کد خبر: ۱۴۴۵۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷
سلمانی‌رحیمی عنوان کرد:

مشهد ۲۰۱۷؛ عامل تقریب مذاهب/ لزوم ایجاد پارک موضوعی ملل اسلامی در مشهد

گروه اندیشه: مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی انتخاب عنوان پایتخت فرهنگی برای مشهد در سال ۲۰۱۷ را ظرفیت مناسب این شهر برای توجه جدی و تحقق بیشتر موضوع تقریب مذاهب دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، امیر سلمانی‌رحیمی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست خبری که دوشنبه، ۱۰ شهریورماه در محل این بنیاد با حضور خبرنگاران برگزار شد، با اشاره به اینکه مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است، ابراز کرد: بر همین اساس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز طرحی را در این موضوع دو ماه پیش تهیه و به سازمان ارتباطات اسلامی و استانداری پیشنهاد داده است و از این طریق به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بررسی ارجاع شده است که در حال پیگیری هستیم.

وی با بیان اینکه انتخاب عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای مشهد، ظرفیت مناسبی جهت توجه جدی و تحقق بیشتر موضوع تقریب مذاهب می‌تواند ایجاد کند، ابراز کرد: در این طرح پیشنهادی نگاه و رویکرد بنیاد به شخصیت جهانی امام رضا(ع) در نزد ادیان مختلف دیده و مورد ارزیابی قرار گرفته که مشهد به دلیل وجود حرم رضوی می‌تواند کانون گفت‌وگوی ادیان قرار بگیرد.

مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: به عنوان نمونه ایجاد یک پارک موضوعی از همه ملل اسلامی که ۵۷ کشور و پنج نهاد بین‌المللی اسلامی را معرفی و در معرض دید عموم قرار می‌‌دهد، می‌تواند در این راستا اثرگذار باشد، البته تا تائید و تصویب رسیدن این طرح باید منتظر بود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اولین کسی هستند که در جهان اسلام به تقریب سازمان‌بندی دادند و نخستین مجمع ‌تقریب مذاهب را تعریف و مسئول و سازمانی مشخص را به آن اختصاص دادند، اظهار کرد: کلیه فعالیت‌های تقریبی قبل از ایشان حالت غیررسمی و خودجوش داشت؛ لذا بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بحث‌های تقریبی نیز ورود پیدا کرده است.

انتشار یک جلد کتاب برای هر زائر
سلمانی‌رحیمی با بیان اینکه رویکرد اصلی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تولید کتاب است، ابراز کرد: چشم‌انداز ما نیز تولید و انتشار یک جلد کتاب برای هر زائر است، البته این امر چشم‌انداز بزرگی است که توجه به طیف گسترده‌ای از زائران از نظر زمانی، سطح فرهنگی و موضوعات مرتبط با آن را نیاز دارد.

مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: بخشی از فعالیت‌های گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌ها به زندگی امام رضا(ع)، موضوع زیارت و شبهات آن و پایداری آثار زیارت در زائران مرتبط است.

سلمانی‌رحیمی در مورد فعالیت‌های صورت گرفته و در حال انجام در گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، ابراز کرد: آثار تولید شده در این بنیاد از نظر ارزش به دو دسته تقسیم می‌شود، یک دسته آثار مناسبتی هستند که در آستانه سال ۹۲ نمونه‌ای از آن مانند روزشمار زندگی امام رضا(ع) منتشر شد و در سال ۹۳ نیز روز شمار مناسبات فرهنگی را نیز متناسب با زندگی امام رضا(ع) به چاپ رساندیم.

وی با بیان اینکه در زمینه مناظرات امام رضا(ع) دو کتاب توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است، اضافه کرد: در آستانه دهه کرامت اثری با عنوان پیشینه دهه کرامت رضوی که به بررسی قدمت این حرکت فرهنگی می‌پردازد به چاپ رسید که طبق بررسی‌های صورت گرفته تا قبل از انقلاب اسلامی گرامیداشت میلاد امام رضا(ع) به برگزاری جشنی مختصر در حرم رضوی خلاصه می‌شده است اما بعد از انقلاب و به ویژه از سال ۸۱ حرکت فرهنگی بزرگداشت دهه کرامت آن هم به شکل گسترده با برگزاری جشن‌های متنوع مردمی صورت گرفته است.

برگزاری نشست‌های علمی در مورد زندگی امام رضا(ع)
سلمانی رحیمی ابراز کرد: در گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست‌های علمی در مورد زندگی امام رضا(ع)، موضوع زیارت و روانشناسی زیارت، بررسی حضور و یا عدم حضور امام رضا(ع) در نماز جمعه و گاه‌شماری تطبیقی در بررسی مناسبت‌‌های رضوی و تطبیق آن با زندگی امروز برگزار شد تا فعالیت‌های مختلف زندگی امام رضا(ع) به شکل ملموس‌تر در زندگی کنونی ما نمایان شود.

مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: کتاب منشور برادری که پیام امام رضا(ع) به زائران است، در تعداد یک میلیون نسخه به چاپ رسیده است، علاوه بر این در بعد تقویت معنویت، دعاهای امام رضا(ع) را برای نخستین بار در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با ترجمه روان به چاپ رساندیم.

وی اضافه کرد: علاوه بر این کتاب گذری بر سیره عملی امام رضا(ع) و دو مجموعه مقاله با عنوان سلسلةالذهب که مجموعه مقالات ارسالی به همایش سلسلةالذهب است و کتاب مجموعه مقالات فرصت صادقانه در مورد فرهنگ زائرپذیری نیز منتشر شده است، علاوه بر این کتاب بسیار کاربردی مدیریت زمان در فرآیند زیارت که به رویکرد حضور زائر در مشهد و مدیریت زمان برای بهره‌مندی مناسب از امکانات اماکن متبرکه می‌پردازند نیز در حال تهیه است.

سلمانی‌رحیمی در مورد وجود برخی شبهه‌ها در زمینه توسعه اماکن متبرکه حرم رضوی گفت: افزایش وسعت اماکن متبرکه به ۶۲ هزار هکتار در قالب بررسی اسناد و مراجعه به منابع تاریخی در قالب کتابی تهیه شده است که نتیجه این بررسی نشان می‌دهد که گسترش این اماکن حاصل موقوفات بوده است و از طریق مجاری قانونی صحیح این اراضی در اختیار اماکن متبرکه قرار و کاملا پاک و متعلق به امام رضا(ع) هستند و برای رفاه حال زائران مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

captcha