کد خبر: 1441061
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۲
آیت‌الله اراکی:

امت اسلام تهدید‌های تکفیری‌ها را به فرصت تبدیل کند/ برگزاری اولین اجتماع گفت‌وگوی بین مذاهب

گروه سیاسی: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه باید از تهدیدها به عنوان یک فرصت بهره‌برداری کنیم، ادامه داد: اقدامات جریان‌های تکفیری در منطقه تهدیدی هستند که ما می‌توانیم آن را به یک فرصت تبدیل کنیم.است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امروز، سه‌شنبه، 28 مردادماه در نشست سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی با مسئولان مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر دیپلماسی وحدت در جهان اسلام اظهار کرد: این مأموریت پیوستگی مجمع التقریب را با سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی مستحکم‌تر می‌کند.
وی تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی موفق شود وحدت جامعه اسلامی را معماری کند، به معنای واقعی یک حادثه بزرگ در جهان کنونی خواهد بود و جهان را وارد مرحله جدید می‌کند که امیدواریم این توفیق را به دست بیاوریم.
آیت‌الله اراکی با اشاره به حوادث ناگواری که طی سال‌های گذشته در جهان اسلام رخ داده، گفت: حوادثی که در گوشه و کنار جهان اسلام رخ می‌دهد، اگر چه برای تقریب مذاهب حوادث تلخی است، اما زمینه را برای یک موج جهانی برای تحقق تقریب مذاهب اسلامی آماده می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه باید از تهدیدها به عنوان یک فرصت بهره‌برداری کنیم، ادامه داد: اقدامات جریان‌های تکفیری در منطقه تهدیدی هستند که ما می‌توانیم آن را به یک فرصت تبدیل کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد استراتژی‌های سه‌گانه مجمع التقریب گفت: اولین استراتژی این مجمع تئوری‌سازی تقریب است که در این زمینه کارهای بسیار سنگینی انجام داده‌ایم؛ در طول 22 سال گذشته ذخیره عظیمی در حوزه تقریب مذاهب اسلامی فراهم شده است.
آیت‌الله اراکی همچنین اظهار کرد: فاز دوم فعالیت‌های مجمع تقریب مذاهب اسلامی، گفتمان تقریب است که تلاش کرده‌ایم گفتمان‌سازی در این حوزه را توسعه دهیم تا جایی که پادشاه عربستان نیز ناگزیر شد مرکز گفتمان بین مذاهب را تأسیس کند که به نظر می‌رسد تحت تأثیر گفتمان‌سازی مجمع تقریب قرار گرفته‌اند.
وی افزود: امروز شاهد هستیم کمیته‌های تقریبی در اغلب مؤسسات بین‌المللی شکل گرفته است.
آیت‌الله اراکی در مورد فاز سوم فعالیت‌های این مجمع گفت: عمده فعالیت‌های کنونی مجمع عملیاتی کردن پروژه‌های تقریبی است که در این زمینه با پروژه‌های زیادی مواجه هستیم که سعی می‌کنیم نیروهای مجمع را برای تحقق آنها به کار گیریم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اولین پروژه تقریبی، تأسیس و راه‌اندازی دانشگاه تقریب مذاهب است که انتظار می‌رود از سوی مسئولان و رسانه‌ها بیشتر معرفی شود تا بتواند نقش خود را ایفا کند؛ در این دانشگاه جمعی از علمای شیعه و سنی تدریس می‌کنند و بسیاری دانشجویان از هر مذهبی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می‌کنند و کارهای پژوهشی انجام می‌دهند.
وی افزود: این دانشگاه در برخی نقاط کشور شعبه‌هایی ایجاد کرده که انتظار می‌رود در خارج از کشور نیز بتواند شعبه‌هایی راه‌اندازی کند.
وی تشکیل کمیته مساعی را از دیگر فعالیت‌های مجمع التقریب عنوان کرد و گفت: این کمیته 2 سال پیش با هدف نزدیک‌کردن گروه‌های متنازع و مخالف در نقاط مختلف جهان اسلام شکل گرفت و اولین گامی که برداشت تلاش برای برگزاری گردهمایی با حضور علمای سوری از گروه‌های مبارز و معارض بود.
آیت‌الله اراکی در مورد تشکیل اتحادیه‌های اسلامی نیز گفت: اولین اتحادیه جهان اسلام مربوط به بانوان بود که توانسته جلسات، گردهمایی و برنامه‌های بسیاری برگزار کند و گام‌های بلندی در زمینه‌های مختلف بردارد.
وی افزود: اتحادیه بازرگانان جهان اسلام نیز تشکیل و اولین اجلاس آن سال گذشته در کیش برگزار شد و برای آینده برنامه‌های خوبی را در نظر گرفته است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد اتحادیه اساتید و احزاب جهان اسلام گفت: مقدمات تشکیل این اتحادیه‌ها نیز آماده شده و در آینده نزدیک اجلاس‌های آن برگزار خواهد شد.
آیت‌الله اراکی با بیان اینکه کنفرانس اسلامی آینده با سال‌های گذشته متفاوت خواهد بود، گفت: قرار است در کنفرانس آتی اتحادیه‌ها گرد هم جمع شوند و از دل آن اتحادیه‌های کنفرانس وحدت اسلامی برگزار شود.
وی همچنین در مورد تشکیل مرکز گفت‌وگوی بین مذاهب در قم گفت: در این مرکز پژوهشی کارهای بسیاری از سوی اندیشمندان جهان اسلام صورت گرفت از جمله تهیه دوره پنجاه جلدی احادیث مشترک بین شیعه و سنی که با تأکید بر قواعد اصولی و فقهی مشترک بین مذاهب اسلامی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری اولین اجتماع گفت‌وگوی بین مذاهب اسلامی طی ماه‌های آینده خبر داد و اظهار کرد: قرار است علمایی از اندونزی به همراه علمای قم این اجلاس را برگزار کنند؛ همچنین قرار شد هر دو یا سه ماه اجلاسی با این عنوان برگزار شود.
تشکیل سازمان «سخا» از دیگر برنامه‌های تقریب مذاهب اسلامی است که آیت‌الله اراکی در این مورد اظهار کرد: سازمان خیر اسلامی با هدف کمک‌رسانی و رسیدگی به نیازمندان جوامع اسلامی تشکیل خواهد شد که برای تأسیس آن نیاز به کمک‌رسانی همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها داریم.
وی همچنین گفت: قرار است اجلاسی نیز با حضور علمای مقاومت که پشتیبان مقاومت فلسطین و مسلمانان هستند تشکیل شود که مقدمات آن آماده شده و کمتر از یک ماه دیگر برگزار خواهد شد؛ در این اجلاس از حدود 25 نفر از علمای اهل تسنن و شیعه که طرفدار جریان مقاومت در منطقه هستند، دعوت شده است.

captcha