به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برنامه زنده رادیویی «افق» روزگذشته، 11 مردادماه با حضور حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و با اجرایکارشناسی محمدرضا پورمعین به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
مدیرعامل خبرگزاری بینالمللی قرآن در ابتدای این برنامه با اشاره به برگزاری بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن که همزمان با ماه مبارک رمضان در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: ماه رمضان ماه قرآن است و فعالیتهای قرآنی هم باید در این ماه بیشتر باشد، ما در کمیته اطلاعرسانی نمایشگاه قرآن به دلیل وظیفهای که داشتیم تمام تلاش خود را کردیم تا نمایشگاه قرآن را به خوبی برگزار کنیم.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا افزود: بیستودومین نمایشگاه قرآن با توجه به تغییراتی که نسبت به سالهای گذشته داشت در مجموع نمره خوبی داشت و تقارنهایی از جمله؛ باغ موزه دفاع مقدس، ماه رمضان، برنامه شبهای شیدایی و... دست به دست هم دادند تا نمایشگاه قرآن امسال به خوبی اجرا شود.
وی در ادامه گفت: نمایشگاه قرآن امسال برای نخستین بار در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد اما به این دلیل که فضای باغ موزه دفاع مقدس آمادگی لازم برای برپایی چنین برنامهای را نداشت کمبودهایی نیز دیده شد که امیدواریم برای سال آینده با قول مساعدی که از سوی مسئولان مربوطه داده شده است شاهد نمایشگاههای بهتری باشیم.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در این بخش از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن 16 مردادماه، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: نهاد جهاد دانشگاهی مولود انقلاب است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و وضعیت نامناسب دانشگاهها که منجر به تعطیلی دانشگاهها شد، نهاد جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بازگشایی مجدد دانشگاهها در 16 مرداد سال 59 تاسیس شد.
وی افزود: پس از تأسیس نهاد جهاد دانشگاهی، با تلاش دانشجویان مومن، متعهد و اساتید انقلابی، دانشگاهها بازگشایی شدند و جهاد دانشگاهی نیز از زمان بازگشایی دانشگاهها در کنار تمامی دانشگاههای کشور به فعالیت خود ادامه داد.
جهاد دانشگاهی در طول هشت سال دفاع مقدس در خدمت انقلاب اسلامی بود
صابرفرزام در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی در طول هشت سال دفاع مقدس در خدمت جنگ و انقلاب بود و پس از آن نیز در حوزه فرهنگ، صنعت، آموزش و... فعالیت خود را ادامه داد؛ هماکنون که در آستانه سی و چهارمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی هستیم. این نهاد انقلابی در چهار حوزه، فعالیتهای متنوعی دارد که یکی از این حوزهها، حوزه فرهنگی است. 43 واحد فرهنگی در کنار 9 سازمان در جهاد دانشگاهی فعالیت دارند که یکی از این سازمانها، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا است.
وی حوزه دیگری که نهاد جهاد دانشگاهی در آن فعالیت دارد حوزه پژوهشی دانست و گفت: براین اساس؛ جهاد دانشگاهی در حال حاضر با سه پژوهشگاه، 15 پژوهشکده، 70 مرکز تخصصی و دهها گروه علمی در کشور خدماترسانی میکند که از جمله این پژوهشگاهها میتوان به پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابنسینا، پژوهشگاه علوم انسانی و... اشاره کرد.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در ادامه عنوان کرد: آموزش از دیگر حوزههایی است که جهاد دانشگاهی در آن فعالیت دارد؛ جهاد دانشگاهی علاوه بر اینکه متولی دو دانشگاه «علم و فرهنگ» و «علم و هنر» است بیش از 20 دانشکده علمی ـ کاربردی با دهها هزار دانشجو را نیز مدیریت میکند و همچنین چندین مرکز آموزشهای کوتاه مدت و میان مدت را نیز در زیرشاخههای خود دارد.
