«أمین حسین المؤذن»، هنرمند و فعال رسانهای لبنانیالأصل مقیم کویت که به نمایندگی از کشور کویت در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم حضور دارد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: هنر اصیل ایرانی دارای اصالت و سبک و سیاق مخصوص خود است و این شاخصهها و ویژگیها آن را از هنر سایر کشورهای جهان متفاوت ساخته و به آن هویتی منحصربه فرد بخشیده است.
وی هنر ایرانی را به لحاظ قدمت تاریخی با هنر هندی مقایسه کرد و افزود: آثار هندی را به محض مشاهده میتوان تشخیص داد، به گونهای که کسی نیست که نتواند یک اثر هندی را تمییز دهد زیرا دارای هویت متفاوت است. هنر ایرانی نیز به لحاظ سابقه تاریخی به هنر هندی شبیه است و ایرانیبودن آن برای هنرمندان با نخستین نگاه روشن است.
این خوشنویس و هنرمند کویتی در ادامه اهتمام ورزیدن ایرانیان به هنر کشورشان را تحسین کرد و گفت: از اینکه میبینم مردم ایران مکتب هنری خود را تاکنون حفظ کرده و آن را به فرزندان خود میآموزند، بسیار خوشحالم.
مسئول غرفه کویت در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم درباره عرضه تابلوهایی با محوریت احادیثی از اهل بیت(ع) گفت: هر فرد شیعه دوست دارد تابلویی هنری در منزل خود داشته باشد که یادآور اهل بیت(ع) باشد و من هم تحت تأثیر این خواسته قرار دارم.
المؤذن تصریح کرد: غرفه کویت در این دوره از نمایشگاه با غرفه سایر کشورها یک تفاوت اساسی دارد و آن این است که علاوه بر تابلوهای خوشنویسیشده با موضوع آیات قرآن کریم، تابلوهایی نیز از احادیث و روایات ائمه معصومین(ع) نیز ارائه شده است که این از ویژگیهای ممتاز غرفه کویت است.
وی اضافه کرد: در میان آنها تابلوهایی عرضهشده در غرفه کویت، عبارت «لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» و دیگر عبارات با خط زیبایی رسم شده و در معرض دید همگان قرار گرفته است. این درحالی است که در غرفههایی نظیر غرفه ترکیه، الجزایر و حتی عراق محتوای بیشتر تابلوها از قرآن کریم گرفته شده است.
هر شیعه به داشتن تابلوهای هنری با ذکر اهل بیت(ع) علاقهمند است
نقاش، خوشنویس کویتی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره انگیزه وی از این اقدام گفت: من یک شیعه لبنانیالأصل هستم که از سال 1958 میلادی در کویت زندگی میکنم وهمان طور که میدانید شیعیان علاقهمندند تابلوهایی با موضوع امام حسین (ع) یا امام علی (ع) را در خانههای خود بر روی دیوار قرار دهند و من هم به عنوان فردی که در این فضا و در یک خانواده شیعه بزرگ شدهام از کودکی با این گونه مسائل آشنا بودم.
وی با تأکید بر اینکه وی تحت تأثیر تربیت شیعه قرار دارد، افزود: اهل بیت(ع) به گروه خاصی تعلق ندارند و همه مسلمانان به اهل بیت(ع) علاقه زیادی دارند. هنرمندانی که در حوزه هنر اسلامی کار میکنند همه به گونهای به تابلویهای خوشنویسی با مضامین اهل بیت(ع) علاقه دارند.
المؤذن تصریح کرد: اگر نگاهی به هنر اسلامی در ایران از گذشته تاکنون بیاندازید میبینید که در مساجد و بناهای به جا مانده از قرون گذشته همیشه نامی از این بزرگان و ائمه معصومین(ع) وجود داشته است و هیچکدام فارغ از این اذکار نیستند.
این هنرمند لبنانیالأصل مقیم کویت در ادامه اظهار داشت: هنرمند همیشه به دنبال مضمونی است که با روح و قلب افراد در ارتباط باشد و هنر خود را در آن متجلی کند. موضوعاتی زیادی وجود دارند که دارای این خاصیت هستند و از مهمترین آنها موضوع اهل بیت(ع) است.
وی با اشاره به اینکه وی دارای بیش از 400 تابلوی نقاشی و خوشنوسی است، تأکید کرد: آنچه در این نمایشگاه ارائه دادهام تنها بخش کوچکی از آثار بسیار فراوانی است که تاکنون ابداع کردهام و در واقع این آثار را بر اساس ذوق و سلیقه مردم ایران انتخاب کردهام تا در اینجا ارائه کنم.
أمین حسین المؤذن، در ادامه به ارزیابی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در بیستودومین دوره آن پرداخت و تصریح کرد: این نمایشگاه از 22 سال پیش تا کنون در حال برگزاری است و به لحاظ سابقهای که دارد نمایشگاه بسیار مهمی به شمار میآید و هنرمندان علاقه دارند تا در آن حضور و مشارکت داشته باشند.
وی اضافه کرد: میتوانم با عرضه 100 تابلو یک نمایشگاه شخصی برای خود در کویت برگزار کنم همچنان که در سالهای گذشته پنج نمایشگاه شخصی برگزار کردهام و آخرین بار در سال 2012 میلادی نمایشگاهی با 97 تابلو در کویت برگزار کردم که مورد استقبال قرار گرفت. اما دلیل حضورم در این نمایشگاه میزان اهمیتی است که برای آن قائلم که در واقع از افتخارات یک هنرمند است که در این نمایشگاه بینالمللی قرآن ایران حضور داشته باشد و حضور در این مکان را در رزومه خود ثبت کند.
این نقاش و هنرمند لبنانی همچنین درباره مشکلاتی که در این دوره ملاحظه کرده است، گفت: مشکلاتی وجود دارد که امیدوارم در سالهای آینده دیگر شاهد آنها نباشیم.
وی درباره نوع مسائل و مشکلات موجود توضیح داد: معمولاً مشکلاتی که ملاحظه شد مربوط به برگزاری و هماهنگی است که اگر دقیقتر انجام میشد اکنون شاهد هیچ گونه مشکلی در این نمایشگاه نبودیم.
گفتنی است، امین حسین المؤذن، که از سال 1958 تاکنون در کویت زندگی میکند در زمینههای مختلفی فعالیت کرده است. وی سردبیر مجلة «حماة الوطن» (مدافعان وطن) وابسته به معاونت فرهنگی ارتش کویت بوده است و پس از بازنشستگی به عنوان کاریکاتوریست در روزنامهها و رسانههای داخلی کویت فعالیت میکند. وی هم اکنون سردبیری مجله «الوعی الإسلامی» (بیداری اسلامی) وابسته به وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت را بر عهده دارد.