کد خبر: 1446665
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
مجید قاری‌زاده:

سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را با سینمای ملودرام می‌توان ترویج کرد

گروه هنر: سینمای ملودرام محمل مناسبی برای پرداختن به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی است، زیرا بسیاری از آموزه‌هایی که در دین مبین اسلام بر آنها تأکید شده در متن زندگی و تعاملات خانواده‌های ایرانی به‌وفور وجود دارد.

مجید قاری زاده، کارگردان سینما، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره چرایی افول سینمای خانوادگی در یک دهه اخیر اظهار کرد: در ابتدای بحث باید بگویم که سینمای خانوادگی در کشورمان تا اواخر دهه هفتاد رونق داشت؛ به نحوی که بسیاری از فیلم‌های پرفروش سینما، تولیدات خانوادگی بودند، اما متأسفانه از ابتدای دهه هشتاد به واسطه برخی نقدهای نادرست این سینما راه افول را در پیش گرفت.

وی افزود: نقدهایی هم که در این زمینه انجام می‌شد، بیشتر مبتنی بر سلیقه‌های شخصی بود؛ در صورتی که یک منتقد باید در نقد خود سلیقه شخصی را در نظر نگیرد، بلکه آنچه را که در فیلم می‌بیند ارزیابی کند. آسیب دیگری که از سوی منتقدان به ژانر ملودرام وارد شد، این بود که این سبک از فیلمسازی را با کارهای سطح پایین هندی مقایسه می‌کردند، در صورتی که این قیاس درست نبود، حتی همان سینمای خانوادگی هند که منتقدان تمسخر می‌کردند، امروز به لحاظ موضوع و کیفیت فنی رشد محسوسی پیدا کرده است.

این کارگردان افزود: سینمای خانوادگی هیچگاه از بین نخواهد رفت، چون مخاطبان سینما خانواده‌ها هستند، البته شاید از کمیت این تولیدات کاسته شود، اما همیشه این دست فیلم‌ها ساخته خواهد شد. برای مثال فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را مثال می‌زنم که کاری خانوادگی است. مثال بارز دیگر «جدایی نادر از سیمین» است که به عقیده من پیش از این‌که یک اثر اجتماعی باشد، یک کار خانوادگی محسوب می‌شود.

قاری‌زاده در پاسخ به این سؤال که در فیلم‌های خانوادگی تا چه حد به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی توجه می‌شود، گفت: به نکته خوبی اشاره کردید؛ ما در توصیه بزرگان کشورمان بارها می‌شنویم که سینما باید الگویی از سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را تبلیغ کند، این امر فقط با سخن گفتن روی نخواهد داد، بلکه باید با زبان فیلم به آن پرداخت که سینمای خانوادگی در این زمینه انتظار می‌رود بهترین نقش را ایفا کند، چون در این شکل از سینماست که قادریم سبکی از زندگی را ارائه دهیم که در آن الگوی اسلامی و ایرانی به‌عینه وجود داشته باشد.

کارگردان فیلم «جوانی» در پایان بیان کرد: نکته دیگر این‌که در سینمای خانوادگی حتی می‌توان موضوعات مهم دینی و اسلامی را مورد توجه قرار داد، زیرا بسیاری از آموزه‌هایی که در دین مبین اسلام به آنها تاکید شده در زندگی خانواده‌های ایرانی به وفور وجود دارد، همچنین اگر در این گونه سینمایی به موضوعات مورد نظر توجه شود، مردم آن را بهتر خواهند پذیرفت، چون در زندگی روزمره خود آن را مشاهده می‌کنند.

captcha