وی یادآور شد: حوزه چهارم که جهاد دانشگاهی در آن فعالیت دارد، حوزه فعالیتهای اشتغال دانشجویان است که در این حوزه به دانشجویان آموزشهای لازم در کنار تحصیلات دانشگاهی داده میشود تا بتوانند پس از فارغالتحصیلی وارد کار شوند.
در این بخش از برنامه رادیویی افق، کارشناس ـ مجری برنامه، بحث را به سمت فعالیتهای خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و تعدیل نیرو که طی هفتههای اخیر در این بخشها رخ داده است، کشاند و گفت: طی هفتههای اخیر موضوع تعدیل نیرو در سازمان و خبرگزاری ایکنا همزمان با ایام ماه مبارک رمضان و شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) در افکار عمومی و رسانهها شکل گرفت که البته به طور قطع هرگونه تعدیل و جابجایی دلایل مهمی دارد اما به هر حال این تغییر و جابجایی در ماه رمضان به برخی از دوستان شوک وارد کرد که چرا این اتفاق افتاد.
حمید صابرفرزام در پاسخ به صحبتهای مجری ـ کارشناس برنامه گفت: مهمترین مشکلی که موجب تعدیل در نیروهای خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور شد مشکلات مالی بود. جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است و 20 درصد از بودجه جهاد از بودجه عمومی و 80 درصد دیگر بودجه از خدمات تخصصی است؛ با وجودی که ما تنها 20 درصد بودجه سالانه میگیریم اما صددرصد در خدمت نظام هستیم که البته منتی نمیگذاریم و منت میپذیریم که در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری فعالیت داریم و افتخار هم میکنیم.
عمده بودجه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان بودجهای است که جهاد دانشگاهی مصوب کرده است
وی افزود: سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا نیز وابسته به جهاد دانشگاهی است و به همین دلیل نیز جهاد دانشگاهی باید بودجه این بخشها را تأمین کند. ما نهادی نیستیم که مثل برخی از پژوهشکدهها محصولی برای ارائه و فروش داشته باشیم و بتوانیم از راه فروش، درآمدزایی کنیم؛ عمده بودجه ما از طریق بودجهای است که جهاد دانشگاهی بابت فعالیتهای قرآنی و دینی مصوب کرده است.
صابرفرزام ادامه داد: امسال نسبت به سال گذشته در حوزه بودجهای که از طرف مجلس و دولت به ما تخصیص پیدا میکرد شاهد افزایش بسیار کمی بودیم و بودجه ما نسبت به سال گذشته زیر پنج درصد افزایش پیدا کرد در حالی که طبق مصوبه دولت، موظف هستیم بیش از 20 تا 25 درصد افزایش حقوق داشته باشیم از طرفی هزینههای جاری سازمان نیز رشد زیادی را نسبت به گذشته به دلیل تورم کشور داشته است.
وی در ادامه عنوان کرد: مشکل دیگری که با آن روبهرو هستیم این است که سازمانهای متولی که هرساله به تأمین بودجههای خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور کمک میکردند اکثرا اعلام کردهاند که به دلیل مشکلات مالی، دیگر نمیتوانند حمایتی از ما داشته باشند. پس یک معادله ساده است که بودجه ما سه تا چهار درصد افزایش پیدا کرده در حالی که حقوقها باید بیش از 20 درصد افزایش پیدا کند و کمکهای سازمانها و نهادها نیز کم شده است؛ در مجموع نزدیک به 40 درصد توان مالی ما نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور اظهار کرد: در بحث تعدیل نیروهای ایکنا یک مقدار کملطفی صورت گرفت و این تعدیل نیرو خیلی بزرگ جلوه داده شد. ما حدود 150 نفر نیروی فعال در خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان داشتیم که در جریان تعدیل نیرو، هفت نفر از خبرگزاری و پنج نفر از سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان تعدیل شدند و متأسفانه در مجموع مجبور شدیم با یک لیست 12 نفره از همکارانمان خداحافظی کنیم که مهمترین مشکل هم مشکلات مالی بوده است.
