآن بین این عظمت رسیده است.
رئیس‌جمهور با اشاره به روزگار امامت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: همه می دانید هیچ شجاعتی بالاتر از شجاعت صلح نیست؛ شب بدر برای پیامبر ساده‌تر از شب صلح حدیبیه نبود اما عده‌ای تازه به دوران رسیده نگاه غضب آلوده‌ای بر چهره پیامبر داشتند و فکر می‌کردند پیامبر تسلیم فتح مکه شده است و نمی‌دانستند صلح پیامبر و صلح امام حسن(ع) برای گسترش و تبیین احکام اسلام بوده است؛ صلح امام حسن(ع) نیز باعث استقرار اسلام شد که سال‌ها بعد این امر فهمیده شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با سپاسگزاری از خادمان قرآن که برای هدایت جامعه قدم‌های بلندی برداشته اند، تأکید کرد: باید افتخار کنیم که امروزه در قم مراجع بزرگ ما افتخارشان برگزاری کلاس تفسیر قرآن است؛ شاید این جمله برای مردم اندکی عجیب باشد اما خود حوزویان این را درک می‌کنند که امروزه درس تفسیر قرآن کریم را در کنار فقه، کلام و غیره تدریس می کنند.
رئیس جمهور در پایان سخنرانی خود با بیان اینکه یکی از آثار انقلاب اسلامی انس بیشتر جامعه با قرآن بود، گفت: امروزه رهبر انقلاب اسلامی با هدایت و تشویق، راه را برای خادمان قرآن هموار کرده است و این دولت افتخار خود می‌داند که خادمی برای خادمان قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) باشد.

تکریم از کسانی که عمر خود را وقف قرآن کرده‌اند وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

این گزارش حاکی است پیش از سخنرانی رئیس جمهور در این همایش، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخن پرداخت و گفت: تکریم از کسانی که عمر خود را وقف قرآن کرده‌اند وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اهتمام دولت تدبیر و امید بر این است که قرآن به عنوان بستر فعالیت‌های فرهنگی کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی گفت: اغراق نیست اگر بگوییم در هیچ جای دنیای اسلام همچون ایران اسلامی به مصحف شریف اهتمام نداشته‌اند، دل بستگان به کلام خدا، قرآن‌پژوهان، ناشران، مربیان و همه فعالان قرآنی برای نشر و طبع آن همت بلند داشته‌اند تا ایران را در میان ملل اسلامی سرافراز کنند.
جنتی افزود: چه بسا خانواده‌هایی که نسل اندر نسل به خوشنویسی و تفسیر قرآن کریم اشتغال داشته و آثاری پرمحتوا ساخته‌اند، بسیاری از گنجینه‌ها حاصل چنین ارادتی است، شعر شاعران نامدار ایرانی همه سرشار از مفاهیم و تلمیحات قرآن است  که اوج این قله حافظ شیرازی است که قرآن را در 14 روایت مختلف از حفظ بوده است.

امروز دوای تمام دردهای مسلمین تمسک به قرآن کریم است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تمسک به قرآن کریم است که به ما اعتبار داده است و ملت و دولت ایران را سربلند داشته است و تردید نیست امروز دوای تمام دردهای مسلمین تمسک به قرآن کریم است.
جنتی در ادامه با تأکید بر اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران اشاعه فعالیت‌ها و توسعه فرهنگ قرآنی در اولویت فعالیت‌های فرهنگی قرار گرفته است، اظهار کرد: توفیق‌هایی که در این عرصه به دست آمده است همه بر اساس رهنمون‌های مقام معظم رهبری بوده است.
وی در ادامه گزارشی از روند اجرایی این دوره از نمایشگاه قرآن داد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در باغ موزه دفاع مقدس و از سوم تیرماه آغاز به کار کرده است، در این نمایشگاه علاوه بر آثار فاخر قرآنی مجموعه‌های ارزشمندی ارائه شده است، در بخش مکتوب شاهد حضور 252 ناشر بوده‌ایم و در بخش نرم افزارها و فضای مجازی نیز 55 مؤسسه در نمایشگاه حضور یافته اند.
جنتی تصریح کرد: در بخش میراث مکتوب نیز شاهد حضور تاریخچه مکتوب قرآن کریم و سیر چاپ قرآن که از گنجینه‌های ارزشمند در این زمینه هستند، بوده‌ایم و در این دوره از نمایشگاه همچنین بیش از 100 نشست علمی و تخصصی با حضور اساتید برجسته برگزار شده است.
وی در ادامه با طرح این درخواست از رئیس‌جمهور که دولت باید اهتمام ویژه‌ای به بودجه‌های قرآنی داشته باشد، افزود: در این دوره از نمایشگاه قرآن نهادها و دستگاه‌های مختلفی همکاری داشته‌اند که از جمله آنها می‌توان به وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میراث فرهنگی و بسیاری نهادهای دیگر اشاره کرد همچنین باید از همیاری‌های خوب شهرداری تهران در برگزاری نمایشگاه قدردانی کنم.
در ادامه این مراسم و پیش از برگزاری مراسم افطاری و اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت رئیس جمهور از 12 خادم قرآن که از سوی هیئت داوران این همایش شامل در رشته آموزش و تدریس قرآن کریم؛ هوشنگ بادپا، در رشته علوم و پژوهش‌های قرآنی؛ محمدعلی لسانی فشارکی، در رشته قرائت؛ قاسم رضیعی، در رشته مدیریت امور قرآنی؛ نصرالله چمران، در رشته آموزش قرآن کریم؛ عبدالرضا عبدالله‌زاده، در رشته حفظ قرآن؛ رضا عابدین‌زاده، در رشته کتابت قرآن کریم؛ رضا ولیزاده، در رشته مرمت نسخه های خطی؛احمد طالبان، در رشته چاپ و نشر قرآن؛سید علی‌اکبر شریفی، در رشته نشر کتب قرآنی؛سید مهدی مولانا، در رشته فیلم و سینما؛ منوچهر محمدی و در بخش پژوهش‌های قرآنی و ترجمه؛ حجت‌الاسلام حسین انصاریان تجلیل شدند.

ناشناس
|
-
|
۱۳۹۳/۰۴/۲۲ - ۱۴:۴۴
0
0
واقعا جای تاسف است که از بین این همه خانمهای خادم قرآن حتی یک نفر هم معرفی نشده است .باز هم تصور قالبی جنسیتی !!!
captcha