کد خبر: 1438178
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۷

70 درصد پزشکان حاضر در تمتع تجربه اعزام قبلی دارند

گروه سلامت: معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت، تجربه را یکی از مهم‌ترین مسائل در بحث پزشکی حج دانست و بر همین اساس اعلام کرد: 70 درصد نیروهای اعزامی به حج افراد با تجربه و 30 درصد افرادی هستند که برای اولین بار به عنوان پزشک اعزام می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) همایش پزشکان حج تمتع سال 93 صبح امروز دوشنبه 20 مرداد ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، معاونان مرکز پزشکی حج و زیارت و 280 پزشک اعزامی به حج تمتع برگزار شد.
در این همایش ابتدا سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکى حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه اینکه در حج تمتع سال جاری با استفاده از تجارب سال گذشته طرح پزشک مجموعه اجرا خواهد شد، اظهار کرد: اکنون برای 456 کاروان 280 پزشک به حج اعزام می‌شوند در حالی که در طرح پزشک کاروان هر کاروان یک پزشک در اختیار داشت.

20 درصد زائران حج فشار خون بالا دارند
وی ادامه داد: از 61 هزار زائر اعزامی به حج 20 درصد فشار خون بالا، 13 درصد دیابت و 33 درصد قند بالای 100 دارند و این شرایط مسئولیت پزشکان در خصوص سلامت زائران را افزایش می‌دهد و پزشکان باید از روحانیان کاروان‌ها برای توجیه و آموزش زائران در خصوص داشتن رژیم غذایی مناسب کمک بگیرند.

در ادامه این همایش، عادل مقصودی‌نژاد، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه از 280 پزشک اعزامی به حج، 67 پزشک خانم هستند، گفت: بر اساس جمعیت هتل‌ها در مکه در ازای هر 700 زائر در مکه یک پزشک خانم و در ازای هر 500 زائر در مدینه یک پزشک فعالیت خواهد کرد.
مقصودی‌نژاد با اشاره به اینکه مشکلاتی در حج تمتع سال گذشته به دلیل اجرای طرح پزشک مجموعه به وجود آمد و موجب شد برخی پزشکان 30 روزه به کشور بازدگردند و برخی دیگر بیش از 45 روز در عربستان باشند، گفت: در سال جاری تلاش شده برنامه زمانی پزشکان نزدیک به هم باشد.
تلاش می‌شود برنامه‌ها به سمت سلامت محوری پیش رود
وی تصریح کرد: با اجرای طرح پزشک مجموعه نمی‌خواهیم پزشکان وارد برنامه‌ای شوند که درمان محور باشد بلکه تلاش می‌شود برنامه‌ها به سمت سلامت محوری پیش رود.
مقصودی‌نژاد با اشاره به اینکه در سال جاری 150 تا 160 پزشک کمتر از سال‌های قبل داریم، گفت: در راستای بحث سلامت محوری در حج، 115 تا 117 پزشک همراه کاروان‌ها اعزام و با آنها باز می‌گردند، 90 پزشک با کاروان‌ها اعزام و برنامه‌ بازگشت آنها بعداً اعلام می‌شود و 55 تا 58 نفر هم به صورت مستقیم به مجموعه‌های درمانی اعزام می‌شوند.
حضور 10 پزشک پشتیبان در حج تمتع
وی ادامه داد: تعداد 10 پزشک هم به عنوان پزشک پشتیبان در نظر گرفته شده است. همچنی در اعزام پزشکان خانم بحث قومیت مد نظر بوده و محدودیت سفر پزشکانی که قبلاً چند بار اعزام شده بودند نیز برداشته شده است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت، تجربه را یکی از مهم‌ترین مسائل در بحث پزشکی حج دانست و بر همین اساس اعلام کرد: 70 درصد نیروهای اعزامی به حج افراد با تجربه و 30 درصد افرادی هستند که برای اولین بار به عنوان پزشک اعزام می‌شوند.
چند طرح پژوهشی در حج تمتع اجرا می‌شود
طباطبایی معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت نیز بر نگاه سلامت محور مبتنی بر آموزش زائر با هدف کاهش مشکلات تأکید کرد و گفت: چند طرح پژوهشی در حج تمتع اجرا می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی نیز در این همایش خواستار گفت‌و‌گوی پزشکان با بیماران و آموزش آنها برای کاهش چنین مشکلاتی شد و گفت: باید باب گفت‌و‌گوی پزشکان با زائران با هدف آموزش و پیگیری باز شود.
وی  با اعلام این مطلب که تغذیه حجاج مورد رضایت من نیست، عنوان کرد: هنوز نوشابه‌های گازدار به زائران ارائه می‌شود، غذاهای پرچرب و حتی پنیرهای پر چرپ در اختیار زائران قرار می‌گیرد یا در عرفات بسته‌هایی پر از مواد غذایی قندی به زائران داده می‌شود.

ضرورت شناسایى آخرین دستاوردها در زمینه آموزش و ارتقاى سلامت زائران

محمد فرهادی، رئیس جمعیت هلال احمر نیز جمعیت هلال احمر را مسئول تامین سلامت زائران در حج، عمره و عتبات عالیات دانست و گفت: تأمین سلامت زائران با شناسایی دقیق نیازها و نقاط ضعف و قوت با اتکا به پژوهش، ارتقاى سطح فرهنگ سلامت جامعه هدف از راه آموزش و به کارگیرى توان خالص‌ترین اعضاى جامعه پزشکى محقق خواهد شد.

فرهادى با تاکید بر توجه پزشکان به مشکلات و مسائل بهداشتى زائران، اظهار کرد: مدیران مرکز پزشکى حج و زیارت همه تلاش خود را مى‌کنند تا با برنامه‌ریزى دقیق و عملیاتى براى پزشکان، زمینه اقدامات آموزشى و پژوهشى جدید را فراهم آورند.

وى با تاکید بر این که براى تحقق اهداف و سیاست‌هاى پزشکى حج و زیارت برنامه‌ریزى و فعالیت اجرائى خوبى انجام شده است، گفت: با این وجود براى اجراى اهداف کلان نظام جامع سلامت جمعیت هلال احمر باید گام‌هاى اساسى برداشت و از این منظر به اهداف بشردوستانه خود نزدیک‌تر خواهیم شد.
برگزاری پنل‌های تخصصی ادامه بخش این همایش بود.

گزارش تصویری همایش را اینجا ببینید!

captcha