وی افزود: خبرگزاری ایکنا 10 سال پیش با سه نیرو، سه کامپیوتر قرضی و روزانه هفت خبر شروع به کار کرد و زمانی که این خبرگزاری در نمایشگاه بینالمللی قرآن افتتاح شد بعد از اتمام نمایشگاه، دوستان مانده بودند که ایکنا را کجا ببرند و ایکنا در کدام محل به فعالیت خود ادامه دهد.
خبرگزاری ایکنا با تمامی کمبودها به جایگاه مناسبی رسیده است
صابرفرزام در ادامه یادآور شد: اما با تمامی کمبودهایی که وجود داشت خبرگزاری ایکنا رفتهرفته بزرگ و به عنوان یک خبرگزاری اثرگذار شناخته شد تا جایی که در حال حاضر به 150 نفر افزایش پیدا کرده است که البته دلیل این رشد و توسعه حمایتهایی بوده است که تاکنون از خبرگزاری صورت میگرفت.
وی با بیان اینکه به دلیل کم شدن حمایتها از خبرگزاری مجبور هستیم وضعیت انقباضی به خود بگیریم، عنوان کرد: در هر صورت ناتوانی و کمکاری برخی خبرنگاران در خبرگزاریها ربطی به حوزه مالی ندارد و حتی اگر یک خبرگزاری، توانایی مالی بالایی هم داشته باشد ممکن است که نیروهای کمکار خود را با نیروهای متخصصتر جابهجا کند.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا یادآور شد: با توجه به اینکه امسال مجبور به تعدیل نیرو شدیم چند نکته را برای تعدیل نیروها مدنظر قرار دادیم که یکی از این دلایل ضعیفتر بودن نیروهای تعدیلی نسبت به سایر نیروها بوده است. نمیخواهم، بگویم خبرنگارانی که تعدیل شدند ضعیف بودند اما به هر حال دبیران سرویسهای مختلف خبرگزاری تصمیم گرفتند که با برخی از نیروها در هر سرویس خداحافظی کنیم.
وی درباره فعالیت سرویسهای مختلف خبرگراری ایکنا گفت: به هر حال برخی از سرویسهای خبری ایکنا در گذشته با سفارش مرکز و نهادی تأسیس شده بودند که هزینههای مربوط به آن سرویس نیز توسط نهاد مربوطه پرداخت میشد اما وقتی دیدم کمکها و حمایتها قطع شده است مجبور شدیم که برخی سرویسها را با هم ادغام کنیم.
صابرفرزام یادآور شد: همچنین به این دلیل که فضای خبرگزاری ایکنا فضایی قرآنی و دینی است سعی کردیم افرادی که نانآور اصلی خانواده هستند را تعدیل نکنیم؛ بحث دیگر اینکه نزدیک ماه مبارک رمضان بودجه ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان را اعلام کردند و طبیعی بود زمانی که با درنظر گرفتن بودجه دیدیم، نمیتوانیم در خدمت برخی از دوستان باشیم با این چند نفر تماس گرفتیم و اعلام کردیم که امسال نمیتوانیم قرارداد آنها را تمدید کنیم.
وی یادآور شد: حتی به نیروهایی که تعدیل شدند اعلام کردیم که حقوق برخی از آنها را تا یکی، دو ماه تأمین میکنیم تا بتوانند در این مدت شغل مناسبی پیدا کنند؛ دوستان در خبرگزاری نیز رایزنیهایی داشتهاند تا خبرنگاران تعدیلی در سایر خبرگزاریها مشغول به کار شوند.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور ادامه داد: ما در خبرگزاری ایکنا حقوق بالایی برای همکاران نداریم و یکی از مشکلات ما نیز همین است تا جایی که برخی از خبرنگاران خوب و توانمند ما که مدتی است در خبرگزاری ایکنا فعالیت دارند با پیشنهادهای خوبی از سوی خبرگزاریهای دولتی مواجه میشوند و ما برای حفظ این خبرنگاران خوب و توانمند با مشکل مالی مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: با توجه به تعدیل نیرو که طی هفتههای گذشته در خبرگزاری ایکنا انجام شد هیچ نیرویی جایگزین آنها نشده است. هرچند که در خبرگزاریهای مختلف مرسوم است که نیروهای تازهنفس به جای برخی از نیروهای کمکارتر میآیند اما این اتفاق در خبرگزاری ایکنا رخ نداد و در این دوره هیچ نیرویی جایگزین نیروهای تعدیلی نشده است زیرا دلیل اصلی تعدیل نیرو، مشکلات مالی بوده است.
