کد خبر: 1441708
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
استاد تونسی:

دانشگاه‌های تونس پس از انقلاب اهتمام بیشتری به مطالعات اسلامی دارند

شعب خارجی: پرفسور آمال القرامی در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در تونس با اشاره به آزادی‌های به دست آمده در پرتو انقلاب بیداری اسلامی این کشور، به تلاش جدید دانشگاه‌های تونس برای اهتمام بیشتر به مطالعات عمیق اسلامی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، پرفسور آمال القرامی، استاد ومتخصص پژوهش‌های اسلامی وگفت‌وگوی ادیان ومذاهب ومطالعات زنان در دانشگاه‌های تونس روز چهارشنبه، 29 مرداد  با صادق رمضانی گل افزانی، رایزن فرهنگی ایران در تونس دیدار کرد.
در این نشست القرامی با اشاره به آزادی‌های به دست آمده در پرتو انقلاب بیداری اسلامی این کشور، به تلاش جدید دانشگاه‌های تونس برای اهتمام بیشتر به مطالعات عمیق اسلامی از طریق تشویق دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به نگارش رساله‌های تخصصی با استفاده از منابع اصیل شیعی اشاره کرد و گفت: در طول سه ساله گذشته شخصا فضای دانشگاه را به این سمت مدیریت کرده‌ام که باید دانشمان را نسبت به مذاهب اسلامی به ویژه مذهب امامیه به صورت علمی و فارغ از هرگونه تعصبی افزایش دهیم وگرنه از جهان مطالعات عقب خواهیم ماند و این شایسته دانشگاه‌های تونس نیست.
وی با اشاره به وجود برخی از مشکلات پیش‌روی این طرح، نتایج این حرکت نوین علمی را خوب دانست و دفاع چندین رساله دکتری از جمله پایان نامه «جیهان عامر» در مورد امام حسین(ع) را که با امتیاز بالا صورت گرفت، گامی عملی در این راستا ذکر کرد و همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی وپژوهشی دو کشور را در ارتقاء سطح معرفت از یکسو و جهل‌زدایی از سوی دیگر به ویژه در مورد اسلام بسیار مهم دانست.
وی که در زمینه مطالعات زنان دارای تخصص است، به سفرهای علمی خود به کشورهای اروپایی وعربی واسلامی اشاره کرد و گفت: در هیچ مجمع علمی شرکت نکرده‌ام مگر آنکه حضور عالمانه زنان اندیشمند ایرانی بر آنها سایه افکنده ولذا بدون تردید می‌توان گفت که زنان ایرانی در جهان علم می‌درخشند که نمونه اخیر آن در عرصه ریاضی بود که پرفسور مریم میرزاخانی با اخذ جایزه نوبل توان خود را به عنوان یک زن ایرانی اثبات کردند.
القرامی، بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌های ادیان ومذاهب واهل بیت(ع) وتبادل علمی با آنها و نیز چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر از سوی اساتید دو کشور را در رونق فضای علمی بسیار مفید ومؤثر دانست.
صادق رمضانی گل افزایی، رایزن فرهنگی ایران در تونس نیز ضمن تبیین روابط بسیار خوب علمی میان دانشگاه‌های دو کشور و وجود تفاهم‌نامه دو جانبه میان وزارتخانه‌های آموزش عالی ایران و تونس، از جایگاه علمی این بانوی تونسی تجلیل به عمل آورد وتلاش‌های وی را در معرفی مکتب اهل بیت(ع) ستود و آمادگی مؤسسات و دانشگاه‌های ایران را برای تبادل علمی اعلام کرد.

captcha