کد خبر: 1433465
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳
سالار آملی خبر داد:

راه‌اندازی رشته اسلام‌شناسی شیعی در دانشگاه آلمانی

گروه دانشگاه: قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل در نشست خبری خود از راه‌اندازی رشته اسلام‌شناسی شیعی در معتبرترین دانشگاه آلمان با حضور اساتید ایرانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری حسین سالار آملی، قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی امروز، شنبه، چهارم مردادماه در محل این وزارت‌خانه برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست اظهار کرد: بدون شک امروزه فعالیت‌های بین‌المللی وزارت علوم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا وزارت علوم برنامه‌های خود را در سه محور ارائه می‌کند. محور اول توسعه فعالیت‌های کیفی پژوهشی است که در این زمینه ارتباط خوبی با کشورهایی که سطح بالای علمی دارند، برقرار کردیم.

قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی ایران
سالارآملی ادامه داد: توسعه دیپلماسی علمی و فناوری محور دوم این برنامه است که دربردارنده قدرت نرم است و تاثیر آن برقلب‌ها و ذهن‌ها بسیار عمیق‌است و مقام معظم رهبری نیز تاکید زیادی براین موضوع دارند. خوشبختانه ترافیک تردد اندیشمندان و سیاست‌گذاران علمی دنیا به ایران در طی چهارماه اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته است که بخشی از آن به خاطر تغییرات ایجاد شده در دوره ریاست حجت‌الاسلام دکترروحانی است.
وی افزود: محور سوم برنامه ما حضور در عرصه علمی در بعد بین‌الملل برای تصویب قوانین به نفع نظام جمهوری اسلامی ایران است. بسیاری از قوانین بین‌المللی مانند NPT  در ابتدای محصول گردهمایی دانشمندان و توافق آنها بوده است و در ادامه توسط قدرتمندان به نفع خود مصادره شد.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل عنوان کرد: وقتی دانشمندان ما در این گروه‌های علمی حضور داشته باشند، می‌توانند با تبادلات علمی زمینه تصویب قوانینی به نفع کشورمان را فراهم کنند. به عنوان مثال معاهده WTO، نرخ‌گذاری بنزین را برعهده کشورها گذاشته است و این عامل باعث شده که دولت‌های غربی با سودی چند برابری، نفع خود را بر مردم ترجیح دهند و بنزین را به مردم خود با قیمت گزافی بفروشند.

رتبه اول در آسیا
وی خاطرنشان کرد: ما چهار و نیم میلیون نفر دانشجو در داخل کشور و 19500 نفر ایرانی در دانشگاه‌های خارج از کشور داریم. در کشور 119 دانشگاه دولتی، 550 واحد دانشگاه پیام نور، 385 واحد دانشگاه آزاد و 739 واحد دانشگاه علمی کاربردی داریم که این آمار به نسبت جمعیت، ما را در رتبه اول آسیا قرار داده است.

14 نفر از 24 دانشمند برتر ایران مقیم خارج هستند!
رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی بیان کرد: موسسه علمی «تامسون» تعداد ارجاعات به پژوهش‌ها و مقالات علمی دانشمندان دنیا را سنجیده است و نام 3200 دانشمند تاثیرگذار در جهان را منتشر کرده است که از این تعداد، 24 نفر ایرانی هستند. از این میان، 10 نفر در ایران، 12 نفر در آمریکا، یک نفر در کانادا و یک نفر در انگلیس زندگی می‌کنند.
وی ضمن ارائه گزارشی از حضور اندیشمندان خارجی در ایران گفت: حضور برندگان جایزه نوبل، حضور مدیرکل سازمان یونسکو، مدیرسیاست‌گذاری پژوهشی ایتالیا، رئیس فیزیک نظری دارالسلام و ... در این مدت به ایران آمدند که تعداد آنها به 247 نفر رسیده است. همچنین 127 نفر از اعضای هیئت علمی در کنفرانس‌های خارجی شرکت کردند و 20 نفر موفق به دریافت فرصت مطالعاتی شدند.
سالارآملی اظهار کرد: ما برای نخستین بار کرسی‌های زبان فارسی را در 27 کشور دنیا با حضور اساتید ایرانی راه‌اندزای کردیم که قصد داریم این آمار را در پایان‌سال به 52 کرسی برسانیم. گسترش زبان فارسی با حضور اساتید ایرانی سهم مهمی در نیل به اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، زیرا ارتباطات علمی عمیق‌تر از ارتباطات سیاسی و فرهنگی است و به نسبت آنها کمتر دستخوش تحریم و ... قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: ما برای نخستین بار در دانشگاه «مونستن» آلمان که از برترین دانشگاه‌های این کشور است، رشته اسلام‌شناسی شیعی با حضور اساتید اعزامی از طرف ایران راه‌اندازی کردیم که از اول مهرماه این رشته دانشجو می‌گیرد.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل افزود: ما برای جذب علاقه‌مندان نخبه ایرانی برای حضور در ایران، طرح‌های پژوهشی را بین دانشگاه‌ها تعریف کردیم تا ضمن اعلام نیاز آنها، امکان تدریس این نخبگان ایرانی در کشور و یا انجام مشترک پژوهش‌ها با همکاری دانشگاه‌ها را فراهم کنیم.

«گردش مغزها» به جای «فرار مغزها»
وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر جزئیات طرح خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، «گردش مغزها» به جای «فرار مغزها» زمینه خدمت‌رسانی نخبگان علمی ایران در کشور خودشان را مهیا می‌کنیم. این طرح هم‌اکنون در حال بررسی است و تعداد 12 هزار ایرانی که در دانشگاه‌های خارج هستند شناسایی شدند و تا پایان سال این طرح عملیاتی می‌شود که مجموع این اقدامات ایران را در مسیر تحولات بزرگ علمی در بُعد بین‌الملل قرار می‌دهد.

captcha