در این بخش از برنامه رادیویی افق، عیسی علیزاده سرپرست سابق خبرگزاری ایکنا میهمان تلفنی برنامه بود که طی سخنانی اظهار کرد: اگر کسی به سابقه خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان رجوع کند، میبیند که مشکلات مالی همواره جزو لاینفک بوده است و چیز جدیدی نیست و این مشکلات مالی را باید به نحوی مدیریت کرد و نباید به حاشیهها دامن زد.
علیزاده افزود: معتقدم مواجهه مدیران با مشکلات مالی سلیقهای است؛ به طور مثال اگر بنده مدیر باشم شاید بگویم به جای تعدیل نیرو باید به سراغ جذب مشارکت از سازمانها و ارگانهای دیگر برویم اما مدیر دیگری بگوید چون اعتقادی به جذب مشارکت سازمانها و نهادهای دیگر ندارم ترجیح میدهم به سبک خودم این مشکل را حل کنم و تعدیل نیرو داشته باشم.
وی یادآور شد: مدیرانی که برحسب سلیقه برای مواجهه با مشکلات مالی به تعدیل نیرو میپردازند، نمیدانند این اتفاقات ممکن است پشت سر هم ادامه داشته باشد و تعدیل نیرو برای چندین بار رخ دهد اما تا کی باید ادامه داشته باشد؟ راهحل مسئله این نیست؛ من نمیخواهم از تعدیل نیرو انتقاد کنم اما به این دلیل که در این سیستم بودهام به نظرم پیدا کردن راهحل با پاک کردن صورت مسئله خیلی فرق دارد.
سرپرست سابق خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ادامه داد: به هر حال نیروهایی که در ایکنا کار میکنند برای سازمان و خبرگزاری هزینه دارند. برخیها نیز هستند که با وجودی که خبرگزاریهای دیگر آنها را میخواهند اما نمیروند و از دست دادن این نیروها برای سازمان خیلی سخت است. شاید بتوانیم مشکلات مالی را به طریقی حل کنیم اما باید این را نیز بدانیم نیرویی که از ایکنا بیرون رفته، بیکار نمیماند و به زودی کاری به دست میآورد اما اینکه او را دوباره برگردانیم و ایجاد انگیزه کنیم سخت و محال است.
وی با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت خبرگزاری ایکنا گفت: اگر قرار باشد که خبرگزاری ایکنا به همین راحتی نیروی انسانی خود را از دست بدهد اتفاق خوشایندی نخواهد بود زیرا این تجربیات و سوابق منتقل نمیشود و ممکن است در آینده یک نیروی انسانی بیاید که هیچ تعلق خاطری به این سیستم ندارد.
سرپرست سابق خبرگزاری ایکنا با بیان اینکه کار سیستمی مانند خبرگزاری ایکنا با کار کارمندی جلو نمیرود، گفت: در برههای از فعالیت ایکنا، کار به جایی رسید که چهار ماه حقوق ندادیم که کمکم با جذب مشارکتها توانستیم حقوق نیروها را به صورت معوقه پرداخت کنیم؛ در آن شرایط باز هم خبرگزاری را حفظ کرده و به اینجا رساندیم.
