کد خبر: 1434143
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
حجت‌الاسلام بابادائی تاکید کرد:

تشکیل کارگروهی از نخبگان دینی در پیوست فرهنگی فضای مجازی

گروه فضای مجازی: معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: تشکیل کارگروهی از نخبگان دینی در پیوست فرهنگی فضای مجازی امری ضروری است و باید هر چه زودتر شاهد تشکیل چنین کارگروهی باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین وحید بابادائی، معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ماهیت فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی دنیای دومی است که معمولا مردم با هر کشور، ملیت و مذهبی که دارند، مرزها را کنار می‌زنند و به ارتباط با یکدیگر می‌پردازند. به هرحال کشورها محدودیت‌هایی به لحاظ اعتقادی در ارتباطات‌شان دارند اما در فضای مجازی این مرزها کاملا برداشته می‌شود و از این فضا در راستای  اهداف‌و علاقه‌شان استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: فضای مجازی فرصتی برای متولیان فرهنگ است تا بتوانند فرهنگ خود را اشاعه دهند و از طرفی مبانی شیعه را برای کل جامعه بشریت معرفی کنند چرا که این مبانی آنقدر قوی و محکم است که می‌تواند کل جامعه بشریت را به خود جذب کنند.

ضرورت انتشار معارف ناب اسلامی در فضای مجازی

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: اگر متولیان فرهنگ بتوانند از این فرصت در راستای انتشار معارف ناب اسلامی استفاده کند، قطعا موفق خواهند بود چرا که امروزه جهان تشنه معارف شیعه است، معارفی که کاملا با حقوق بشر، مسئله انسانیت و وجدان مردم سازگار است.

وی بیان کرد: از جهاتی هم فضای مجازی می‌تواند برای‌ ما تهدید باشد، چراکه دشمنان از این امکانات علیه ما، نظام جمهوری اسلامی، اسلام و مکتب تشیع استفاده کنند.

حجت‌الاسلام بابادائی اظهار کرد: اگر بخواهیم مقایسه‌ای میان فرصت‌ها و تهدیدها داشته باشیم متوجه می‌شویم که امروزه تهدیدها بسیار بالاتر از فرصت‌هاست چرا ما نتوانسته‌ایم با برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب از این فضا به درستی استفاده کنیم در حالی که دشمنان‌مان سرمایه‌های سنگینی را در این راه مصرف می‌کنند و متأسفانه هجمه‌هایی از جهات مختلف به اسلام و تشیع وارد می‌شود.

خردجمعی

وی بیان کرد: قطعا ضرورت دارد تا نخبگان فرهنگی، دانشگاهی، دینی، حوزوی و هر کسی که توانی در این عرصه دارد، وارد شود و آن خرد جمعی را به میان بیاورد تا انسجامی را میان آنها برقرار کند.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: باید در فضای مجازی برای مقابله با همجمه دشمن تدابیری اندیشید تا بتوانیم معارف شیعه و ناب اسلام را در این فضای نوین منتشر کنیم.

وی افزود: تشکیل کارگروهی از نخبگان دینی برای پیوست فرهنگی در فضای مجازی ضرورت دارد و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد، هر کسی در گوشه‌ای به صورت پراکنده فعالیت خواهد کرد و در نهایت تأثیرگذاری مطلوبی را در فضای مجازی نخواهد داشت.

حجت‌الاسلام بابادائی با اشاره به خصوصیات پیوست فرهنگی تصریح کرد: ما اگر اصول کلی را در پیوست فرهنگی رعایت کنیم و در هر یک از ابزارها  و تکنولوژی‌های جدید این پیوست رعایت شود، قطعا با ورود تکنولوژی‌های جدید مشکلی نخواهیم داشت و هر ابزاری که وارد شود می‌توان با استفاده از آن اصول، برخورد مناسبی داشت و از آسیب‌های آن در امان بود.

وی بیان کرد: بخشی از پیوست فرهنگی باید به این صورت باشد که بتوانیم بخشی از معارف‌‌مان را ترویج دهیم و در کنار آن بتوانیم با شبهاتی که دشمنان در فضای مجازی ایجاد کرده‌اند، مقابله کنیم.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران تصریح کرد: ما با استفاده از منابع خودمان می‌توانیم راهکارهای مقابله با شبهات فضای مجازی و آسیب‌های آن احصا کنیم. اگر بتوانیم در این پیوست فرهنگی این موارد را رعایت کنیم، قطعا هر تکنولوژی جدیدی که وارد کشور شود، متخصصان آن تکنولوژی موارد را با آن پیوست منطبق کرده و راه‌های استفاده درست از آن را تبیین می‌کنند.

وی بیان کرد: زمانی که بدانیم و یاد بگیریم که چگونه می‌توانیم از ابزار و تکنولوژی جدید در راستای اشاعه فرهنگ دینی و اسلامی در فضای مجازی قد برداریم، قطعا هر تکنولوژی که وارد کشور شود، مشکلی در آن نخواهیم داشت.

ضرورت راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی در جامعه

حجت‌الاسلام بابادائی اظهار کرد: متأسفانه مشکلی که متصدیان فرهنگ دارند، تعدد آنها و فعالیت‌ پراکنده آنهاست. متأسفانه ما نهاد خاصی نداریم که بتواند مدیریت فرهنگ را در کشور برعهده بگیرد. هر یک از سازمان‌ها و نهاد متصدی فرهنگ در جامعه هستند و در نهایت تأثیرگذاری مطلوبی ندارند.

وی یادآور شد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید یک قرارگاه فرهنگی را راه‌اندازی کنیم تا همه نهادهای فرهنگی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در این قرارگاه گردهم آیند تا بتوانند راهکارهای مناسبی را در حوزه فرهنگ ارائه دهند.

captcha