وی ادامه داد: تعدیل نیرو تنها یک معنی دارد؛ یا نیروهای تعدیلی درست کار میکردند که اگر درست کار میکردند تعدیل آنها سیستم خبرگزاری را مختل میکند و سیستم نباید اجازه میداد که این نیروها بروند و اگر کار نمیکردند چرا 30 نفر که کار نمیکردند را تا حالا نگه داشته بودید؟
در تعدیل نیروهای خبرگزاری ایکنا بزرگنمایی شده است
در ادامه برنامه افق، حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا گفت: در بحث مطرح کردن تعدیل نیروهای خبرگزاری ایکنا یک مقدار بزرگنمایی شده است؛ حتی اگر با یک نفر، یک روز هم همکاری داشته باشیم دوست نداریم که دیگر با ما نباشد و ما را ترک کند. اما به هر حال با رفتن تعدادی از نیروها، کار ایکنا از رنگ و بوی خود نیفتاده است و دوستان دیگر به قدری زحمت میکشند که رنگ و بوی فعالیتهای ایکنا نه تنها آسیب ندیده بلکه کارهای نویی نیز در حال انجام است.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: بارها پیش آمده که سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری ایکنا به دلایل مالی دچار مشکل شده و چند سال پیش هم بیشتر از این تعداد، در برههای تعدیل داشتهایم و گاهی اوقات نیز حقوق نیروهای خبرگزاری تا ماهها پرداخت نشده است. در هر صورت باید یک بار برای همیشه مشکلش حل شود.
وی عنوان کرد: بالاخره باید مشخص شود که متولی خبرگزاری ایکنا در کشور چه کسی است؟ اگر قرار است که فقط جهاد دانشگاهی متولی باشد، چرا و بر چه اساس و تصمیمی؟ جهاد دانشگاهی براساس رسالتی که داشته، خبرگزاری ایکنا را تأسیس کرده است و فعالیتهای این خبرگزاری را نیز بدون منت گسترش داده اما انتظار داریم سازمانهای متولی امور دینی و قرآنی که بودجه بیتالمال را میگیرند نیز در این زمینه به خبرگزاری ایکنا کمک کنند.
وی ادامه داد: براساس آمار موجود، طی سه سال گذشته وضعیت کمک دستگاهها و نهادها به ایکنا با کاهش چشمگیری روبهرو بوده است و این کمکها سال به سال نیز کمتر شده است. نکته دیگر بودجهای است که در حوزه قرآنی اختصاص پیدا میکند؛ روش این بودجهبندی بر مبنای گذشته است و زمانی که میخواهند بودجه قرآنی اختصاص دهند به بودجه قبل نگاه میکنند و بودجه کل به هر نسبتی که بالا و پایین رفته باشد به همان نسبت کم و زیاد میکنند. در صورتی که این کار موجب میشود تا فعالیتهای گذشته ادامه پیدا کند و نتوانیم ارزیابی درستی داشته باشیم.
در صورت حمایت مالی، ایکنا ظرفیت گسترش دارد
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: همچنین نحوه بودجهبندی فعالیتهای قرآنی با توجه به فعالیتهای گذشته جلوی کارهای نو و جدید را میگیرد زیرا بودجهای که اختصاص پیدا کرده، بر طبق برنامههای گذشته بوده است و برای برنامهها جدید بودجهای پیشبینی نشده است؛ پس درست است که یک بار در حوزه فعالیتهای قرآنی، بودجهبندی بر مبنای صفر صورت بگیرد. اگر اعتقاد داریم وضعیت محیطی در چند ساله گذشته تغییر کرده پس برخی از فعالیتها نیز باید تغییر کند؛ از متولیان بودجههای قرآنی انتظار داریم که توجه ویژهای در این زمینه داشته باشند.
وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی فعالیتهای خود را بدون منت ادامه میدهد اما به هر حال نیازمند کمک برای تأمین بودجه نیز هستیم؛ حیف است تنها خبرگزاری بینالمللی قرآن جهان اسلام که نمونه آن را در دنیا نداریم مورد حمایتهای خاص قرار نگیرد و این کمکها باید باشد زیرا ایکنا ظرفیت آن را دارد که خیلی بزرگتر و بهتر از اینها کار کند.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور عنوان کرد: جهاد دانشگاهی از سال 62 متولی مسابقات قرآن دانشجویان کشور شد و این مسابقات را به مدت 24 دوره برگزار کرد اما بعد از واگذاری این مسابقات به سایر نهادها، مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان را آغاز کرده که این مسابقات نیز در نوع خود کار بینظیری در جهان اسلام است. تاکنون چهار دوره از این مسابقات برگزار شده و امسال نیز پنجمین دوره آن برگزار میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی بودجه خاصی ندارد تأمین بودجه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از سوی دستگاههای مختلف از جمله استانداریها، شهرداریها و... انجام میشود. امسال نیز امیدواریم با کمک برخی از نهادها، شهرداری و استانداری تهران بتوانیم مسابقات را به خوبی اجرا کنیم.
صابرفرزام یادآور شد: به هر حال وضعیت ما اینطور نیست که بتوانیم تمام هزینههای مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان را تأمین کنیم و این کار را با کمک سازمانهای دیگر انجام میدهیم. امسال علاوه بر رشته حفظ و قرائت که هرساله در مسابقات داریم بخشهای علمی و پژوهشی و پایاننامهنویسی را نیز به این مسابقات اضافه کردهایم.
در این بخش از برنامه افق؛ فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی میهمان تلفنی برنامه بود گفت: به دلیل مشکلات مالی مجبور به تعدیل نیرو در خبرگزاری ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان شدیم؛ اگر بخواهیم مقصر را پیدا کنیم کمبود بودجه است.
وی افزود: در تعدیل نیروهای خبرگزاری ایکنا سعی کردیم یک ارزیابی نسبی از عملکرد نیروها داشته باشیم اما به دلیل مشکلات مالی که وجود دارد ممکن است در سال جاری یک یا دو بار دیگر نیز تعدیل نیرو داشته باشیم.
حمید صابرفرزام نیز پس از پخش صحبتهای معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است که اشتغال جامعه جزو رسالتهای این نهاد نیست اما از آنجایی که یک نهاد انقلابی است فعالیتهای در حوزه اشتغال نیز دارد.
وی با بیان اینکه یکی از معاونتهای جهاد دانشگاهی، به توسعه اشتغال میپردازد، عنوان کرد: ما در جهاد دانشگاهی، صنعت و کارخانه نداریم که افراد را استخدام کنیم اما از طرف دیگر خود را مسئول میدانیم. تمام تلاش ما این است که آموزشهای لازم به دانشجویان برای ورود به کار را ارائه کنیم و علاوه بر این آموزشها، بحث اطلاعرسانی مشاغل را نیز داشته باشیم که در این زمینه توفیقات خوبی هم داشتهایم.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور افزود: از آنجایی که سازمان ما سازمان دانشجویان است در دو حوزه فعالیتهای قرآنی برای دانشجویان و همچنین استفاده از پتانسیل دانشجویان به منظور اجرای فعالیتهای قرآنی برای کل کشور و مردم کار میکنیم و به طور کلی، کار اصلی ما استفاده از ظرفیت و پتانسیل دانشجویی است، تلاش داریم تا کارهای دانشجویی را ایجاد و توسعه دهیم تا دانشجویان بتوانند در کنار تحصیل وارد بازار کار شوند نه اینکه در جهاد دانشگاهی جذب شوند.
وی ادامه داد: برخی از فعالیتهای خوب و اثرگذار جهاد دانشگاهی با بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان شکل گرفته است که براین اساس، خبرگزاری ایسنا به عنوان اولین تجربه جهاد دانشگاهی با حضور دانشجویان فعالیت خود را آغاز کرد و خبرگزاری ایکنا نیز با توجه به پتانسیل دانشجویی فعالیت خود را آغاز کرد. مدیریت ایکنا باید به سمتی برود که فعالیتهای خبری خود را با استفاده از ظرفیت دانشجویان و کار دانشجویی دنبال کند؛ هرچند که سالها است از این رسالت دور مانده است.
صابرفرزام در این بخش از سخنان خود با اشاره به کانون خبرنگاران نبأ که به تازگی در خبرگزاری ایکنا راهاندازی شده است، گفت: وظیفه این کانون جذب، آموزش و بکارگیری تربیت خبرنگاران قرآنی است؛ به این صورت که دانشجویان در زمان تحصیل خود، عضو کانون خبرنگاران نبأ میشوند و با فراگیری آموزشهای رایگان خبرنگاری در طول تحصیل با خبرگزاری ایکنا نیز کار میکنند.
وی یادآور شد: بعد از فراغت خبرنگاران عضو نبأ، اگر این ظرفیت در ایکنا برای جذب آنها وجود داشته باشد که جذب میشوند اما اگر این ظرفیت وجود نداشته باشد ما خوشحال خواهیم بود افرادی را تربیت کردهایم که دورههای خبرنگاری را دیدهاند و میتوانند به عنوان خبرنگاران حرفهای فعالیت خود را در خبرگزاریهای دیگر دنبال کنند.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا در ادامه ضمن گلهمندی از بزرگنمایی که درباره تعدیل نیروهای خبرگزاری ایکنا صورت گرفته است، اظهار کرد: بنده در یکی از جلسات داخلی سازمان به دوستان و همکاران اعلام کردم با توجه به اینکه 30 تا 40 درصد مشکل مالی داریم باید 30 تا 40 درصد از نیروها را تعدیل کنیم که البته این کار صورت نگرفت اما همین مسئله مثل اینکه موجب شد تا برخی از دوستان این برداشت را داشته باشند که 30 تا 40 نفر تعدیل شدهاند.
وی با عنوان این مطلب که فعالیتهای خبرگزاری ایکنا با وجود کمبود بودجه و اعتبارات همانند گذشته ادامه پیدا میکند، گفت: حتی به برخی از دوستان که تعدیل شدهاند نیز اعلام کردهایم اگر بخواهند در ایکنا بمانند ما مشکلی نداریم فقط قرارداد آنها نسبت به قبل فرق میکند و میتوانند به صورت ساعتی یا حقالتحریر با ایکنا کار کنند؛ همانطور که هماکنون نیز برخی از نیروهای ایکنا به صورت ساعتی مشغول به کار هستند. همچنین مصوبه هیئت مدیره ایکنا است که قراردادها را بیشتر به سمت فعالیتهای دانشجویی ببریم.
صابرفرزام در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: خبرگزاری ایکنا در برههای از زمان تا 42 زبان تأسیس کرد که هزینه این زبانها بر عهده برخی از نهادها از جمله مدارس خارج از کشور، جامعه المصطفی(ص) العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و... بود که این سازمانها به دلیل مشکلات مالی دیگر به ما کمک نکردند.
وی ادامه داد: حدود هشت ماه پیش که ایکنا را تحویل گرفتم تعداد زبانهای فعال ایکنا، چهار زبان بود که در این مدت به 12 زبان رساندهایم. برای هیچ یک از زبانها کمکی دریافت نمیکنیم؛ زبانهای ایکنا با هزینههای خبرگزاری است که البته تأمین این اعتبارات برای ما کار بسیار سختی است.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور عنوان کرد: از سازمانها میخواهیم یک بررسی داشته باشند، اگر بهرهوری ما پایین است یا سرانه خبری ما بالا است این را اعلام کنند و بگویند که چون سرانه هزینه اخبار شما بالا است، نمیتوانیم به شما کمک کنیم در حالی که ما ادعا داریم اینطور نیست.
وی در پایان گفت: در صورتی که برای یک زبان در طول سال کار کنیم سالانه به کمتر از 20 میلیون تومان اعتبار نیاز داریم؛ دنیا، دنیای رسانه است و این رسانههای بزرگی که در دنیا فعالیت دارند از سوی دشمنان نظام اداره میشوند؛ امیدواریم دستگاهها و نهادهای مختلف به خبرگزاری ایکنا کمک کنند تا قویتر از گذشته فعالیت خود را دنبال کند.